Suunnistuksen SM-sprint Piikkiössä 5.6.2011

SM-sprint 2011:
Etusivu
Fincke ja Muukkonen mestareiksi

Lopputulokset:
Finaali
Karsinta

Väliajat:
Finaali
Karsinta

Finaalin online tulokset
Finaalin online tulokset 2

Karsinnan online tulokset Karsinnan online tulokset 2

Reittihärveli (finaali)
Reittihärveli (karsinta)

Kuvia
Kisapalaute

Finaalien lähtöajat
Kutsu
Kilpailuohjeet
Tävlingsdirektiv
Opastus
Vanha kartta
Kisalehti
Pelastussuunnitelma Hätäilmoitusohje
Lähtöajat karsinta:
Sarjoittain
Seuroittain
Lähtöajat B-finaali:
Sarjoittain


Muuta:
Harjoituspaketit Paimiossa
Training possibilities in Paimio
Seuramaja Rastitupa
Muita majoitusmahdollisuuksia
Accommodation


Järjestäjät:
Paimion Rasti
RastiPiikkiö
Organisaatio
Talkoolista

Fincke ja Muukkonen SM-sprintin ykköset

SM-sprintin ja samalla Huippuliigan toisessa osakisassa ei nähty suuria yllätyksiä. Ennakkosuosikit pitivät pintansa mutta myös muutamat nuoret haastajat tekivät erinomaiset juoksut.

Naisten nopein oli Anni-Maija Fincke, joka kukisti hopeamitalisti Merja Rantasen yhdeksällä sekunnilla. Tamperelaishallinnan täydensi kolmannella sijallaan Venla Niemi, jolla tosin tuli eroa kärkeen jo 31 sekuntia. Toisen järjestäjäseuran, Paimion Rastin, Inga Dambe ja Katri Lindeqvist nappasivat seuraavat sijat. Fincke totesi tehneensä miltei virheettömän suorituksen.

- Muutaman sekunnin virheen tein matkalla. Rata ei ollut kovin vaikea mutta rytminvaihto tarjosi mukavasti haastetta. Juuri päättynyt leiriputki tuntui hieman jaloissa, kommentoi Fincke. Fincke on panostanut tällä kaudella selvästi sprinttiin, ja Ranskassa vietetyt viikotkin sisälsivät paljon juuri sprinttiharjoittelua.

- Tämä on tällä hetkellä ykkösmatkani. Kaksi kertaa tulee vielä Ranskassa käytyä ennen elokuun MM-kisoja, Fincke jatkoi.

Miesten ykköseksi suunnisti jo SM-erikoispitkän voittanut Petteri Muukkonen. Olli-Markus Taivainen taipui kuusi sekuntia ja ensimmäisen Huippuliiga-kisan ykkönen Olli-Pekka Koistinen seitsemän. Vesa Taanila hävisi mitalin sekunnilla. Kisan ehkä suurin yllättäjä Aaro Asikainen oli viides ja hallitseva mestari Tuomas Tervo kuudes. 22 parasta mahtui tasaisessa kilpailussa minuutin sisään.

Muukkonen otti ensimmäisen sprintin SM-kultansa. Toiseksi viimeisellä rastivälillä hän otti selvästi hitaamman valinnan ja sulatti siinä ison osan etumatkaansa, joka kuitenkin riitti maaliin asti.

- Olihan tuo hyvä suoritus. Sprintti sopii minulle, kun juoksuvauhtia tarvitaan ja suunnistus on selkeämpää kuin vaikkapa keskimatkalla. Karsinnassa on hyvä säästellä viimeiset paukut finaaliin, sanaili Muukkonen. Sprinttikulta maistui tuoreelle mestarille, vaikka hän onkin välillä päästellyt suoria sanoja "sprinttikikkailuja" vastaan.

- Suosin edelleen kunnon maastossa tapahtuvaa suunnistusta. On tämä silti kovempi saavutus kuin erikoispitkän mestaruus sillä taso on selvästi kovempi, Muukkonen mietti.

Mm. Hevoskuurin sivuilta voi lukea lisää sekä karsinnasta että finaalista.


Yhteistyössä:
Piikkiön Osuuspankki