Silja-rastit pakettiin

Silja-rastien miltei hellesäässä käydyssä kilpailussa naisten näyttökilpailun nopein oli NTNUI:n Bodil Holmström. Holmströmin voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen Deltan venäläiseen Julia Novikovaan oli 18 sekuntia. Ennakkosuosikki, Asikkalan Raikkaan Minna Kauppi jäi kakkossijasta sekunnin ja oli kilpailun kolmas.

– Kisa meni tosi hyvin. Muutamat vihreät vaan tuntuivat hidastavan menoa turhan paljon. Talviharjoittelu Trondheimissa on sujunut varsin hyvin sekä juosten että hiihtäen. Kauden ehdoton ykköstavoite ovat MM-kisat, kaikki muu tulee siinä sivussa, kertoi Holmström.

– Aamulla olivat auton avaimet puolisen tuntia hukassa ja siinä ehti jo vähän hätääntyä. Taisi jäädä sama hösläysvaihde päälle kisaankin, kommentoi puolestaan Kauppi, jonka meno tökki miltei alusta loppuun.

Miesten näyttökilpailussa yksi rasti oli parikymmentä metriä väärässä paikassa, ja ainoa mahdollisuus oli mitätöidä kilpailun viralliset tulokset. Epävirallisesti nopein mies oli Vehkalahden Veikkojen Tero Föhr.

– Oikeastaan vähän yllätyin että "voitin" sillä meno ei tunnu niin vauhdikkaalta. Pientä virhettä tuli matkalla, ja väärässä paikassa olleen rastin vieressä pyörähdin ehkä 40 sekuntia. Leikattu akillesjänne on edelleen vähän arka ja saman jalan jalkaterässä tuntuu jotain outoa, saattaa olla syvien lihasten kramppia, kertoi Föhr.