PR uutisia

Eve ja Lari SM-sprinttiviestin plaketeilla 20.05.2024 16:15

Eveliina Hirvonen ja Lari Takanen suunnistivat SM-sprinttiviestissä Tampereella komeasti kymmenenneksi. Kahden hengen joukkueesta molemmat juoksivat kaksi osuutta, ja Eveliina ja Lari kamppailivat koko viestin ajan tiukasti sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon.
 
- Uudistunut sprinttiviestikonsepti haastoi sekä fyysisesti että taidollisesti. Päivään tuli kovaa sprinttisuunnistusta lähes 10 kilometriä. Luotto joukkueen suoriutumiseen oli kuitenkin vahva ja lopun tiukassa loppukirikamppailussa sain kammettua Rastin plaketeille, kertasi ankkuri Eveliina Hirvonen viestipäivän kuulumisia. 
 
SM-sprinttiviesti suunnistettiin nyt ensimmäistä kertaa kaksihenkisillä joukkueilla. Helpolla suunnistajia ei tosiaankaan päästetty, sillä ennen viestiosuuksia suunnistajien helteinen päivä oli alkanut jo aamun karsintakilpailulla. Urakka vastasi siis suunnilleen kolmea runsaan 3000 metrin estejuoksukisaa saman päivän aikana.
 
Paimion kakkosjoukkue Ina Westerlund ja Topias Arola suunnisti sijalle 19. Palkintosijoille ylsi myös PR:n HD60-sarjan joukkue Eija ja Matti Sipponen, joka sijoittui sarjassaan viidenneksi.

Juhlahumua Särkänniemessä 20.05.2024 15:43

Särkänniemi-suunnistus on ollut 25 vuoden ajan lasten ja nuorten suunnistuskauden kohokohtia. Kilpailuun osallistui jälleen noin tuhat alle 17-vuotiasta suunnistavaa lasta ja nuorta ympäri Suomen. Juhlavuoden kilpailussa Paimion Rastin sisarukset Tilda ja Topi Välimäki voittivat molemmat 10-vuotiaiden rastireittiläisten sarjansa, joten he saivat tuliaisiksi komeat Näsinneula-pystit. 

Topin voittomarginaali kakkoseksi tulleeseen Espoon Lenni Nurmilaukakseen oli 15 sekuntia. Sen sijaan Tilda oli sarjassaan häkellyttävän ylivoimainen. Seuraava jäi lähes 2,5 minuutin päähän.

Särkänniemi-suunnistus on sprinttikilpailu, joka suunnistetaan huvipuiston alueella aamulla ennen puiston aukeamista yleisölle. Paimion Rasti oli mukana 22 nuoren suunnistajan voimin. Kilpailu on harvoja suunnistuskilpailuja, joissa paikka pysyy vuodesta toiseen samana, mutta maasto muuttuu, kun huvipuiston alueella tehdään uudistuksia. Tapahtuma on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen, sillä se on yksi pisimpään huvipuistossa järjestetyistä urheilutapahtumista. 

Näsinneula-pokaaleilla palkittiin Tildan ja Topin lisäksi myös PR:n Silva Pihlaja (D11) ja Hilla Pihlaja (D9RR) heidän suunnistettua omissa sarjoissaan toiselle sijalle. D9RR- sarjassa kilpailu oli erittäin tasaista, sillä Hilla jäi kilpailun voittaneelle Tampereen Pyrinnön Saimi Turuselle vain yhden sekunnin. Vaikka muille ei pokaaleja irronnutkaan, niin onnistuneita suorituksia oli useammalla kilpailuun osallistuneella, sillä kymppisakkiin sijoittui omissa sarjoissaan kaiken kaikkiaan kymmenen Paimion Rastin suunnistajaa. 

Sijoitusta tärkeämpää osallistujille kuitenkin oli hauska reissu yhdessä seurakavereiden kanssa sekä huvittelu puistossa kilpailun jälkeen. Ei ihme, että tämä on nuorten suunnistajien kalenterissa yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista.

Särkänniemi-suunnistuksen 25-vuotista taivalta juhlistettiin erikoissarjalla, johon oli kutsuttu mukaan kaikki kilpailun historiassa 14-vuotiaiden sarjoissa palkinnoille päässeet. Paimion Rastista kutsuun tarttuivat Jere Sipponen ja Janne Nieminen. 

”Kyllähän tämä oli niin hieno mahdollisuus, että kilpailuun oli ehdottomasti osallistuttava ja tultava paikan päälle kokemaan vuosien tauon jälkeen Särkänniemisuunnistuksen tunnelmaa”, kommentoi Sipponen omaa osallistumistaan. 

Hyvin oli Paimion Rastin kaksikolla Särkänniemi hallussa, sillä Sipponen sijoittui kilpailussa kolmanneksi Helsingin Suunnistajien Anton Salmenkylän napatessa ensimmäisen sijan ja Kangasalan SK:n Eevert Toivosen tullessa kilpailussa toiseksi. Vain kahdeksan sekuntia seurakaveriaan hitaampana Janne Nieminen tuli kilpailussa neljänneksi, joten hän jäi tällä kertaa täpärästi ilman kolmelle parhaalla palkinnoksi annettua Näsinneula-pokaalia.

Tuloksia:
H5RRS 1,7 km: 5) Alvar Hartvik Paimion Rasti 15.06.
H8RR 1,8 km: 4) Leevi Kenner Paimion Rasti 9.11, 26) Leevi Maunu Paimion Rasti 14.10.
H9RR 1,8 km: 22) Marius Hartvik Paimion Rasti 10.17.
H10RR 1,8 km: 1) Topi Välimäki Paimion Rasti 6.44
H11 1,9 km: 19) Sebastian Hannula Paimion Rasti 15.59.
H13 2,5 km: 28) Tomi Välimäki Paimion Rasti 23.01.
H14 2,7 km: 28) Eeli Pihlaja Paimion Rasti 30.40.
D12 1,9 km: 18) Saga Kenner Paimion Rasti 14.43, 20) Sofia Lehtinen Paimion Rasti 15.09.
D11 1,9 km: 2) Silva Pihlaja Paimion Rasti 13.24, 8) Roosa Lindeqvist Paimion Rasti 15.51, 9) Mya Hartvik Paimion Rasti 16.17, 43) Caramia Lehtinen Paimion Rasti 48.15.
D10RR 1,8 km: 1) Tilda Välimäki Paimion Rasti 6.58, 6) Linnea Kenner Paimion Rasti 10.09, 11) Fanni Lindeqvist Paimion Rasti 10.49.
D9RR 1,8 km: 2) Hilla Pihlaja Paimion Rasti 8.23, 9) Siri Jutila Paimion Rasti 9.04, 25) Siiri Lehtinen Paimion Rasti 11.45
D8RR 1,8 km: 11) Juulia Pihlava Paimion Rasti 11.08, 12) Ella Peippo Paimion Rasti 11.18.
JUHLA25H 2,8 km: 3) Jere Sipponen Paimion Rasti 12.26, 4) Janne Nieminen Paimion Rasti 12.34.

 

PR-miehet väläyttivät Tiomila-viestin alkuosuuksilla 10.05.2024 06:28

Suunnistuksen viestiklassikko Tiomila käytiin viime viikonloppuna Ruotsin Nynäshamnissa osittain uudistetussa formaatissa. Naisten viestiin oli lisätty yksi osuus aiemman viiden lisäksi, ja siihen sisältyi ensi kertaa yöosuuksia. Lisäksi sekä naisten että miesten viestit katkaistiin alkuosuuksien jälkeen siten, että kisaa jatkettiin myöhemmin takaa-ajolähdöllä.

Naisten viestiin Paimion Rasti joutui starttaamaan ilman jalkavaivaista Milja Väätäjää. Pimeällä avausosuudella ero kärkeen venähti jo noin viiteen minuuttiin, mutta erityisesti Eveliina Hirvonen suoriutui hienosti pitkästä kolmososuudesta nipun sijoja nostaen. Lopputuloksena oli suhteellisen hyvä 37. sija. Viestiä joukkueessa veivät Tuulia Viberg, Inga Dambe, Hirvonen, Henna Yliluikki, Emma Valkama ja Ina Westerlund.

Miesten lauantai-iltana startanneeseen viestiin Paimion Rasti lähti tälläkin kertaa niin sanotusti kova pää edellä. Loïc Capbern avasi komeasti neljäntenä, Topias Arola piti eron kärkeen alle kahden minuutin, ja viimevuotiseen tapaan lyhyttä kolmososuutta vienyt Lasse Suonpää antoi Lari Takaselle hyvän lähtöpaikan pitkälle nelososuudelle runsaat kolme minuuttia kärjestä. Takanen piti koukun kiinni viestin lopulta voittaneessa Stora Tunassa ja vaihtoi kakkosletkassa sijalla 16.

– Hyvään paikkaan pääsin, kärkiletkaa oli pitkään tarjolla ja hetken kärjessäkin. Meno oli kuitenkin tukkoista, jalalla siitä kärkiporukasta aloin jäädä ja kriittisellä hetkellä heitin nilkankin ympäri, jolloin ei enää letkan häntään ollut asiaa. Olisi siinä mukava ollut mukana pysyä, pohti 11:ntenä vaihtanut Arola.

Loppuosuuksilla eroa kärkeen kertyi osuus osuudelta lisää. Loppusija oli vahvasti varamiehiseen joukkueeseen nähden kelvollinen 45. Loppuosuuksilla suunnistivat Markus Lindeqvist, Jesse Laukkarinen, Toni Saari, Jere Sipponen, Ari-Pekka Joensuu ja Jonas Jern.

Manageri Henri Kalve näki suoritukset kevään haasteiden ja poissaolijoiden määrään nähden melko odotettuina suunnaten katseet samalla jo tulevaan.

– Tulokset eivät olleet hyviä mutta eivät myöskään mikään katastrofi. Näin monen osuuden viesteissä rosterin kapeus näkyy valitettavan nopeasti sijoituksissa. Jukolasta ja etenkin Venloista odottaisin huomattavasti parempaa, etenkin kun nyt poissaolleita saataneen mukaan, ennakoi Kalve.

Kaikkiaan naisten viestiin starttasi 275 kuusikkoa, miehissä kymmenhenkisiä joukkueita osallistui noin 320.

Yksi Tiomila-viikonlopun ilonaiheita oli se, että muutaman vuoden tauon jälkeen PR:lla oli matkassa mukana nuorten viestin joukkue. Vielä vahvasti alaikäinen joukkue hilasi itsensä vajaan 300 osallistujan  kisassa lopulta sijalle 85. Nuorten joukkueessa suunnistivat Milla Pyöli, Aapeli Heikinmaa, Olavi Vilhonen, Saana Tranberg, Veera Mäkilä ja Aaro Lahdenperä.

Yhteistyö Lumoniten kanssa jatkuu 16.04.2024 17:54

Lumonite on jo usean vuoden ajan toiminut Paimion Rastin yhteistyökumppanina. Etenkin edustusurheilijat ovat juosseet yöviestejä Lumoniten lampuilla ja myös Paimion Rastin järjestämiin kilpailuihin osallistuneet ovat päässeet nauttimaan laadukkaista Lumoniten tuotepalkinnoista.

– Lumoniten suunnistuslamput ovat markkinoiden kärkeä ja niiden valoteho & luotettavuus ovat saaneet urheilijoiltamme kiitosta. Erittäin hienoa, että yhteistyö jatkuu ja tiedämme ainakin varusteiden olevan viestien ehdotonta kärkeä. On myös huojentavaa, että ennen suurviestejä ei tarvitse tarkistaa, kuka on kolvannut itselleen komeimman lampun, niin kuin joskus kymmenen vuotta sitten, vaan voidaan keskittyä täysillä suorituksiin, naureskelee tuore manageri Kalve.

– Luotettavan lampun merkitys on joskus omallakin viestiosuudella korostunut. Joskus se voi ratkaista vaikka Jukolan voiton, muistelee toinen edustusryhmän uusi päällikkö Jesse Laukkarinen. Yötreenejä on talven ja kevään aikana tehty tasaiseen tahtiin. Tiomilan naisten viestissä on nyt ensimmäistä kertaa yöosuuksia, joka on lisännyt myös naisten yöharjoittelua. Hienoa, että yhteistyön puitteissa myös naisten lamput ovat nyt viimeisen päälle, kun ensimmäinen naisten yöosuus suurviesteissä nähdään.

Paimion Rastin valinta Tiomilan ja Jukolan yöhön ovat Lumonite Leader ja Lumonite Compass.

Nyt onkin oiva hetki päivittää lamput Tiomilaan ja Jukolaan. Viking Line -Rastien kävijät ja seuraajat saavat Valostoren verkkokaupasta 10 % alennuksen kaikista Lumoniten tuotteista kisojen loppuun saakka 21.4. Alennuksen saa, kun siirtyy ostoksille täältä: https://www.valostore.fi/fi?code=VLR214

Hippo-suunnistuskoulu 01.04.2024 17:17

Tervetuloa Paimion Rastin Hippo-suunnistuskouluun!

Suunnistuskoulussa tutustutaan toiminnallisten harjoitusten kautta kartanluvun ja suunnistuksen perustaitoihin: 
* kartan väreihin, karttamerkkeihin ja ratamerkintöihin
* kartan käsittelyyn, suuntaukseen ja oman olinpaikan määrittelyyn 
* reitinvalintaan ja olennaisiin kohteisiin 
* kompassin käyttöön
Osallistuminen suunnistuskouluun ei edellytä aiempaa kokemusta lajista.

Suunnistuskoulu sisältää kolme yhteistä kokoontumista, joiden kesto noin 1,5 h/kerta:                                                                                                 
ti 9.4.     18 – 19.30       Hanhijoen koulu
ti 16.4.   18 – 19.30       Kriivarin koulu
to 18.4.  18 – 19.30       ohjatusti Peimarin Rasteilla, kokoontuminen Hanhijoen koululla

Suunnistuskoulun hinta on 30 euroa/perhe, sisältäen opetuksen ja materiaalit. Suunnistus on koko perheelle sopivaa yhteistä tekemistä, joten myös lasten huoltajat ovat tervetulleita
suunnistuskouluun. Suunnistuskoulu on ikärajaton, mutta alle 8-vuotiaat osallistuvat yhdessä huoltajan kanssa.

Ilmoittautuminen viimeistään 7.4.2024

Suunnistuskoulun jälkeen harjoittelua voi jatkaa Paimion Rastin nuorten ryhmissä, jotka kokoontuvat tiistaisin klo 18. Lisätiedot www.paimionrasti.fi/nuoret

Suunnistuskoulun menossa mukana OP Lounais-Suomi

Hippo-Suunnistuskoulu 2024

Huippuryhmän kevätleiri 09.04.2024 11:43

Edarin pääsiäisleirillä päästiin nauttimaan jopa poikkeuksellisen loistavista olosuhteista Västervikin rantamaastoissa. Lämpöä riitti ja askeleen pitävyyttä ei häirinnyt lumi tai jää, kerrankin näin.

Viking Line kuljetti totutun varmasti kuusitoista leiriläistä pitkäperjantai aamuksi Tukholmaan, jossa päivä saatiin käyntiin virallisen 10Mila treenin merkeissä. Paikkana Paradiset, joka oli nimensä mukainen. Tullinge SK:n maja tarjosi mainiot tilat virkistäytyä ennen kolmen ja puolen tunnin pikataivalta Västervikiin. Päivä laitettiin pakettiin majoituksen lähimaastossa, jonne pääsi mukavasti suoraan majoituksen ovelta. Osa lähti viilaamaan jo yösilmäänsä seuraavan päivän yöskabaa varten.

Lauantaiaamulla nautiskeltiin Gransön saaren rantakallioista merinäköalalla. Iltapäivällä laskettiin löytyneitä punkkeja ja valmistauduttiin illan yökisaan. Yöskaba käytiin ehkäpä alueen hienoimmassa suunnistusmaastossa Ytterhultissa, joka oli muutama vuosi sitten käytössä erikoispitkänmatkan ruotsinmestaruuskisoissa. Tunnelmaan sopien paikalle oli tuotu äänentoisto ja kaiuttimista pauhasi 10Milan selostus. Tämän siivittämänä suurin osa urheilijoista palasi maastosta pääosin tyytyväisinä suorituksiinsa.

Sunnuntaina luvassa oli pitkä treeni upeassa maastossa aivan Västervikin keskustan tuntumassa ja paikalle oli saapunut myös median edustajia tekemään juttua paikallislehteen. Osalla kirittäjänä toimi maaston puolella paikallinen isäntä eli metso, joka piti huolen, että treeni ei päässyt liian kevyeksi. Iltapäivällä oli vuorossa tietysti munakuvasuunnistus ja aamupäivän treenin tai yökisan väsymyksestä ei vauhdin perusteella ollut tietoakaan. Joukkueille oli annettu tehtäväksi toteuttaa alkushow sisääntulobiisillä ja paras joukkue palkittiin edulla kilpailuun. Lopulta munajahdin voittajiksi tiensä selvittivät Aleksi, Milja ja Henna. Pari hurjaa lähti vielä yötreeniin ja muilla ohjelmassa oli kevyt iltalenkki.

Maanantaina puristettiin vielä viimeiset mehut viestitreenissä, jossa vauhdikas maasto tarjoili mukavaa kilometrivauhtia koko matkan ajan. Treenin jälkeen otettiin suunta kohti Tukholmaa ja Turkua. Västervik OK:n maastot ja kartat keräsivät lukuisia kehuja ja taisivat muutamat jopa harkita joskus muuttavansa paikkakunnalle. Kaikkinensa leirillä saatiin rutiinit herätettyä talviunilta laadukkailla suunnistustoistoilla ja sitä tarvitaankin jo ensi viikolla, kun kotimainen Viestiliiga -kausi käynnistyy Paraisilla Kevätyönviestillä.

Leirilaiset

Ohjelma:

Pe 30.3.
ap: 10Mila malliharjoitus 5 km, Huddinge
ip: Suunnistus 7,7 km, Pitkät välit, Marsbäcken

La 31.3.
ap: Suunnistus, 6,2 km, loopit, Lillön
ip: "Yöleirikisa", 8,5 / 7,2 km, Ytterhult

Su 1.4.
ap: Suunnistus, 11,6 km, Mörekärr
ip: Kevyt lenkki tai suunnistus 6km, Kilmare Ö

Ma 2.4.
ap: Viestitreeni 8,5 km, Gransö
ip: Ajo Tukholmaan

Olosuhteet haastoivat helmikuun leirillä 09.04.2024 11:45

Edustusryhmän helmikuun leiri käytiin viime leirin tapaan Rastituvalta 2.-4.2. Tällä kertaa kuun vaihteen plussakeli ja sateet olivat tehneet tienpinnoista ja hiihtoladuista lähinnä pikaluisteluun sopivia. Hokkarit jätettiin kuitenkin naulaan ja perjantai illalla leiri polkaistiin käyntiin yösuunnistusvedoilla Hepojoella, jossa kartta ja radat olivat Miljan käsialaa. Lämpötila kääntyi pakkaselle, mutta hankikanto jäi kuitenkin hieman vajaaksi. Jalan alta pettävä hanki tarjosi 5-40 cm edestä voimavastusta metsäjuoksuun, mutta onneksi sekä vetojen alkuun että loppuun oli suunniteltu juoksupätkää metsäautotiellä. Mukavasti Varsinais-Suomalaiset huippuolosuhteet olivat houkutelleet paikalle myös muutaman vierailevan tähden aina Pohjois-Karjalasta saakka.

Lauantain aamutreeninä juostiin porukalla verkkalenkkiä, jonka jälkeen siirryttiin Milkan vetämänä kehonhallinnan pariin AKK:n salissa. Akrobaattisten suoritusten päälle vielä tiimiytymistä pallo- ja mailapelien merkeissä. Paimion Nesteen lounas täytti akut jälleen sopivasti ennen iltapäivän treeniä. Iltapäivällä olikin vuorossa spinningvedot Paimion keskustan Voimakas salilla. Hiki virtasi ja joillain myös rauta nousi.

Sunnuntaina leiri päätettiin perinteiseen pitkään lenkkiin. Tämänkertaisena spesiaalina olivat retroasut ja asukokonaisuuksia taisikin löytyä ainakin neljältä eri vuosikymmeneltä. Täytyy sanoa, että jonkin verran urheiluvarusteetkin ovat kehittyneet tähän päivään mennessä. :) Leirillä oli myös muutama nuortenryhmäläinen tutustumassa edustusryhmän menoon. Milla, Saana, Aaro ja Aapeli vetivät koko leirin ohjelman hienosti muiden mukana. Tervetuloa uudelleen!

Helmikuun retrolenkki

Leiriohjelma:
Pe klo 18: Yösuunnistusvedot, 3x2km @Piikkiö
La klo 10: Kevyt lenkki, kehonhallinta & pelit
La klo 18: Spinningvedot 4x(4’+3’+2’+1’)/30”/3’
Su klo 10: Pitkä lenkki, juoksu/hiihto

Lakia-Jukola 15.05.2024 08:33

Lakia-Jukola juostaan 15.-16.6 Kauhavalla.

Olemme ilmoittaneet 6 joukkuetta venlojen viestiin ja 5 jukolan viestiin. Tällä hetkellä venloja on tasan joukkuemäärän verran ja viimeisestä jukola-joukkueesta uupuu 1.
Eli yksi suunnistaja jukolanviestiin vielä hakusessa!
Koska tilanne sairastumisten, loukkaantumisten jne takia elää loppuun asti, toki voit käydä vielä lisäämässä nimesi irmaan mikäli haluat osallistua. 
Alustava juoksujärjestys harrastejoukkueiden osalta pyritään julkaisemaan toukokuun aikana.
Lisätietoa Hannelelta.

Osallistuminen ei edellytä voimassa olevaa lisenssiä. Seuran jäsenmaksun pitää olla maksettuna. Osallistuminen maksaa 20€.

Paimion Rasti varaa perinteisesti tuulisuojapaikan sekä 2 telttapaikkaa (majoittuminen omassa teltassa).

Paimion Rastin asusteet tilattavissa 29.01.2024 06:58

Paimion Rastin varusteverkkokauppa on auki Nonamen clubshop:ssa! Verkkokauppa on auki sunnuntaihin 4.2.24 asti. Tilaukset tehdään ja maksetaan verkkokaupassa. Tilattujen varusteiden jaosta infotaan erikseen, toimitusaika on noin 7-8 viikkoa verkkokaupan sulkeutumisesta.

Tarkemmat ohjeet on lähetetty seuran sähköpostilistalla. Jos et ole huomannut sähköpostia, kannattaa käydä vilkaisemassa roskaposti-kansio. Jos et ole saanut viestiä, voit pyytää tarkemmat ohjeet vaikkapa Henriikalta: henriikka.pensas-ät-outlook.com. Jos et kuulu ollenkaan sähköpostilistalle, laita liittymisviestiä vaikka Pertille, arolapertti-ät-gmail.com.

Edareiden tammileiri Rastituvalla 12.-14.1. 21.01.2024 14:19

Edareiden harjoituskauden kolmas ja samalla vuoden 2024 ensimmäinen leiri järjestettiin kotileirinä Rastituvalla 12.- 14.1. Leiri aloitettiin perjantaina ratavedoilla (6-8x1000m) Kupittaan hallissa yhdessä Angelniemen Ankkurin suunnistajien kanssa. Lauantaiaamuna ohjelmassa oli palauttavaa juoksua tai hiihtoa ja päälle syötiin Paimion Nesteen maittava lounas. Nesteellä olivat samanaikaisesti myös PR junnut, joiden kanssa otettiin yhteiskuva ennen, kun siirryttiin keskustelemaan ensi kauden tavoitteista. Ainakin tavoitteiden valossa tuleva vuosi näyttää positiiviselta.

Illalla ohjelmassa oli lyhyet yövedot teemalla 10Mila 2024, joten karttaa oli muokattu vastaamaan ruotsalaistyyliä ja saattoi hajonnoissakin olla jotain hieman ruotsalaiseen viittaavaa. Koko seuralle oli tarjolla oma harjoitus samoilla rasteilla ja muutamia hurjia maastossa nähtiinkin viikonlopun lumentulosta huolimatta. Sunnuntaina leiri paketoitiin pitkällä polkulenkillä Littoisissa ja leirin hapot huuhdottiin lenkin jälkeen saunassa, avannossa ja paljussa Villa Järvelässä. Seuraava edarin leiri onkin luvassa jo heti helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Paimiossa.

Leiriohjelma:
Pe klo 18: Ratavedot Kupittaan halli, 6-8x1000m/pal. 2' + vr. sis. 3x60m
La klo 10: Palauttava lenkki juosten tai kevyt hiihto
La klo 18: Yösuunnistusvedot Rastituvalta 3x1,2-1,5km Rerun
Su klo 10: Pitkä lenkki, juoksu/hiihto