PR uutisia

Porvoo Borgå Jukola 2023 26.05.2023 13:00

Porvoo Borgå Jukola juostaan 17.-18.6 Porvoon Epoon kyläkeskuksen ja Seitlahden-Voolahden välisellä alueella.

Paimion Rastista on ilmoitettu 5 venla-joukkuetta ja 4 jussi-joukkuetta.
Joukkueiden kokoonpanot ja alustavat juoksujärjestykset näet alla olevasta linkistä.

Tuulisuojapaikat J038 ja J039.

Majoitustelttapaikkoja on varattu 2kpl 10m*10m-alueita. Sinne voi majoittua omalla teltalla. Paikat H064 ja H065

Salon Seudun Rastiviesti 2023 26.05.2023 12:35

Hauska lyhyt iltaviesti. Kuusi osuutta, maksimimatka 3km, ei tarvita lisenssiä. Ilmoittaudu ihmeessä kevään hauskimpaan ja nopeimpaan viestiin! Irmassa tai Hannelelle

Kompassi-viesti 22.05.2023 18:45

Kompassi-viesti on osa Kompassi-tapahtumia, jotka toteutetaan Suomen suunnistusliiton ja seurojen yhteistyönä. Kompassi-sarjoihin osallistumiseen vaaditaan lisenssi. Lisäksi tapahtumien yhteydessä järjestetään mahdollisuuksien mukaan myös seikkailulliset ForFun-sarjat, johon voi osallistua ilman lisenssiä.

Tämä tapahtuma sopiikin mainiosti myös vasta-alkajille! 6-osuuksisessa viestissä on 2 x 10RR -osuutta, 2 x 12TR -osuutta ja 2 x 13-14 osuutta.  Tämä viestikilpailu kokoaa yhteen joukkueeseen kaikenikäiset seuran nuoret.

Kisasivut

Kausiohjelma

Aki Saari nauttii erityisesti kilpailuista 17.05.2023 18:15

28-vuotiaan Aki Saaren matka on kulkenut Etelä-Pohjanmaalta Pohjankyrön Rastista Lahden Suunnistajat -37:n kautta tälle kaudelle Paimion Rastiin. Tärkein syy juuri PR:n valintaan on hyvin yksinkertainen.

– Velipoika Toni on Paimion Rastissa jo valmiiksi. Tuntui ihan mukavalta päästä jälleen hänen kanssa samaan seuraan, kertoo Saari.

Sitä yleisintä reittiä eli vanhempien kautta suunnistuksen pariin päätynyt Saari aloitti säännöllisen harjoittelun suhteellisen myöhään, vasta viimeisinä juniorivuosina. Erinäisiä vaivoja on vuosien mittaan riittänyt, mutta myös menestystä: junnupuolelta löytyy SM-hopea ja pääsarjastakin pari plakettisijaa.

Puolustusvoimien leivissä työskentelevä Jyväskylän asukki pitää vahvuutenaan teknistä osaamista ja yksinkertaistamisen taitoa mutta myöntää, ettei harjoittelu ole aina kivaa.

– Tykkään enemmän kilpailla, erityisesti viestit motivoivat. Ja onhan kisoissa pärjääminen keskimäärin kivaa!

– Viime aikoina treenitilanne on vähän vaihdellut, ja työkin on asettanut omat rajoitteensa. Tavoitteena on pitää yllä motivaatio riittävän kovaan harjoitteluun ja olla ainakin jossain kohdassa kautta tosi hyvässä kunnossa, ennakoi Saari.

***

Milloin ja miten sinusta tuli suunnistaja?
Heti kun oppi juoksemaan, niin on aloitettu suunnistaminen.

Ikimuistoisin suunnistuskokemus?
Varmaankin Vätsärin reenit.

Mielimaasto?
Nopea kangasmaasto ja siihen päälle mahdollisimman vaikeita lippuja.

Esikuvat, jos sellaisia on?
Kaikki menee.

Mitä uutta tuot Paimion Rastiin?
Vähintäänkin erilaista näkökulmaa suunnistukseen. Toki suunnistus on mahdottoman yksinkertaista, niin enpä paljon mitään.

Tulevaisuuden suunnitelmat elämässä yleensä?
Olen jo paikassa minne halusin. Joten tulevaisuudessa teen mitä huvittaa.

Mitä muuta harrastat suunnistuksen lisäksi?
Retkeilyä ja tietokonepelejä.

Mainitse jokin taito tai muu asia, jossa olet ylivertaisen hyvä?
Aika keskinkertainen kaveri.

Terveiset uusille seurakavereille?
Näkyillään!

Tuulia Vibergin unelmissa Kuopio 2025 17.05.2023 18:12

Naisten ryhmän vahvistus tälle kaudelle, Tuulia Viberg, haluaa kehittyä urheilijana ja saada suunnistukseen uusia näkökulmia. Paljolti näistä syistä hän halusi hakea uutta ympäristöä ja virikkeitä juuri Paimion Rastista.

Käytännössä koko pääsarja-aikansa Viberg, 31, suunnisti MS Parman paidassa. Naantalista kotoisin oleva Turun Suunnistajien kasvatti on saavuttanut urallaan muun muassa isohkon kasan SM-mitaleita erityisesti junnusarjoissa. Kestävyysjuoksunkin puolella tuli aikanaan kisattua.

– Vauhtia on jo nuoresta lähtien löytynyt, taitoa ei aina niinkään. Tavoitteeni onkin kehittyä varmemmaksi suunnistajaksi, linjaa Viberg.Vahvuuksiinsa hän laskee kilpailuhenkisyyden sekä määrätietoisen tekemisen. Sitkeät polvivaivat ovat kiusanneet pari vuotta, mutta suunta näyttäisi olevan parempaan. Päämäärä onkin asetettu tämän kauden lisäksi myös kauemmas eteen.

– Tällä kaudella ehkä tavoitteet ovat SM-kisoissa, ja viestit sytyttävät aina. Seuran vaihto tuo oman lisänsä myös tavoitteiden puolella, Viberg sanoo.

– Tuonnempana ajatuksissa on edelleen kansainvälinen taso, erityisenä haaveena koti-MM-kisat 2025.

***

Milloin ja miten sinusta tuli suunnistaja?
Aloitin suunnistuksen 10-vuotiaana. Kävimme perheeni kanssa harrastemessuilla, jossa pääsi kokeilemaan eri harrastuksia ja innostuimme suunnistuksesta. Metsä tuntui silloin aika jännittävältä, mutta silti siinä jokin koukutti.

Ikimuistoisin suunnistuskokemus?
Ikimuistoisimpia suunnistuskisoja ovat olleet Venlojen viestit, joissa oon päässyt suunnistamaan top 5 joukkueen joukossa. Kun onnistuu kisoissa, joissa eniten sitä haluaa, se jää mieleen. Erityisesti jos menestyksen pääsee vielä jakamaan  seurakavereiden kanssa.

Mielimaasto?
Tykkään nopeista kangasmaastosta, mutta myös vaativista vaaramaastoista - avokalliomaastoja unohtamatta.

Esikuvat, jos sellaisia on?
Inspiroidun ihmisistä, jotka ovat löytäneet oman juttunsa, tekevät pitkäjänteisesti ja innostuneesti asioita sen eteen, että saavuttavat omat unelmansa.

Mitä uutta tuot Paimion Rastiin?
Tuon lisää positiivista fiilistä Paimion Rastiin.

Tulevaisuuden suunnitelmat elämässä yleensä?
Olla onnellinen ja kasvaa ja kehittyä ihmisenä.

Mitä muuta harrastat suunnistuksen lisäksi?
Talvisin tykkään hiihdellä. Retkeileminen ja avantouinti on myös mukavia.

Mainitse jokin taito tai muu asia, jossa olet ylivertaisen hyvä?
Tekemään to-do-listoja.

Terveiset uusille seurakavereille?
Kaikille onnistuneita suunnistussuorituksia ja menestystä ens kisakauteen!

Aleksi Lohtander – Raumalta maailmalle 17.05.2023 18:08

PR:n huipputiimin uusista nimistä nuorin, Aleksi Lohtander, on sekä tyypillinen että epätyypillinen suunnistaja. Ensin mainittu johtuu siitä, että 22-vuotias opiskelee Aalto-yliopistossa maanmittausta. Normista poikkeavaa taas on se, että raumalaisen perheessä ei ollut ennalta lajitaustaa.

– Katsottiin paikallisesta lehdestä että Rasti-Lukolla olisi suunnistuskoulu. Se voisi olla mielenkiintoinen harrastus, muistelee Lohtander suunnistusuransa alkua.

Myös maastohiihtoa ja yleisurheilua harrastaneen raumalaispojan suunnistusura jatkui, ja menestystäkin tuli. Juniorisarjoissa irtosi SM-kulta ja kaksi pronssia. Pääsarjaan siirtymisen myötä tuli tarve kovemmille haasteille treenipuolella.

– Rasti-Lukossa ei ole viime aikoina ollut varsinaista huippupanostusta, mikä johti suunnitelmiin hakea vahvempaan seuraan. Paimion Rastiin päädyin osittain tutun suunnistajan, Milja Väätäjän, kautta.

Armeija tuli suoritettua viime vuonna lievän ylikunnon ja erinäisten jalkavaivojen sävyttämänä. Nyt tilanne on ollut parempi, joten varovaisia tavoitteitakin on mies voinut asettaa.

– Tällä kaudella tavoitteet ovat ensisijaisesti viesteissä. Sen jälkeen olisi aikomus yltää SM-kisojen kymppisakkiin ainakin jollain matkalla, pohtii Lohtander.

Hän pääsi tänä talvena myös kokemaan jotain uutta: suunnistusleiri Teneriffalla, treeniseurana PR:n lisäksi useita maajoukkueita. Mies kun oli ennen leiriä ylipäätään suunnistanut ulkomailla ainoastaan Ruotsissa.

***

Milloin ja miten sinusta tuli suunnistaja?
Vanhemmat huomasivat paikallislehdestä ilmoituksen, jossa mainostettiin suunnistuskoulua ja päättivät viedä minut kokeilemaan lajia. Taisin olla tuolloin 7-vuotias. Ei jäänyt kokeiluksi.

Ikimuistoisin suunnistuskokemus?
Tämä kysymys tuli jo kolmatta kertaa vastaan muutaman kuukauden sisään, joten pidän linjani ja vastaan taas erilailla kuin aiemmin. SM-keskimatkan loppusuora 2021; puolentoista vuoden vaikean jakson jälkeen onnistuin tekemään hyvän suorituksen ja loppusuoralla fiilis oli mahtava!

Mielimaasto?
Taivalkosken Mustavaara eli nopeakulkuinen vaaramaasto höystettynä avokallioilla, rinnesoilla ja tiukilla rinteillä.

Esikuvat, jos sellaisia on?
Ei ole.

Mitä uutta tuot Paimion Rastiin?
Leveän hymyn ja kapeat jalat.

Tulevaisuuden suunnitelmat elämässä yleensä?
Valmistua yliopistosta 5-6 vuoden päästä.

Mitä muuta harrastat suunnistuksen lisäksi?
Pummaamista. Olen yrittänyt lopettaa monesti, mutten ole vielä onnistunut.

Mainitse jokin taito tai muu asia, jossa olet ylivertaisen hyvä?
Heräämään aikaisin. Tunnistamaan lintulajeja.

Terveiset uusille seurakavereille?
On ollut kiva tutustua ja päästä mukaan mahtavaan porukkaan! Ja niille, joita en ole vielä tavannut: tulkaa ihmeessä juttelemaan treeni- ja kisapaikoilla.

Paimion Rastin nuoret isolla joukolla Kompassi-cupissa 15.05.2023 09:15

Lasten ja nuorten Kompassi-cupin tapahtumat ovat hyvässä vauhdissa. Pari viikkoa sitten kautta aloitettiin Maskussa ja tiistaina 6.5. jatketaan Salossa. Yhteistä näille tapahtumille on, että Paimion Rastin joukot ovat olleet mukana erityisen näkyvästi, yli 30 suunnistajan kokoonpanolla. Maskussa PR olikin osallistujamäärältään suurin seura. Mukaan tunnelmaan pääset vaikkapa Timo Välimäen kisakuvien kautta. 

Aikuisten suunnistuskoulu 13.05.2023 16:13

Suunnistuskoulun opetuskerrat ovat:

Ma 22.5. klo 18 teoria Rastituvalla (Ilttulantie 101)
Su 28.5. klo 18 omatoimipeimarit Kerrosvuoren kartalla opastettuna (Kaimalantie 214)
To 1.6. klo 18 Peimarin Rastit Sattelan kartalla opastettuna (Sattelantie)

Teoriakerta kestää noin 1,5 tuntia ja opastetut iltarastit radasta ja vauhdista riippuen noin 1-2 tuntia.

Mukaan tarvitset pihalle/metsään soveltuvat säänmukaiset vaatteet ja jalkineet, vesipullon sekä kompassin (jos omistat).

Suunnistuskoulun 50 euron hintaan sisältyy opetuksen lisäksi 5 kerran lippuvihko Peimarin Rasteille, josta kaksi lippua kuluu opastettuihin kertoihin. Lisäksi 1.6. saat veloituksetta käyttöösi lainaemitin ajanottoa varten.

Ilmoittautuminen 20.5.2023 mennessä ilmoittautumislomakkeella.

Lisätietoja arolapertti (a) gmail.com

Tervetuloa! 

Rastituvan siivoustalkoot ke 3.5. klo 16 alkaen 03.05.2023 05:32

 

Siivoamaan saa tulla aikaisemminkin, jos haluaa. Siivottavat kohteet: kahden makuuhuoneen patjojen, peittojen ja tyynyjen tuuletus, koko talon mattojen tamppaus, koko talon imurointi, keittiön siivous, kahden WC:n siivous, saunan ja pukuhuoneen siivous, ikkunoiden pesu (sisältä, ikkunoita ei kannata avata) ja pölyjen pyyhkiminen. Rastituvan pihalla grillausmahdollisuus siivouksen lomassa ja seura tarjoaa makkarat.

Peimarin Rastit alkavat kiirastorstaina 05.04.2023 11:19

Peimarin Rastien kausi käynnistyy kiirastorstaina 6.4. Keskuksena on entinen Tammisillan ABC:n piha ja maastona viereinen Tanistenmäki.

Takatalven lumet eivät tietenkään ehdi kokonaan sulaa torstaihin mennessä, mutta joka päivä niitä nyt vähentää. Ja juuri torstaista eteenpäin lämpötilat tuntuvat nousevan huomattavasti. Torstaina on siis tarjolla avaustapahtuma ajanoton kera ja omatoimirastit jatkuvat seuraavan viikon perjantaihin asti. Kiirastorstain lähdöt ovat klo 17-19 sekä yölähdöt 20.30 - 21.

Tanistenmäen kartta on kokenut talven aikana aika lailla päivityksiä. Maaston uudet polut ja aukon kulmat helpottavat nyt merkittävästi suunnistusta helpoilla radoilla. Vaativille radoille taas näillä muutoksilla ei ole juuri vaikutusta. Nyt ensimmäisellä kerralla ratojen pituudet ovat pääasiassa vähän alakanttiin, kun lumi kuitenkin vielä vähän hidastaa suunnistajien vauhtia.

Peimarin Rastien sivuille päivittyy tietoja tulevista tapahtumista. Joka tapauksessa Peimarin Rastit tarjoaa mukavaa ulkoilua hyvin monenlaisille suunnistajille. Helpot radat sopivat "viimeksi koulussa" suunnistaneille ja vaativat radat tarjoavat haasteita kokeneillekin kilpasuunnistajille. Omatoimirasteja on tulossa vuoden mittaan tarjolle. Joka viikko ja jokaisessa maastossa tämä ei luonnollisestikaan ole mahdollista. Seuraa siis Peimarin Rastien sivuja ja ilmoittelua yksityiskohtien osalta!