PR uutisia

Milja vuoden paras suunnistaja 30.11.2023 19:18

Milja Väätäjä palkittiin kauden päätöstilaisuudessa Tillintuvalla PR:n vuoden parhaana suunnistajana. Milja teki keväällä Norjan Sarpsborgissa ensiesiintymisensä maailmancupissa Suomen maajoukkueasu yllään. Erityisesti hän säväytti viestin avausosuudella tulemalla vaihtoon parhaana suomalaissuunnistajana kärjen tuntumassa sijalla seitsemän.

Parhaana alle 16-vuotiaana tyttönä palkittiin Minttu Lindeqvist ja poikana Aaro Lahdenperä. Anssin muistorahastosta jaettavan Anssin palkinnon sai Milla Pyöli ja nuorten tsempparipalkinnon Aapeli Heikinmaa. Lisäksi päättäjäisissä palkittiin joukko seuran hyväksi puurtaneita tekijöitä sekä tietysti ennen kaikkea iso, iso joukko alle 12-vuotiaita seuran mestaruuskisojen suorituksestaan.

Ehkä päättäjäisten haastavin tilanne oli edessä Family- ja Sport-ryhmien muodostamalla asiantuntijaraadilla, joka pääsi arvioimaan kaikkien osallistujien piparilevyille ryhmätöinä tekemiä tonttukarttoja. Karttataideteoksia oli vaikea laittaa järjestykseen, mutta löytyihän se voittajaryhmä!

Lauantaina tehtiin samalla suunnitelmia tulevan varalle. Syyskokouksessa hyväksyttiin toiminta- ja taloussuunnitelmat vuodelle 2024. Edessä on erityinen vuosi veteraanien MM-kisojen järjestelyn vuoksi. Samalla kuitenkin nuorisosuunnistus, huippu-urheilu, kuntosuunnistus ja muu toiminta jatkuu vanhalta pohjalta pikkuisen uusin maustein. Johtokuntaan valittiin uusiksi jäseniksi Selina Arola, Anni Maunu, Henriikka Pensas ja Salli Suominen. Muina johtokunnan jäseninä jatkavat Klaus Haanpää, Anna Kreivi-Wahlsten, Hannele Lehtinen ja Matti Tahvonen. Pertti Arola valittiin jatkamaan seuran puheenjohtajana. 

Syyskokous ja kauden päättäjäiset 2023 24.11.2023 17:18

Paimion Rastin sääntömääräinen syyskokous ja kauden päättäjäiset pidetään Tillintuvalla lauantaina 25.11.2023 klo 14.

Pyydämme ilmoittautumaan tänne sunnuntaihin 19.11. mennessä.

Aloitamme syyskokouksella ja virallisten asioiden jälkeen on vuorossa palkitsemisia ja riisipuuroa.

Halutessasi voit ottaa mukaan pikkupaketin, niin tontuilla on jotain jaettavaa juhlan lopuksi.

 

Edustusryhmän kausi käyntiin Teijolla 24.11.2023 18:16

Edustusryhmän kauden avausleiri vietettiin Meri-Teijon jylhissä maisemissa isänpäiväviikonloppuna raikkaan syyssateen siivittämänä. Leirille oli saapunut runsaslukuinen osanotto kuuntelemaan uusien managerien Jesse & Henkka suunnitelmia kaudelle 2024. Leirillä nähtiin myös muutama uusi tuttavuus, Henna & Suvi, jotka saapuivat vahvistamaan naisten tiimiä. Heistä lisää vielä myöhemmin.

Leiri aloitettiin perjantaina Salo Night O:ssa, jossa yli satapäinen osallistujajoukko tarjosi suurviestitunnelmaa ja GPS-viihdettä oli tarjolla myös kotisohville. Lauantai aamupäivällä jatkettiin taitovalmentaja Pasin corridorin muodossa, päivällä käytiin läpi kausisuunnitelmaa ja illalla vielä yösuunnistettiin Mathildedalin kylän maastoissa. Sunnuntaina oli luvassa leirin erikoisuus eli yöviestitreeni heti aamusta klo 8, jossa demottiin hieman ensi vuoden 10Milaa, jossa myös naiset pääsevät ensimmäistä kertaa juoksemaan yöosuuksia omassa viestissään. Huhupuheiden mukaan aamun GPS-seuranta oli herättänyt myös jokusen PR-isän seuraamaan otatusta livenä isänpäivän ratoksi.

Managerien mukaan leiri oli onnistunut ja positiivinen pöhinä lupaa hyvää tulevalle kaudelle. Seuraavan kerran leireillään jo kahden viikon kuluttua Oripään ja Yläneen maastoissa.

Kiitokset vielä Rasti-Perniölle mahdollisuudesta maastojen käyttöön ja AngA:lle Salo Night O:n järjestelyistä.

Treeniohjelma:
Pe klo 18:
Salo Night-O. GPS-seuranta Pitkä / Keski
La klo 10: Taitoharjoitus, Corridor @Teijon laskettelukeskus. GPS-seuranta
La klo 17: Yösuunnistus @Mathildedal etelä. GPS-seuranta
Su klo 8: Viestivedot @Mathildedal pohjoinen. GPS-seuranta

 

Koko seuran 25-Manna -viestisuunnistusharjoitus 28.09.2023 15:34

Kyseessä 25mannaan valmistava yhteislähtöharjoitus, jonne saa tietysti ilomielin tulla vaikkei 25mannaan olisi lähdössä.

Paikka: Hiekkahelmi

Kokoontuminen klo 17:30, yhteinen alkuverryttely (saa tehdä myös omatoimisen verryttelyn, ks. ilmoittautumistiedostosta lähdön paikka ja ole ajoissa siellä) ja siirtyminen lähtöpaikalle (800 m), josta yhteislähtö klo 18. Lähtö ja maali sijaitsevat lähekkäin niin, että lähtöön voi hyvin ottaa verryttelytakin ja juomapullon mukaan.

Ratavaihtoehdot: helppo n 1,5 km, helppo n 3 km (vastaa 25mannan osuutta 4), keskivaikea n. 4 km ja vaikea n 5-6 km

Ilmoittautuminen ma 2.10. klo 24 mennessä tästä linkistä, huom ilmoita myös haluamasi rata!

Oma karttamuovi mukaan!

Tervetuloa Metsäsprinttiin! 22.10.2023 14:13

Toinen Paimion Metsäsprintti suunnistettiin 22.10. vauhdikkaissa avokalliomaastossa. Tarjolla oli nopeatempoinen kisa selkeälukuisella 1:5000 mittakaavan kartalla vauhdikkaassa avokalliomaastossa. 

Pääsarjoissa kovinta vauhtia pitivät MS Parman Maija Sianoja ja KooVeen Timo Sild. He pokkasivat siis itselleen Str8-kompassit. Sianojan voitto tuli selvällä erolla ennen PR:n Tuulia Vibergiä. Sen sijaan Sildin voitto tuli sprinttimarginaalilla, kun PR:n Topias Arola pääsi 13 sekunnin päähän. Molemmissa sarjoissa oli mukavasti myös 16-18-sarjojen junnuja kokeilemassa, miten vauhti ja sujuvuus toimii aikuisiin verrattuna. 

Kilpailussa oli tarjolla rastireitin sijaan suora 10-sarja. Tästä kokeilukilpailusta voi antaa palautetta asiasta kertovan linkin takaa.

Kaiken kaikkiaan Metsäsprintti sai taas mukavaa palautetta. Pientä yllytystä oli havaittavissa, että vastaava erilainen kisa saisi olla vuorossa jatkossakin. Katsotaan siis! Joka tapauksessa ensi keväänä on vuorossa myös vauhdikkaat ja vaativat Viking Line -Rastit, jotka toimivat samalla hyvänä harjoituksena kesän WMOC-maastoihin. Ja tämän vuoden Metsäsprintin karttaa ja rasteja käytetään vielä Peimarin Rasteilla. Omatoimirasteilla on tarjolla ylijääneitä kisakarttoja sekä tietysti normaalit Peimarin Rastien radat, jolloin luvassa on kokonaan uudenlaisia reittejä ja rastinottoja. Aikaa otetaan normaaliin Peimarien tapaan torstaina 26.10. Tervetuloa siis kokeilemaan mistä on kysymys - tai ottamaan revanssia maastosta! Omatoimirastien karttoja löytyy karttalaatikosta YksYkkösen alueelta Voimatieltä 5.11. asti.  Kts. tarkemmin: Peimarin Rastit 2023 (paimionrasti.fi)

Kaikkien osallistujien kesken arvotut Nonamen lahjakortit voittivat AngA:n Onni Virtanen ja HlT:n Kalevi Kuusisto. Onnea!

Paimion Rasti kiittää kaikkia osallistujia, talkoolaisia ja maanomistajia!

H45-joukkue SM-kultavauhdissa 10.09.2023 17:04

PR:n H45-sarjan kolmikko Toni Närvä, Teemu Väre ja Pasi Ikonen näytti muille menemisen mallia ja otti täpärän mestaruuden SM-viestissä Hollolassa. Närvä ja Väre hoitivat joukkueen toiseen vaihtoon kakkosena. Ikonen nousi minuutin takaa voittotaisteluun ja kukisti loppukirissä Kalevan Rastin sekä Tampereen Pyrinnön.

Viiden vuoden takaisesta Jukolasta tuttu äärimmäisen vaativa Hälvälän supikko asetti kovat haasteet suunnistajille, myös PR:n nais- ja miesjoukkueille. Naistrio Ina Westerlund, Eveliina Hirvonen ja Milja Väätäjä selvitti haastavan viestin maltillisin virheminuutein, mutta vauhti ei silti hektisessä kisassa riittänyt tällä kertaa yhdeksättä sijaa ylemmäs. Kakkosjoukkue Tuulia Viberg, Emma Valkama ja Vieda Lusa oli 22:s.

Miesten puolella kakkonen oli hieman yllättäen ykkönen: Tobias Henriksson, Jonas Jern ja Ari-Pekka Joensuu suunnistivat tasaisen viestin tuoden PR 2:n 16:nneksi. Ykkösjoukkue joutui takamatkalle jo avauksen ensimmäisellä hajonnalla, jossa Lari Takanen käytti lähes viisi minuuttia ylimääräistä. Topias Arola ja Frédéric Tranchand vetivät hyvät osuudet, mutta sijoitus jäi lopulta kakkosen taakse 18:nneksi.

Miesten kolmonen oli 48:s. D60-sarjan kolmikko sijoittui 12:nneksi.

Seuranmestaruuskisat 2023 18.11.2023 16:10

KUTSU

PR:n seuranmestaruuskisat juostaan Peimarin Rastien yhteydessä 14.9.2023.

Sarjat: H/D6RR-HD90
Ratamestari: Tommi Haapala, RR ja TR Hannele Lehtinen
Kartta: Kevola
Metsään saa lähteä vapaasti klo 17-18:30 välillä, kuitenkin siten että samalle radalle lähtijät pitävät vähintään 1min väliä.
Palkitaan H/D12 ja nuoremmat, palkinnot jaetaan kauden päättäjäisissä.
Osanotto-oikeus kaikilla seuran jäsenillä (ja samalla ilmainen osallistuminen).

Sarjat ja radat:
6km: H20-45
4kmA: D20-45, H16-18 ja H50-60
3km: D16-18 ja D50-65 ja H65-75
4kmB: H/D 14
2km: D70-, H80-
TR H/D12 (n 1,8km)
RR: H/D6-10 (n 2,2km)

Tervetuloa!

PS Ei tarjoilua. Oma vesipullo / palautuseväät siis mukaan autoon.
Ilmoittautuminen paikan päällä (kerro nimi ja sarja).

-------------------------------------------------------------------------------

Tässä alla tulokset ja väliajat:

Ina Westerlund SM-pitkän plaketille 03.09.2023 18:01

Ina Westerlund suoriutui parhaana PR-suunnistajana SM-pitkän matkan plaketille sunnuntaina Joensuun Enossa. Hän suunnisti naisten pääsarjassa kymmenenneksi. Kärki kulki kovaa, ja eroa voittaja Venla Harjuun kertyi 9,1 kilometrin radalla lähes tasan kymmenen minuuttia.

Vain yhdeksän rastia sisältäneellä radalla oli pari todella pitkää rastiväliä. Niiden sujuva ja tehokas toteuttaminen tuotti monelle suunnistajalle vaikeuksia, osaltaan myös Westerlundille.

– Sijoitus ja myös jaksaminen olivat tänään yli odotusten. Eka kunnon pitkä väli oli itselle haasteellinen, ja eri reitinvalintoja oli ylipäätään vaikea hahmottaa. Siinä olisi ollut ilman muuta parannettavaa, pohti Westerlund.

Milja Väätäjä jäi Westerlundista runsaan minuutin sijoittuen 12:nneksi. Eveliina Hirvonen oli 25:s ja Tuulia Viberg 33:s.

Topias Arola suunnisti miesten pääsarjan 13,4 kilometrillä tasaisen kilpailun yltäen sijalle 18. Tobias Henriksson sijoittui 30:nneksi.

D65-sarjassa Pirjo Lähteenmäki oli 12:s ja Topi Virtanen H16-sarjassa 41:s.

Nuorten Jukola Hyvinkäällä lauantaina 19.8.2023 17.08.2023 15:05

Nuorten Jukola suunnistetaan lauantaina 19.8.2023 Hyvinkäällä. Viestin yhteislähtö on klo 11.00. Voittajajoukkueen arvioidaan saapuvan maaliin noin klo 14.00. Paimion Rastin joukkueessa suunnistavat: 

1. osuus: HD16 (s. 2007–), 4,7–4,8 km    Sampo Oksa
2. osuus: D16 (s. 2007–), 4,7–4,8 km       Milla Pyöli   
3. osuus: HD14 (s. 2009–), 2,3 km           Minttu Lindeqvist
4. osuus: D14 (s. 2009–), 2,7–2,8 km      Saana Tranberg
5. osuus: HD14 (s. 2009–), 2,7–2,8 km    Aaro Lahdenperä
6. osuus: HD18 (s. 2005–), 6,0–6,1 km    Topi Virtanen
7. osuus: D18 (s. 2005–), 5,3–5,4 km      Selina Arola

Joukkueen johdosta ja huollosta vastaa Milla Vehkaoja, p.0405873236

Joukkueen kilpailunumero on 116. Yhteensä joukkueita on ilmoittautunut 164kpl. Juoksujärjestyksiä voit tutkia täältä.

Joukkueen kokoontuminen klo 10.00 seuralle varatulla tuulisuojapaikalla (tuulisuojapaikan nro vielä selvityksessä). Samalla seurateltan pystytys ja joukkuekuva. 

Lue kilpailuohjeet huolellisesti läpi etukäteen, viimeistään autossa matkalla kilpailuihin. Silloin kaikki on selvempää kilpailukeskuksessa ja voit valmistautua hyvillä mielin ja rauhallisesti omaan osuuteen ja nauttia tunnelmasta. Tutkaile myös kilpailualueen vanhaa karttaa ja parhaimmillaan mieti siihen ratoja jäähallin eteläpuolen nurmialueilta lähtien. 

Kannattaa vielä lukaista ratamestarin mietteet ja ratavalvojan lausunto. Valvojan lausunnosta käy ilmi, että maastossa on paljon kiellettyjä alueita (ilmeisesti luonnonsuojelualueita) sekä huomautus kompassin käytöstä ja vihreiden tiheiden alueiden takana olevien rastien vaativuudesta. Huolellisuutta siis tarvitaan.

Toivotan kaikille Paimion Rastin -suunnistajille loistavaa päivää suunnistuksen ja kavereiden parissa. Tee hyvät suunnitelmat joka rastivälille, toteuta ne mahdollisimman hyvin ja vauhdikkaasti. Pyri säilyttämään keskittyminen omassa suunnistustehtävässä, vaikka ympärillä pyörii paljon väkeä ja kuulutus kuuluu. Tsemppiä kisaan - nauti päivästä!

 -Markus

 

PR ylsi kohtalaisille Jukola-sijoituksille 19.06.2023 19:44

Paimion Rastin haaveet erityisesti naisten sijoituksesta kymmenen parhaan joukkoon Venlojen viestissä viikonloppuna eivät aivan toteutuneet. PR-Venlat ylsivät Porvoossa tasaiseen suoritukseen, joka palkittiin kohtuumukavalla 19. sijalla. Huippuvedot jäivät uupumaan, mutta toisaalta isot virheet onnistuttiin välttämään.

Ina Westerlund, Tuulia Viberg ja Inga Dambe hoitivat ensimmäiset osuudet lauantai-iltapäivän helteessä siinä määrin hyvin, että viimeiseen vaihtoon tultiin sijalla 14. Erot olivat haasteellisen maaston ja ratojen myötä tavallista isompia, ja eroa kärkeen oli tässä vaiheessa lähes kahdeksan minuuttia.

Milja Väätäjällä oli ankkuriosuudella kovia haastajia, eivätkä päivän vire ja kulku helteisessä maastossa olleet parasta mahdollista. Loppukiri kuitenkin sujui vahvasti muutamaa kilpakumppania vastaan.

– Oma suoritus oli aika haastava, taisteluksi meni. Loppuun sain kuitenkin vielä väsyneenä taidollisesti tsempattua ja kamppailtua top 20 -sijoista, iloitsi Väätäjä.

Ruotsalainen IFK Göteborg osoitti olevansa tämän hetken kovin viestiseura napaten voiton ylivoimaiseen tyyliin. Seura voitti Venlojen viestin myös viime vuonna, ja tänä keväänä tuli Tiomila-viestistä peräti kaksoisvoitto.

Paimion Rastin miesseitsikon matka Jukolan yössä alkoi lupaavasti Tobias Henrikssonin kaartaessa avausosuudelta vaihtoon 19:ntenä. Matkanteko kuitenkin takkusi Topias Arolalla ja etenkin Lari Takasella, ja ero kärkeen repesi 24 minuuttiin.

Loppuosuuksilla isoja nousuja ei nähty, ja Loïc Capbern toi joukkueen maaliin sijalla 24. Suhteellisesti joukkueen parhaana suorituksena voi pitää Aki Saaren nelososuutta 13:nneksi parhaalla osuusajalla. Niin ikään Frédéric Tranchand nosti kuutososuudella nipun sijoja.

Ykköseksi lopulta noussut ruotsalainen Stora Tuna OK teki Jukola-historiaa yltäessään ensimmäisenä neljään perättäiseen voittoon. Kaiken lisäksi joukkue on ollut joka kerralla juoksujärjestystä lukuun ottamatta täsmälleen sama.