PR-miehet väläyttivät Tiomila-viestin alkuosuuksilla

Suunnistuksen viestiklassikko Tiomila käytiin viime viikonloppuna Ruotsin Nynäshamnissa osittain uudistetussa formaatissa. Naisten viestiin oli lisätty yksi osuus aiemman viiden lisäksi, ja siihen sisältyi ensi kertaa yöosuuksia. Lisäksi sekä naisten että miesten viestit katkaistiin alkuosuuksien jälkeen siten, että kisaa jatkettiin myöhemmin takaa-ajolähdöllä.

Naisten viestiin Paimion Rasti joutui starttaamaan ilman jalkavaivaista Milja Väätäjää. Pimeällä avausosuudella ero kärkeen venähti jo noin viiteen minuuttiin, mutta erityisesti Eveliina Hirvonen suoriutui hienosti pitkästä kolmososuudesta nipun sijoja nostaen. Lopputuloksena oli suhteellisen hyvä 37. sija. Viestiä joukkueessa veivät Tuulia Viberg, Inga Dambe, Hirvonen, Henna Yliluikki, Emma Valkama ja Ina Westerlund.

Miesten lauantai-iltana startanneeseen viestiin Paimion Rasti lähti tälläkin kertaa niin sanotusti kova pää edellä. Loïc Capbern avasi komeasti neljäntenä, Topias Arola piti eron kärkeen alle kahden minuutin, ja viimevuotiseen tapaan lyhyttä kolmososuutta vienyt Lasse Suonpää antoi Lari Takaselle hyvän lähtöpaikan pitkälle nelososuudelle runsaat kolme minuuttia kärjestä. Takanen piti koukun kiinni viestin lopulta voittaneessa Stora Tunassa ja vaihtoi kakkosletkassa sijalla 16.

– Hyvään paikkaan pääsin, kärkiletkaa oli pitkään tarjolla ja hetken kärjessäkin. Meno oli kuitenkin tukkoista, jalalla siitä kärkiporukasta aloin jäädä ja kriittisellä hetkellä heitin nilkankin ympäri, jolloin ei enää letkan häntään ollut asiaa. Olisi siinä mukava ollut mukana pysyä, pohti 11:ntenä vaihtanut Arola.

Loppuosuuksilla eroa kärkeen kertyi osuus osuudelta lisää. Loppusija oli vahvasti varamiehiseen joukkueeseen nähden kelvollinen 45. Loppuosuuksilla suunnistivat Markus Lindeqvist, Jesse Laukkarinen, Toni Saari, Jere Sipponen, Ari-Pekka Joensuu ja Jonas Jern.

Manageri Henri Kalve näki suoritukset kevään haasteiden ja poissaolijoiden määrään nähden melko odotettuina suunnaten katseet samalla jo tulevaan.

– Tulokset eivät olleet hyviä mutta eivät myöskään mikään katastrofi. Näin monen osuuden viesteissä rosterin kapeus näkyy valitettavan nopeasti sijoituksissa. Jukolasta ja etenkin Venloista odottaisin huomattavasti parempaa, etenkin kun nyt poissaolleita saataneen mukaan, ennakoi Kalve.

Kaikkiaan naisten viestiin starttasi 275 kuusikkoa, miehissä kymmenhenkisiä joukkueita osallistui noin 320.

Yksi Tiomila-viikonlopun ilonaiheita oli se, että muutaman vuoden tauon jälkeen PR:lla oli matkassa mukana nuorten viestin joukkue. Vielä vahvasti alaikäinen joukkue hilasi itsensä vajaan 300 osallistujan  kisassa lopulta sijalle 85. Nuorten joukkueessa suunnistivat Milla Pyöli, Aapeli Heikinmaa, Olavi Vilhonen, Saana Tranberg, Veera Mäkilä ja Aaro Lahdenperä.