Tyryn Tylytys - Omatoimikisa ja Club Match 24.4.-9.5.

Tyryn Tylytys keräsi reilun kahden viikon aikana hienosti kaikkiaan 200 osallistujaa.
Mukana haastamassa itseään nähtiin niin maajoukkueen kovinta kalustoa kuin myös kuntosuunnistajia. Palaute oli kauttaaltaan positiivista ja tällaista tarjontaa toivottiin lisää näin poikkeustilan aikana. Rata ja maasto todettiin erittäin hienoksi, joskin vaativuudeltaan melkoisen tylyksi.

Suurimman huomion vei Olli Ojanaho, jonka suorituksen voidaan hyvällä omalla tunnolla sanoa olevan maailmanluokkaa.
Seurakilpailuun laskettiin kolmen nopeimman suunnistajan aikakeskiarvo. Miesten sarja meni Lahden Suunnistajille vain kahdeksan sekunnin erolla!

Tyryn Tylytys omatoimikisa ja Club Match 24.4.-9.5.2020 Perttelissä

Suuret kiitokset kaikille osallistujille! Onnittelut voittajille!
Haastattelussa Tyryn Tylytyksen nopeimmat suunnistajat Olli Ojanaho ja Maija Sianoja

Olli Ojanaho, Helsingin Suunnistajat

1) Olit pitkillä väleillä erittäin vakuuttava, mistä arvelet sen johtuvan?

“Ainakaan en epäröinyt tai miettinyt muita reitinvalintavaihtoehtoja, vaan keskityin oman valintani optimaaliseen toteuttamiseen. Kakkoselle tosin yritin hakea parempaa juoksualustaa ja ajauduin lopussa aika paljon vasemmalle.”

2) GPS-viivojen perusteella voitit 12/14 väleistä, mikä on vielä kovempi juttu - ottaen huomioon osanottajien tason. Mihin tämä riittää MM-tasolla?
“Vaikea spekuloida mutta varmasti parannettavaa riittää vielä sekä taito- että fysiikkapuolella, jos ihan terävintä kärkeä ajatellaan. Yritetään jatkaa kehittymistä vielä muutama vuosi ja päästä taas MM-joukkueeseen mukaan. Katsotaan sitten, mihin oma perussuoritus riittää.”

3) Kuinka tärkeinä pidät näitä omatoimikisoja tänä erikoisena aikana ja tarvitaanko näitä lisää tänä kesänä?
“Kyllähän kilpailuvauhtiset suunnistukset hyvillä radoilla ovat parhaita taitotreenejä. Omatoimikisoissa on ollut mukavasti tarjontaa ja kyllä suunnistajan kelpaa päästä juoksemaan uusissa maastoissa hyviä ratoja, joissa on liputkin maastossa. Varmaan riippuu vähän tyypistä, kuinka paljon näitä kannattaa juosta kesän aikana. Jos tilanne jatkuu tällaisena, niin ilman muuta olisi hyvä, että suomalaisille suunnistajille olisi tarjolla yhtä laadukkaita omatoimikisoja kuin nyt keväällä on ollut.”

Maija Sianoja, MS Parma

1) Teitkö tätä varten normaalin kisavalmistautumisen?

“Itse "kisaan" en tehnyt harjoituksellisesti sellaista valmistautumista kuin normaalisti kisaan. Tyryn Tylytys toimi lähinnä yhtenä treeniviikon kovana harjoituksena.
Sen sijaan itse treenissä tein kyllä verryttelyt yms. jutut aika lailla kisanomaisesti.”

2) GPS-jäljen perusteella pystyt lähestymään rasteja suoraan ja vauhdikkaasti. Kuinka se tapahtuu ja onko siinä riskejä?
“Ei se lähestyminen jokaisella rastilla tainnut kovin vauhdikasta olla, mutta niillä rasteilla, joilla se onnistui, etenin hyvien kohteiden kautta suunnitelmallisesti. Ylipäätäänkin onnistunut rastinotto vaatii suunnitelman ja oikean tilannenopeuden. Pitää osata rytmittää jo rastivälin aikana, jos sitä vaaditaan.”

3) Kuinka tärkeinä pidät näitä omatoimikisoja tänä erikoisena aikana ja tarvitaanko näitä lisää tänä kesänä? Ja minkälaisia toivoisit jatkossa olevan, esimerkiksi sprinttien tarve?
“Pidän omatoimikisoja tosi hyvinä harjoituksina ja tietysti plussana näissä on se, että pääsee vähän vertaamaan omaa tekemistä muihin. Toivon mukaan näitä olisi myös jatkossa. Sprintit myös ehdottomasti tervetulleita, vaikka sprintin MM-kisat tältä vuodelta peruttiinkin.”
Paimion Rasti järjestää yhdessä Perttelin Peikkojen kanssa kaikille avoimen harjoituskilpailun ja seuraottelun Perttelissä. Kisaradan voi suorittaa omatoimisesti, omavalintaiseen aikaan 24.4.-9.5.
Kisa on suunnattu kaikille suunnistajille. Keskimatkan rata on vaatimustasoltaan MM-kilpailun luokkaa eli suuret korkeuserot, vaativat reitinvalinnat ja haastavat rastipisteet. Ratamestarina Pasi Ikonen!

Seuraotteluun otetaan mukaan seuran kolmen nopeimman suunnistajan tulokset, joista lasketaan keskiarvoaika. Molempien sarjojen (H ja D) seuraotteluissa palkinnoksi jaetaan 10% koko harjoituksen osallistumismaksuista. Henkilökohtaiset voittajat muistetaan ikuisesti.

Tsekkaa tarkemmat kisaohjeet.
Tervetuloa mukaan!

Paimion Rasti
Perttelin Peikot