Kauppi ja Ikonen EM-katsastuksen ykköset

Asikkalan Raikkaan Minna Kauppi ja Vaajakosken Terän Pasi Ikonen olivat EM-katsastussarjojen keskimatkan nopeimmat Silja-rasteilla Sauvossa. Molemmat olivat täysin ylivoimaisia muuten äärimmäisen tasaisessa kisassa.

Kaupin odotettua hallintaa

Minna Kaupin ykkössija irtosi yli kahden minuutin erolla SK Pohjantähden Sofia Haajaseen. Kolmanneksi suunnisti Tampereen Pyrinnön Venla Niemi, jonka perään seuraavat kolme naista Lynxin Karoliina Sundbergin johdolla mahtuivat puolen minuutin sisään.

Kauppi kaipaili kauden ensimmäisessä Suomen-kisassaan sujuvuutta mutta muuten ei isoja ongelmia ollut.

– Oli tosi kylmää ja lähdössä se tuntui lihaksissa, mutta siitä se kone vain lämpeni ja kivasti homma sujui, kommentoi Kauppi, joka aikoo pyhittää tulevat päivät tiukasti harjoittelulle.

– Tästä suunnataan seuraavaksi Kisakallioon treenailemaan ja luvassa on myös Mynämäen avokallioita. Seuraava startti on viikon päästä FinnSpringin katsastuksissa.

Kisan kakkonen Haajanen suunnisti varsin puhtaasti ja tossukin liikkui mukavaa vauhtia.

– Olen ihan hyvässä kunnossa ja suunnistus on oikeasti kivaa. Hyvin sujui kisa ensimmäiseksi Suomen-startiksi, virheet jäivät alle minuuttiin, kertoi Haajanen.

Ikonen loistavassa kevätkunnossa

Miesten 6,9 kilometrin otatuksessa Ikoselle ei löytynyt kunnon haastajaa, vaikka ensimmäisissä väliajoissa KooVeen tuore kasvo, kisan viitonen Topi Anjala olikin selvästi edellä. Erittäin kova loppu venytti voittomarginaaliksi 1.19 Pellon Ponnen Olli-Markus Taivaiseen. Kolmannen sijan jakoi Kalevan Rastin kaksikko Hannu Airila – Jarkko Huovila, joille tappiota kärkeen kertyi jo yli kaksi minuuttia. Sijat kolmosesta jaettuun seitsemänteen mahtuivat seitsemän sekunnin sisään.

Ikonen teki virheen alkumatkasta ja joutui sen jälkeen kiristämään otettaan suunnistuksesta, mikä onnistuikin erinomaisesti.

– Nelosella tein noin minuutin koukun, juoksin vaan alamäkeen vinoon ja ohi rastista. Siihen olen todella tyytyväinen, että sain tämän jälkeen kerättyä suorituksen kasaan, analysoi Ikonen, jonka kevään jatko sujuu hyvin perinteisissä merkeissä.

– FinnSpringin on tietysti ohjelmassa ensi viikonloppuna ja sen jälkeen luonnollisesti 10mila.

Taivainen kertoi kisan menneen varsin mukavasti joskaan ei ihan ongelmitta.

– Alussa painoi jotenkin huono itseluottamus. Pari selkeää virhettäkin mahtui alkumatkalle. Kunto on kuitenkin ok ja tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Taivainen.