Silja-rastit on siirretty pääsiäismaanantaiksi 25.4.

Lunta on Paimiossa vielä erityisesti pohjoisrinteillä niin paljon, että Silja-rastit on päätetty siirtää ensimmäistä kertaa kilpailun 26-vuotisessa historiassa eteenpäin. Uusi kilpailupäivä on toinen pääsiäispäivä 25.4.2011.
- Meillä on tarjota suunnistajille jopa Paimion mittakaavassa huippuluokan maasto, joka on Silja-rasteilla ensi käytössä. Myöskään Huippuliigan osalta emme voineet ottaa minkäänlaista riskiä siitä, että kilpailu olisi juostu "lumirännejä" pitkin, sanoo kilpailunjohtaja Tapani Salo.

Ilmoittautumisaika päättyy näin ollen 17.4. klo 24. Jo tehdyt ilmoittautumiset ovat voimassa – mikäli kilpailuajankohdan siirto aiheuttaa muutostarpeita jo tehtyihin ilmoittautumisiin, tekee seuran ilmoittaja muutokset Ilmoittautumishärvelissä. Maksuasioissa ja muissa ongelmissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen silja(at)paimionrasti.fi.

- Televisioinnin takia päätös kilpailun siirtämisestä oli tehtävä jo nyt ja kauempaa Silja-rasteille tulevat suunnistajat jo kyselivät lumitilannetta, joka on Paimiossa historiallisessa tasolla vielä näin huhtikuun alussa. Pääsiäisenä lumet ovat viimeistään sulaneet ja toivotamme suunnistajat tervetulleiksi perinteisille Silja-rasteille, Paimion Rastin puheenjohtaja Anssi Saarinen sanoo.


Paimion Huippuliigan kisa siirtyy kesäkuun alkuun

Suunnistuksen Huippuliigan avauskilpailu Paimiossa siirtyy lumitilanteen takia kesäkuun alkuun. Paimion olosuhteet ovat vielä liian talviset, jotta kotimaisen kisasarjan avaus pystyttäisiin edes kohtuullisesti viemään läpi.
- Lumitilanteen lisäksi myöhäinen kevät on ollut haaste myös kilpailukeskuksen rakentamiselle. Sovimme yhdessä Paimion Rastin ja Huippuliigan televisioivan Ylen kanssa, että Huippuliigan Paimion osakilpailu käydään kesäkuun ensimmäisenä viikonvaihteena, kertoo Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala.
Uudeksi kilpailupäiväksi on vielä kaksi vaihtoehtoa: 4. tai 5. kesäkuuta. Viime mainittuna päivänä juostaan Paimion Rastin ja RastiPiikkiön järjestämä SM-sprintti.
- Mikäli Huippuliiga sijoitetaan tuon viikonvaihteen lauantaille, on kisamuoto keskimatka, Kulmala täsmentää.
Huippuliiga puolestaan käynnistyy toukokuun 14. päivänä Tampereella. Yle televisioi kaikki Huippuliigan osakilpailut.