LEHDISTÖTIEDOTE

NUORTEN JUKOLA 2007
PAIMIO
LEHDISTÖTIEDOTE
19.8.2007

Nuorten Jukola
25.8.2007, Paimio (Hanhijoen koulu)

Tiedottaja Antti Ryynänen, 040 721 0837, antti.ryynanen(at)paimionrasti.fi
Kilpailunjohtaja Anne Summa, 050 387 3058, anne.summa(at)paimionrasti.fi

www.paimionrasti.fi


Nuorten Jukola kerää tulevaisuuden lupaukset Paimioon

Vuodesta 1986 lähtien ovat myös nuoret saaneet nauttia Jukolan tunnelmasta. Nuorten Jukola on seitsemän osuuksinen suunnistusviesti 11-18 –vuotiaille tytöille ja pojille. Se on seuroille nuorten toiminnassa vuoden huipentuma, johon lähdetään suurella joukolla mukaan. Kilpailun suojelijana toimii Paimiossa asuva entinen kävelyn maailman mestari Sari Essayah.

Virallisen ilmoittautumisajan päättyessä mukaan oli ilmoittautunut 194 joukkuetta. Suomalaisten seurojen lisäksi joukkueita on Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Venäjältä. Perinteisesti suomalaiset seurat ovat vieneet voiton, mutta viime vuosina myös ruotsalais- ja norjalaisseurat ovat päässeet yllättämään kotimaiset seurat. Myös Venäjän nuoret ovat nousseet hätyyttelemään kärkisijoja. Viime vuonna Jyväskylässä voiton otti Kangasala SK:n joukkue. Kangasalan lisäksi perinteisiä menestyjiä ovat suomalaiset MS Parma, Tampereen Pyrintö, Navi ja Delta. Ruotsalainen OK Tisaren, venäläinen Northern Wind ja norjalainen Halden SK ovat suomalaisten pahimmat kilpakumppanit.

Tänä vuonna Nuorten Jukola järjestetään ensimmäistä kertaa Paimiossa. Kisat järjestetään Paimion Preitilän nopeakulkuisessa ja polkurikkaassa maastossa, aivan Paimion Sairaalan vieressä. Kisakeskuksena toimii Hanhijoen koulu. Kisajärjestelyistä vastaava Paimion Rastikin on ollut vuosittain mukana usealla joukkueella. Tällä kertaa Rastin juniorit ovat vahvalla panoksella mukana kisan järjestelyissä.

Koulu- ja nuorisojärjestöjen joukkueet ensi kertaa mukana

Samoin kuin aikuisten Jukolassa ja Venlojen viestissä Nuorten Jukolassakin ovat samoja rasteja etsimässä sekä ikäryhmiensä aivan huippujoukkoon kuuluvat että lajia harrastavat suunnistajat. Tänä vuonna voivat ensimmäistä kertaa koulujen oppilaista ja nuorisojärjestöjen jäsenistä kootut
joukkueetkin osallistua viestiin.

Rastin kymmenen vuotta vanha voittojoukkue mukana hegemoniassa

Järjestävän seuran Paimioin Rastin historiassa löytyy voittoisa Nuorten Jukola. Tasan kymmenen vuotta Rastin joukkue ylsi myös voittoon asti Kaustisilla. Silloiset teini-ikäiset urheilijan alut ovat nyt 24-27 –vuotiaita nuoria aikuisia. Joukkueesta kaikki ovat jatkaneet suunnistusharrastuksen parissa tavalla tai toisella. Osa on yltänyt sittemmin nuorten ja aikuisten Suomen mestaruuksiin asti, osa jatkanut harrastusta kuntoilun merkeissä. Kymmenessä vuodessa heistä on kasvanut myös fysioterapeutteja, opettajia, kokkeja sekä arkkitehti-, lääketieteen- ja insinööriopiskelijoita. Aikuistunut voittajajoukkue tulee ottamaan osaa myös Paimion Nuorten Jukolan tunnelmaan.