Jopo arvontapalkintona

Helkama-yhtiöihin kuuluva Helkama Velox Oy on lahjoittanut Jopon arvottavaksi kaikkien Nuorten Jukolaan osallistuvien suunnistajien kesken.

Jopo on suomalaisen Helkama-yhtiön 1960-luvulla kehittämä polkupyörä. Jopo on olennainen osa suomalaista pyöräilyhistoriaa. Reilujen säätövarojensa ansiosta klassikkopyörä sopii lähes kaikille, joten eipä ihme että Jopoja löytyi aikoinaan lähes jokaisen perheestä tai ainakin naapurista.

Nimi Jopo on yleisökilpailun tulos ja se on lyhenne sanoista ”jokaisen polkupyörä”. Jopon erikoisuutena ovat sen ohjaustangon ja istuimen suuret säätövarat sekä rengaskoko 22”. Niiden ansiosta polkupyörä on säädettävissä sopivaksi erikokoisille käyttäjille. Jopo on siis helposti muunneltava pyörä, jota jokainen perheenjäsen voi käyttää.

Jopoa valmistettiin vuosina 1964 - 1975 noin 250 000 kpl ja siitä luotiin myös erikoismalleja, muun muassa taittuva jopomobil, vaihdepyörä jopomatic, jopocross, isojopo, postijopo, rahtijopo, joporodeo, lastenpyörä joponen ja kuntojopo.

Vuonna 2000 yhtiö toi markkinoille uuden Jopon, ei entiseen tapaan levy- vaan putkirunkoisena. Se edustaan ns. citypyörien kategoriaa, yksinkertaista lyhyiden matkojen kulkuneuvoa, joka on valloittanut mutkattomalla designillaan.

Yksi Nuorten Jukolaan 2007 osallistuvista nuorista on kisan jälkeen onnellinen Jopon omistaja.

Onnea arvontaan!