Mediapalvelut

Hyvä median edustaja!

Paimion Rasti järjestää XXII Silja-rastit Sauvossa 22.4.2007 alkaen klo 11. Kisa on Suunnistuksen Huippuliigan avausosakilpailu. Tämän lisäksi kilpailu toimii katsastuskisana Tanskassa käytäviin PM-kisoihin. Suomen suunnistuksen parhaimmisto niin naisten, miesten kuin nuorten sarjoissakin on paikalla Sauvossa.

Katsastussarjojen rinnalla käydään kansalliset kilpailut, joissa suunnistetaan yhteensä yli 40 sarjassa. Sauvon keskustassa sijaitsevaan kilpailukeskukseen odotetaan edellisvuosien tapaan yli 2 000 kilpailijaa tukijoukkoineen.

Mediapalvelumme ovat kisaa ennen, kisan aikana ja jälkeen ovat käytettävissänne. Silja-rastien Internet -sivuilla www.paimionrasti.fi ->Silja-rastit julkaisemme ennen kisaa käsilehtisen, lähtöajat sekä tiedotteen lehdistön käyttöön. Internetissä kisan kehittymistä voi seurata reaaliajassa tulospalvelumme kautta. Välittömästi kisan jälkeen tulokset, niin sarja-, seura- kuin aluekohtaisesti, ovat saatavissa Internetissä. Netissä tarjoamme kisan jälkeen myös valokuvia vapaasti käytettäväksi.

Toivotamme median edustajat tervetulleeksi Sauvon keskustassa sijaitsevaan kisakeskukseen. Kisakeskuksessa on käytössä tietokoneluokka verkkoyhteyksin median käyttöön. Järjestämme myös mahdollisuuden kuvata ja haastatella urheilijoita.

Toivomme teidän ystävällisesti ilmoittavan saapumisestanne maanantaihin 16.4. mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen antti.ryynanen(at)paimionrasti.fi. Ilmoittakaa viestissä edustamanne media, osallistuvat henkilöt, sekä alue(et) tai seura(t), joista olette erityisesti kiinnostuneet. Ilmoittautuneille lähetämme tarkempaa tietoa järjestelyistä sekä Media/VIP-parkkilipun.

Alla on lehdistötiedote vapaasti käytettäväksenne.

Kilpailun tiedottajana toimii Antti Ryynänen. Yhteystiedot alla.

Tervetuloa Huippuliigan 2007 avaukseen Sauvoon!


Terveisin,

Antti Ryynänen
tiedottaja
Paimion Rasti
antti.ryynanen(at)paimionrasti.fi
040 7210 837


----

LEHDISTÖTIEDOTE 10.4.2007

XXII SILJA-RASTIT
Suunnistuksen Huippuliigan 1. osakilpailu ja PM-katsastus
22.4.2007, Sauvo

Tiedottaja Antti Ryynänen, 040 721 0837, antti.ryynanen(at)paimionrasti.fi
Kilpailunjohtaja Kassu Grönlund, 050 563 0803, kassug(at)gmail.com

www.paimionrasti.fi


Suunnistuksen Huippuliiga 2007 käyntiin Sauvossa


Paimion Rastin 22.4.2007 järjestämä 22. Silja-rastit on tänäkin vuonna Suunnistuksen Huippuliigan avausosakilpailu. Tämän lisäksi kilpailu toimii katsastuskisana Tanskassa käytäviin PM-kisoihin. Suomen suunnistuksen parhaimmisto niin naisten, miesten kuin nuorten sarjoissakin on paikalla Sauvossa.

Katsastussarjojen rinnalla käydään kansalliset kilpailut, joissa suunnistetaan yhteensä yli 40 sarjassa. Sauvon keskustassa sijaitsevaan kilpailukeskukseen odotetaan edellisvuosien tapaan yli 2 000 kilpailijaa tukijoukkoineen.


PM-katsastus avaa tiiviin arvokisavuoden

Avoimet pohjoismaiden mestaruuskisat juostaan Tanskassa toukokuun alussa. Kansainväliseen kalenteriin mahtuu tälle vuodelle myös MM-kisat Ukrainassa ja Maailman Cup. Silja-rastien keskimatka on PM-katsastusviikonlopun viimeinen kilpailu. Sprintti Paraisilla perjantaina avaa sarjan ja Ankkurirastien pitkä matka juostaan lauantaina.

Päävalmentaja Janne Salmi valitsee taustaryhmineen joukkueeseen 10 + 10 urheilijaa. Viime vuoden EM- ja MM- mitalisteille paikka on varma. Muiden suhteen valinnoissa painaa sijoitukset kolmessa katsastuskisassa, kansainvälinen menestys viime kaudella ja valintaryhmän näkemys. Nuorten joukkueen koko on 7 + 7. Valintakriteerit ovat aiempi kansainvälinen menestys ja katsastusnäytöt. Nuorten MM-ryhmää ohjastaa Marko Väisänen. Joukkueet nimetään ja julkaistaan 22.4. Silja-rastien jälkeen.

Vuonna 2006 Silja-rasteilla juhli miehissä Jarkko Huovila ja naisissa Minna Kauppi. Molemmat voittajat olivat silloin ylivoimaisia Paimion Tuuvalan vaativissa maastoissa. Kauppi juhli kauden päätteeksi myös Huippuliigan kokonaiskisan voittoa. Miehissä voiton vei Jani Lakanen.

Silja-rasteilla Huippuliiga- ja katsastussarjoihin (H21E ja D21E) valitaan miehissä 60 ja naisissa 50 suunnistajaa. Nuorten sarjoissa katsastamaan pääsee pojissa (H20) 90 ja tytöissä (D21) 80 kilpailijaa. Kaikissa katsastussarjoissa voittajan aika tulee olemaan noin 35 minuuttia.

Kisa käydään samassa maastossa, jossa viime syksynä ratkaistiin yösuunnistuksen Suomen mestaruudet. Tämä sekä Huippuliigan televisiointi asettivat ratamestareilla haasteita.
- Ensin kuvittelimme SM-yön helpottavan ratojen laatimista, mutta asiahan ei näin ollut. Yöllä ja päivällä suunnistettaessa ratojen tulee olla melko erilaisia. Lisäksi meidän tuli huomioida, ettei SM-yössä suunnistaneilla olisi hyötyä kokemuksestaan. Radat piti sen vuoksi suunnitella kulkemaan täysin eri väyliä.
- Huippuliigan kuvauspaikkoja ei voi viedä kauaksi kisakeskuksesta. Siksi ratojen laadussa joutui tinkimään. Huippuliigan suunnistajat joutuvat juoksemaan osittain muita vastaan, mutta eivätköhän kaikki kuitenkin mahdu metsään, kokenut ratamestari Jukka Oksa lupaa.

GPS paljastaa pummit

Aikaisempien vuosien tapaan Huippuliiga käsittää neljä osakilpailua. Silja-rastien lisäksi sarjaan kuuluvat Lohjan Prisma-rastit, Kainuun Rastiviikon ensimmäinen osakisa sekä Vehkalahden Veikkojen järjestämä Huippuliigan finaali. Kaikki Huippuliigan osakilpailut televisioidaan Urheilukanavalla.

GPS –paikannuksen kehittyminen on tuonut uutta väriä suunnistuksen televisiolähetyksiin. Huippuliigassa parhaat suunnistajat varustetaan pienellä paikantimella ja lähettimellä. Suunnistajan kulkema reitti piirtyy reaaliajassa karttapohjalle. Siten katsojat näkevät kilpailijoiden edesottamukset metsässä – pummeineen kaikkineen.

Silja-rasteille odotetaan yli 2 000 suunnistajaa

Jo 22. kerran järjestettävät Silja-rastit ovat perinteinen kevään huippusuunnistuskauden avaus. Huippuliiga -sarjojen lisäksi suunnistetaan kilpaa yhteensä yli 40 sarjassa. Yhteensä paikalle odotetaan yli 2 000 suunnistajaa sekä runsaasti suunnistuksesta kiinnostunutta yleisöä. Kisakeskus sijaitsee Sauvon keskustassa.

Vuonna 2007 Silja-rastit eivät ole ainoa suurkisajärjestely Paimion Rastille. Syksyllä seura isännöi Nuorten Jukolan viestiä, joka juostaan Paimiossa.

Urheilukanava esittää jälkilähetyksenä Silja-rastit kanavallaan kilpailupäivän iltana klo 20.