Pikku-uutisia

Varsinais-Suomen Suunnistus ry vietti 10-vuotisjuhliaan viime viikolla. Yhdistys palkitsi alueen kartantekijöitä, kaikkiaan 33 kartantekijää sai SSL:n pronssisen plaketin. Heidän joukossaan olivat PR:n Anssi Saarinen, Pekka Salminen ja Janne Virtanen. Varsinais-Suomen Suunnistus ry:n ensimmäisenä puheenjohtajana vuodet 1994-1997 toiminut Anssi Saarinen kutsuttiin yhdistyksen kunniajäseneksi. Yhdistyksen johtokunnassa vuodesta 1998 toiminut Arto Aakula palkittiin SSL:n hopeisella ansiomerkillä.

Online -ranki toimii tänäkin vuonna. Sipposen Eija oli kärjessä D40-sarjassa viime viikolla, mutta joutui luopumaan kärkipaikastaan viikonvaihteen kisojen jälkeen. Pääsarjoissa parhaimmat sijat ovat tällä hetkellä Ingalla (13.) ja Jannella (11.).

Perinteisessä maantiejuoksun Karhu-viestissä (Rauma-Pori) nähtiin tänä vuonna paljon suunnistajia. Mm. naisten viestin voittaneen Sjundeå IF:n joukkue muodostui suunnistajanaisista Heli Jukkolan johdolla. PR-väriä kisassa edustivat MaMan J-P Heikkinen sekä TuWen Pirkko Ketto ja Jukka Savonheimo. Jukka nähtiin Silja-rasteilla pysäköintimiehenä.

Hiihtosuunnistuksen ranki on julkaistu. PR-junioreista ainoan luokkasuorituksen saavutti Tommi Reponen, II luokka H12-sarjassa.

Suomen Viestiliigan ennakkojutut on julkaistu. Paimion Rastin uskotaan sekä miehissä että naisissa hieman tipahtavan tänä vuonna, mutta totuus lienee toisenlainen.

Norjalainen huippuseura Halden SK järjestää leirin 13 - 16 -vuotiaille norjalaisille ja suomalaisille nuorille. Ajankohta on 4.-10.7. Leiri järjestetään nyt kolmannen kerran. Suomen Suunnistusliitto toimii järjestelyiden suhteen ainostaan tiedon välittäjänä, vastuullisena järjestäjänä toimii Halden SK. Kukin leirille mukaan lähtevä vastaa itse matka- ym. järjestelyistä. Suunnistusliitto kokoaa leirillle ilmoittautuneiden listan ja toimittaa sen osallistujien yhteistiedoilla varastuttuna kaikille leirille lähteville sekä Halden SK:lle. Leirille valitaan ensisijaisesti sinettiseurojen nuoria. Jos osallistujamäärä ei täyty, niin mukaan otetaan myös muiden seurojen nuoria.Leirikielenä on norja/ruotsi/englanti. Koska Haldenissa on usein myös suomalaisia suunnistajia, heiltä saanee tarvittaessa apuja. Jos leiri kiinnostaa, ota yhteys Salon Leenaan.

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu järjestää Turussa 3.-8.5. järjestyksenvalvojan peruskurssin, yht. 26 tuntia. Kurssin jälkeen saa järjestyksenvalvojan kortin. Seura tarvitsee erilaisissa tilaisuuksissa myös virallisia järjestyksenvalvojia. Mikäli kurssi kiinnostaa, ota yhteys Haritun Juhaniin.

FinnSpring-viesteihin su 2.5. ilmoitettu seuraavat joukkueet: H17A 1 ja 2, H17B, D17A 1 ja 2 sekä H/D40 1 ja 2.
Tweet