Paimioon kaksi Mobo-suunnistusrataa

Paimion Rasti on rakentanut kaksi Mobo- eli mobiilisuunnistusrataa. Mobo-radat toimivat eräänlaisina nykyajan kiintorasteina. Suunnistajan karttana, kompassina ja leimausvälineenä toimii älypuhelin. Puhelimeen ladataan Mobo-sovellus, josta nämä löytyvät. Ratojen lähtöpaikoilla on ohjeita ja mm. QR-koodi, jonka avulla sovelluksen voi ladata.

Toinen radoista sijoittuu Rivonmäen alueelle ja sisältää 16 rastia. Alueen rastit ovat suurelta osin helpohkoja, mutta myös muutama vaativampi piste tarjoaa suunnistajalle haastetta. Maastoltaan alue on hyvin vaihtelevaa. Rivonmäen Mobo-radan lähtöpaikka on Syybyntien parkkipaikan läheisyydessä, Rivonmäenreitin varrella.

Toinen radoista on Parantolan metsässä ja se on nimetty kansainvälisesti, Sanatorium. Siellä rasteja on 12, jotka sopivat mainiosti suunnistusta kokeilevan tai aloittavan etsittäviksi. Parantolan lähialueen metsässä on helppo liikkua ja siellä on paljon polkuja. Lähtöpaikka löytyy Parantolan metsän parkkipaikalta, osoitteesta Ruokolinnantie 28.

Mobo-ratojen toivotaan innostavan ketä tahansa kokeilemaan suunnistusta, silloin kun itselle sopii. Koululaisille ne tarjoavat myös kivan tavan opetella suunnistusta. Parantolan Mobo-rata saattaa houkutella myös matkailijoita lajikokeiluun.

Ratojen rakentamiseen saatiin 1000 €:n avustus Varsin Hyvä ry:lta ja talkootyötä toteutukseen kertyi noin 50 tuntia. Kiitokset radat mahdollistaneille Varsin Hyvä ry:lle,Rivonmäen alueen yksityiselle maanomistajalle sekä Sanatorium -radasta Paimion Parantola Säätiölle ja Parantolan metsät ry:lle.