Ingalle SM-kultaa, pääsarjoissa vauhdikkaita vetoja

Inga Dambe jätti jälleen kerran kilpakumppaninsa kauas taakse ja otti D35-sarjan SM-kultaa pitkällä matkalla sunnuntaina. Lappeenrannan Ylämaalla käydyssä 7,8 kilometrin kisassa mestaruus irtosi kolmen minuutin erolla Rasti-Jussien Johanna Kriikkulaan.

Dambe johti kilpailua kakkosrastilta eteenpäin ja kellotti pohja-ajan pääosalla rastiväleistä. Täysin suvereeni ei ole Dambekaan ainakaan pitkällä matkalla ollut, sillä viime vuonna vastaavalta matkalta irtosi "vain" hopeaa.

Samuel Heinonen suunnisti varsin hyvän kilpailun ja sijoittui SM-kisan kymmenenneksi (ulkomaalaiset huomioiden 12:s). Eroa kärkeen jäin toki kahdeksan ja puoli minuuttia, joka kertyi varsin tasaisesti ilman huomattavan suuria yksittäisiä virheitä. Ari-Pekka Joensuu, Tobias Henriksson ja Topias Arola suunnistivat keskenään lähes samaa vauhtia sijoille 21, 22 ja 24.

Naisten pääsarjassa Milja Väätäjä oli SM-kilpailun 16:s. Hänkään ei tehnyt isoja yksittäisiä virheitä, ja iso ero erosta kärkeen muotoutui juoksuvauhdin myötä. Ina Westerlund oli seuraavaksi parhaana 19:s.

Paula Savolainen suunnisti D55-sarjan sijalle 14. Parhaana juniorina Juuso Haapala oli H16-sarjan 25:s.