PR haastajan asemassa kauan odotettuun Tiomilaan

Kolmen vuoden "koronatauon" jälkeen päästään viimein takaisin viestisuunnistuksen ytimeen: viikonloppuna kisataan 10mila keskisessä Ruotsissa. Paimion Rasti lähtee Örebrossa käytävään klassikkoon hyvät sijoitukset mielessä, mutta samalla selkeästi haastajan asemassa.

Viiden naisen saati kymmenen miehen pitäminen erossa vaivoista vaihtopuomille asti on osoittautunut PR:nkin kohdalla monena vuonna haastavaksi. Tälläkään kerralla tämä välitavoite ei ole onnistunut, sillä hyvään kevätvauhtiin yltynyt Jonas Jern joutuu hyppäämään sivuun viime hetken sairastelun vuoksi.

Naisten joukkue on yhdistelmä rautaista kokemusta ja nuoruuden vauhtia. Mukana on viime vuosien tapaan pitkä, hajonnaton kolmososuus. Pääsy sillä hyviin asemiin lienee jälleen ratkaisevaa loppusijoituksen kannalta, etenkin lyhyt nelososuus huomioiden. Huippukuntoinen Milja Väätäjä saa lauantai-iltapäivällä tulikasteensa suurviestien ankkuriosuuksille.

 Meillä on laadukas naisten viestijoukkue. On erityisen hienoa, että kaksi PR-kasvattia viimeistelevät viestin. Uskon, että he pääsevät ratkomaan sijaan kymppijoukkoon, ennakoi päävalmentaja Sami Valkama.

Miesten puolella kaikilla ei ole täydellinen talvi takanaan, mutta alkukevään kisojen ja treenien vauhti lupaa hyvää. Kaikkiaan joukkue on varsin kokenut, mutta nälkää taatusti riittää, etenkin 10mila-tauon jäljiltä.

Miesten viestissä ennakkoon ratkaisevassa osassa ovat totuttuun tapaan hyvät asemat viidennen osuuden ”långa nattenin” letkoissa sekä kärkituntuman pitäminen sen jälkeisillä lyhyillä osuuksilla. Miehet starttaavat lauantai-illan jo pimennyttyä ja ovat kärjen osalta maalissa aikaisin sunnuntaiaamuna, joten yösuunnistusosaaminen on juuri Tiomilassa äärimmäisen olennaisessa roolissa.

 Yhtä lailla laadukas on miesten joukkue. Osuusrakenne on mielenkiintoinen, mutta meille kaikki käy. Uskon viestin päättyvän ranskanpastillien voimalla top 10 -sijoitukseen, pohtii Valkama.

Hieno, monipuolinen ja raskas maasto erottelee jyvät akanoista joka osuudella. Tulee hieno 10mila-viikonloppu!

Kolme vuotta sitten Paimion Rastin Tiomila Skånessa ei sujunut alkuunkaan suunnitellusti. Miehet suunnistivat tuolloin yön kaatosateessa 17:nneksi, naiset jäivät sijalle 26.

Molemmissa viesteissä on tällä kertaa starttiviivalla runsaat 300 joukkuetta. Maastoa ennakoidaan yllättävän raskaaksi, joten niin sanottua fyysistäkin hajontaa tullaan takuulla päivän ja yön mittaan kokemaan.

 

Naisten viesti (Damkavlen) – Paimion Rasti 1

1. Ina Westerlund (6,9 km)

2. Inga Dambe (6,0 km)

3. Aleksandra Hornik (9,3 km)

4. Eveliina Hirvonen (5,3 km)

5. Milja Väätäjä (8,1 km)

 

Miesten viesti (Tiomilakavlen) – Paimion Rasti 1

1. Bartosz Pawlak (11,3 km)

2. Topias Arola (7,0 km)

3. Tobias Henriksson (11,3 km)

4. Vili Ihme (7,0 km)

5. Samuel Heinonen (15,5 km)

6. Toni Saari (6,0 km)

7. Pasi Ikonen (6,0 km)

8. Ari-Pekka Joensuu (7,0 km)

9. Frédéric Tranchand (9,6 km)

10. Loïc Capbern (12,2 km)