PR:n miehet ja naiset suunnistivat plakettisijoille

SM-viikonlopun ainoat paimiolaismitalit veteraanisarjojen sprinttimatkalta

Suunnistuksen SM-viikonlopusta eteläisessä Savossa ei tullut aivan vastaavaa mitalisadetta kuin joinakin aiempina vuosina. Sekä miehillä että erityisesti naisilla tiedettiin onnistuessaan olevan mahdollisuudet taistella kärkisijoista. Naisten kohdalla viestimitali näytti pitkään jopa toteutuvan.

Erinomaista työtä Mikkelin Tornimäen pikkutarkoilla radoilla sunnuntaina tehneet Ina Westerlund ja Milja Väätäjä päästivät Aleksandra Hornikin ankkuriosuudelle kakkostilalla. Sekä eteen että taakse eroa oli sen verran, että hopea alkoi jo näyttää lähes todennäköiseltä.

Toisin kuitenkin kävi. Hyväkuntoisen Hornikin meno alkoi takkuilla, ja mukaan sattui pari reippaampaakin virhettä. Takaa tultiin ohi usean joukkueen voimin. Maalissa sijoitus oli sinällään tyydyttävä seitsemäs, joskin hieman kitkerä sivumaku mitalin lipeämisestä varmasti jäi.

– Tuntuma on ollut viime ajat todella hyvä. Viestimaasto oli kuitenkin yllättävän haastavaa ja peitteistä. Mitalisaumojen kadottaminen virheisiin tuntui kipeältä, summasi Hornik.

Vastaavaan loppusijaan ylsivät miehet. Lari Takanen, Frédéric Tranchand, Pasi Ikonen ja Tobias Henriksson tekivät sijoituksellisesti nousujohteista työtä. Erot venähtävät myös miesten viestissä siinä määrin, että Henriksson sai ankkurina juosta kuin henkilökohtaisen kisan kilpakumppaneita näkemättä.

– Fyysisesti hieman heikko päivä, tuntuu etten ollut vielä palautunut edellisestä SM-viikonlopusta. Ei tullut isompia virheitä, pari heikkoa reitinvalintaa ehkä, kommentoi Henriksson.

Miesten kakkosjoukkue suunnisti sekin tasaisen hyvin ollen lopulta 19:s. Sekä H45- että D55-sarjan PR-kolmikot ylsivät viesteissä sijalle 8. Paras juniorisijoitus oli H18-sarjan 13:s.

Lauantaina kamppailtiin sprinttimatkan Suomen-mestaruuksista naapurikunta Juvan kirkonkylällä. Pää- tai juniorisarjoissa ei Paimion Rastilla mitaleilla ollut asiaa, mutta Aleksandra Hornik oli hyvässä vauhdissa suunnistaen 3,7 kilometrin rypistyksen seitsemänneksi nopeimmin. Hän tosin suunnisti puolalaisena ja ei-Suomessa asuvana varsinaisen SM-kilpailun ulkopuolella.

– Maailmancupin jälkeen panostus on ollut sprintissä Puolan-mestaruuskisojen vuoksi. Kisassa oli hyvä flow, ja tulokseen olen tyytyväinen, sanoi Hornik.

Seuraavaksi parhaana PR-naisena Ina Westerlund oli kilpailun 18:nneksi nopein, SM-sijoituksissa 14:s. Miesten puolella Lari Takanen ylsi SM-kilpailussa 20:nneksi.

Niin kutsuttujen veteraanisarjojen puolella Inga Dambe otti D35-sarjassa jälleen omansa: SM-kultaa yli puolen minuutin erolla. Tero Heikkilä puolestaan kipitti pronssille H50-sarjassa.

Paula Savolainen oli D55-sarjan kahdeksas. Hugo Hannula sprinttasi parhaana juniorina H14-sarjassa sijalle 13.

Suunnistuksen SM-kautta jatketaan ensi viikolla yökilpailulla Haminassa.