Miljalla ja Topiaksella takana tyly MM-viikko

Nuorten MM-kilpailut Turkissa kuluneella viikolla eivät olleet PR:n Topias Arolalle ja Milja Väätäjälle mitään riemukulkua ja kansainvälistä läpimurtoa. Homma ei maastoissa sujunut juuri alkuunkaan, ja lisäksi riesana oli kummallakin pientä sairastelua.

Sprintissä Topias oli 35:s. Keskimatkalla tiputettiin lumet kunnolla katolta 49:nnen sijan myötä.

– Ei kyllä mennyt yhtään niin kuin toivoi ja odotti. Keskimatka oli katastrofisuoritus, jollaisin ei vain pitäisi tulla. Alussa tein jättivirheen.

Välipäivänä iskenyt pikkuflunssa ei estänyt jäljellä olevia startteja, mutta paras terä oli poissa.

– Oli todella huonoa fyysisesti, ei mitään paukkua hyville sijoille tai hyvään aikaan, kommentoi Topias sijaan 32 päättynyttä pitkää matkaa.

– Viestissä oli vähän jo eri mies, ja oma osuus oli ihan hyvä taistelu, vaikka huippusuoritusta ei tullutkaan. Kokonaisuutena kisa olivat aika pettymys, joskin huonoa tuuriakin oli mukana. Kaikkien haasteiden eteen työtä riittää vielä.

Viestissä Topias hoiteli toisen osuuden Suomen ykkösjoukkueessa. Lähes kärjessä matkaan päässyt Topias joutui taipumaan vaihtoon pari minuuttia vaihtaen viidentenä. Joukkue oli viestissä lopulta yhdeksäs.

Juuri paremmin ei Mustanmeren rantamilla kulkenut Miljallakaan. Pientä flunssaa pukkasi jo avauspäivän aamuna, mikä epäilemättä osaltaan vaikutti tuleviin suorituksiin. Keskimatka karsintoineen meni särkylääkkeiden avustamana, eikä lopputulos ollut kummoinen: sprintin sijan 31 jatkoksi keskarilla 27:s.

– Pitkän matkan kisaan en sitten lähtenyt, ei nähty järkeä lähteä niin rajuun kisaan puolikuntoisena. Viestiin pystyin starttaamaan kun olin pari päivää saanut levätä, kertasi Milja.

Viesti menikin jo lähtökohtiin nähden hyvin, sillä Milja nosti Suomen kakkosjoukkueen ankkuriosuudella viisi sijaa kymmenenneksi.

– Terveys on nyt kohentunut ja tauti voitettu. Tarkoituksena onkin juosta SM-viestissä huomenna, viestitti Milja lauantaina.
Tweet