Tobias Henriksson pukeutuu PR:n asuun

Huipputiimiin on ilmestynyt alkaneelle kaudelle uusi nimi ja naama, kun Tobias Henriksson vaihtoi Pargas IF:n väreistä Paimion Rastiin. Itse siirto varmistui jo tammikuussa. Henrikssonin sopimus on kahden vuoden mittainen.

Turkulainen Henriksson, 29, on Piffenin kasvatti, joka muutaman OK Trian -kauden jälkeen ehti välissä palata toviksi kasvattajaseuraansa. Paimion Rastiin miestä on varovasti kyselty jo vuosikausia, ja nyt aika oli lopulta oikea siirrolle.

– Halusin vielä uutta motivaatiota ja hyvää kisailua kilpauralleni. Lisäksi seurassa oli valmiiksi useita kavereita, sanoo Henriksson.

Opettajana työskentelevä Henriksson ehti päästä lähelle maajoukkuetasoa erityisesti kausilla 2014–15. Sitten alkoivat täysipäiväiset työt, ja vammojakin tuli kuvioihin. Pedanttinen huippusatsaus on jäänyt taakse, mutta tavoitteet eivät.

– Alkavalla kaudella tavoitteena on yksinkertaisesti pitää hauskaa ja pysyä kunnossa.

Alta voit lukea muun muassa, missä Tobias on todella hyvä!

Henrikssonin lisäksi vahvistusta kauteen tuo pienimuotoista paluuta tekevä Vili Niemi. Kaudesta 2018 PR-paidassa suunnistanut oululainen hieman himmasi satsaustaan viime vuonna viimeistään koronan ja kilpailutauon myötä. Urheilu ja treenaaminen yleensä ei ole kuitenkaan mihinkään jäänyt, ja nytkin suurin muutos on lähinnä lisäkilometrit suunnistusharjoitteluun.

– Ei tämä tosiaan varsinainen comeback ole, mutta hieman olen suunnistuspuolelle tavoitetta asettanut. Tarkoitus olisi olla viesteissä ykkösjoukkuetta avittamassa ja muutenkin kilpailua joukkuepaikoista lisäämässä, kertoo Niemi.

Päävalmentaja Sami Valkama puhuu varmasti koko tiimin puolesta todetessaan, että Henriksson on otettu suurella ilolla vastaan.

– ”Neuvotteluiden” Tobben kanssa voidaan sanoa kestäneen noin 2500 päivää, joten onhan tästä työvoitosta hyvä fiilis. Ja meillähän on jo ennestäänkin erittäin hyviä kokemuksia pitkäjalkaisista ruotsia puhuvista suunnistajista, virnistää Valkama.

– Uskon, että meillä on seurana annettavaa Tobiakselle laadukkaan valmennuksen, harjoitustarjonnan ja viikottaisen sparrauksen ansiosta.

– Viliä puolestaan pidän yhtenä 2010-luvun luotettavimmista viestisuunnistajista. Toivottavasti pääsemme vielä antamaan hänelle sopivan haastavan viestiroolin tärkeimmissä viesteissä, pohtii Valkama.


Tobias Henriksson

Milloin ja miten sinusta tuli suunnistaja?
Varmaan 6–8-vuotiaana. Nyt kun miettii niin ei se varmaan ihan oma valinta ollut.

Tavoitteet tälle kaudelle? Koko suunnistusuralle?
Nyt kun on viestijoukkue niin varmaan olla mokaamatta liikaa yöosuuksilla. Ainakaan täksi vuodeksi ei ole muuta omaa tavoitetta kuin nauttia treenaamisesta ja tehdä omia testijuoksuennätyksiä.

Ikimuistoisin suunnistuskokemus?
Varmaan elämäni ainoa Jukolan ensimmäinen osuus Kuopiossa. Tein typeriä valintoja alussa ja olin varmaan sadan paikkeilla puolessa välissä. Sitten alkoi yhtäkkiä sujua ja lopulta hyppään metsästä aivan tyhjälle loppuoralle. Kaas ja Indgaard olivat tosin päässeet karkuun jo aikaisemmin. Silloin tuli sellainen fiilis että ”mitkä rastit jätin tällä kertaa käymättä?”.

Mielimaasto?
Tekninen ja nopea erämaa. Jahtimaasto?

Esikuvat, jos sellaisia on?
Fredo tietysti.

Mitä uutta tuot Paimion Rastiin?
Kapeita jalkoja

Tulevaisuuden suunnitelmat elämässä yleensä?
Olen aika huono suunnittelemaan mutta huomenna on varmaan töitä taas.

Mitä muuta harrastat suunnistuksen lisäksi?
Tällä hetkellä asun varmaan eniten puukässäsalissani missä nikkaroin jotain pientä. Olen siis puutyönopettaja yläasteella tällä hetkellä. Tietää että on ollut huono kesä jos ei ole ehtinyt ainakaan pari viikkoa purjehtia saaristossa ja vaeltaa Lapissa.

Mainitse jokin taito tai muu asia, jossa olet ylivertaisen hyvä?
Olen aika hyvä bongaamaan hirvensarvia juostessa. Kotona alkaa olemaan 20+.
Ripustan pyykkejä nopeasti.
Nukahdan heti.

Terveiset uusille seurakavereille?
Toivottavasti pidätte treenaamisesta sillä sitä saa nyt tehdä eikä mitkään kisat estä.


Tweet