PR ei pysynyt maaliin asti mitalivauhdissa

Sunnuntaina Pöytyän Yläneellä suunnistetuissa SM-viesteissä Paimion Rastilla ei ollut lopulta pääsarjoissa asiaa mitalivauhtiin.

Ennakkoon sekä miehillä että erityisesti naisilla oli kaiken natsatessa jopa ohuet mitalisaumat. Tavoitteiden saavuttamista ei helpottanut se, että molemmista joukkueista tipahti pois yksi syömähammas sairastumisten vuoksi.

Eveliina Hirvosen klaarattua naisten avauksesta mallikkaasti pääsi pikahälytyksen viestiin saanut Katri Lindeqvist jahtaamaan kärkeä puolentoista minuutin takamatkalta. Kokeneena kettuna Lindeqvist oikoi kylmäpäisesti muiden mutkat ja saatteli juniori Milja Väätäjän ankkuriosuudelle neljäntenä, alle kaksi minuuttia kärjestä.

Vastassa Väätäjällä oli useita Suomen ykkösnimiä. Kakkosrastin ikävä pummi tiputti vauhtia antaneista ryhmistä, ja vielä lopussa tultiin vahvemmalla jalalla ohi. Lopputuloksena oli maajoukkuenaisten puristuksessa yhdeksäs sija.

– Kakkosrastin koukku oli aika ratkaiseva ja oikeastaan häiritsi loppuun asti. Muutenkin tuli pientä ylimääräistä. Fyysisesti olin aika omalla tasolla, joka ei vielä riitä parhaita vastaan, pohti Väätäjä.

– Kuuden joukkoon tavoiteltiin vielä joukkuemuutoksen jälkeenkin. Milja on tänä vuonna laittanut itseään hienosti likoon ankkuriosuuksilla. Nyt se ei riittänyt, mutta toi taatusti arvokasta oppia, summasi valmentaja Sami Valkama.

Miesten viestissä Toni Saaren avattua teki Frédéric Tranchand toisella osuudella odotetusti maailmanluokan työtä ohittaen edellä menijöitä ja vaihtoi kakkosena käytännössä yhtä aikaa kärjen kanssa. Viime hetkellä ykkösjoukkueeseen nostettu Topias Arola ei maajoukkuemiesten kyytiin aivan kyennyt vastaamaan, mutta päästi kuitenkin Pasi Ikosen ankkurien taistoon kaksi ja puoli minuuttia kärjestä.

Ikonen sai peräänsä muiden muassa Suomen ykkösmiehen, Helsingin Suunnistajien Olli Ojanahon. Osataktiikkana ollut mukana roikkuminen kaatui kuitenkin alun virheeseen.

– Otin ykkösrastilla riskin ja lähdin Ojanahon perään. Heti kakkoselle tulin kuitenkin väärälle hajonnalle ja seurauksena iso pummi. Muuten meni virheittä, mutta lopussa muut olivat vahvempia. Alku oli hieman liian kova, en enää ehtinyt täysin palautua, kertoi seitsemänneksi joukkueen ankkuroinut Ikonen.

– Suoritukset olivat nykytason mukaisia. Tason nosto vaatii nyt valmennustoiminnan kehittämistä ja koko joukkueen kehittymistä, linjasivat Valkama ja miesten valmentaja Ossi Vesalainen kuin yhdestä suusta.

Axelin tykitti junnuankkurina

Paimion Rastin ainoa juniorijoukkue kisasi H16-sarjassa. Siinä Aapo Virtasen ja Leo Haanpään osuuksien myötä Eelis Axelin starttasi ankkuriosuudelle sijalta 17. Axelin sai hyvän vaihteen päälle edeten maastossa huimaa kyytiä ja nosti joukkueen viimeiselle plakettisijalle kymmenenneksi.

Yksi SM-kultakin Paimioon kuitenkin tipahti, tälläkin kertaa niin sanottujen veteraanijuoksijoiden toimesta. Niistä nuorimpien H35-sarjassa Juuso Lindeqvist, Teemu Väre ja Markus Lindeqvist nappasivat ykkössijan maukkaasti loppusuoran rutistuksessa. Ankkuri-Lindeqvist juhli saman sarjan mestaruutta jo vuosi sitten, tuolloinkin ratkaisten viestin viimeisellä osuudella.

Muista senioreista Paimion Rastin kolmikko oli sekä D55- että H70-sarjassa kuudes ja H45-sarjassa yhdeksäs.
Tweet