PR haastajan asemassa SM-viesteihin

Korona peruutti suunnistajien alkukauden ja siinä samassa suurviestit. Tätä myötä tulevana sunnuntaina Pöytyällä käytävistä SM-viesteistä muodostui Paimion Rastin kauden pääkilpailu huipputiimin osalta.

Naiset ovat suunnistaneet jo käydyt viestikilpailut tasaisesti ja ovat tällä hetkellä Viestiliigassa neljännellä sijalla. Valmentaja Sami Valkaman mukaan päämääränä on pitää kiinni jo näytetystä tasosta.

– Vielä tätäkin tärkeämpänä tavoitteena on kuitenkin jokaisella onnistua omalla tasollaan. Jokainen on saanut pidettyä suoritustasonsa, jopa nostanut sitä kauden edetessä. Tulos tulee loppujen lopuksi huolellisen valmistautumisen kautta – ja siihen on panostettu, ennakoi Valkama.

– Pari nimekästä joukkuetta erottuu joukosta, mutta sen jälkeen ennakkoasetelma on tasaväkinen. Innolla lähdemme haastamaan kärkijoukkueita!

Miehet ovat tällä hetkellä liigassa naisia pykälää alempana, viidentenä. Pieniä vaivoja joillakin on ollut, mutta miesten valmentaja Ossi Vesalaisen mukaan valmistautuminen on sujunut suunnitellusti.

– Miesten tavoitteena viestissä on paluu plakettikantaan eli Top 6 -sija. Unelmana on mitali, linjaa Vesalainen.

PR-naisten ykkösjoukkueen muodostavat Eveliina Hirvonen, Katri Lindeqvist ja Milja Väätäjä. Miesten neliosuuksista viestiä vievät Toni Saari, Frédéric Tranchand, Topias Arola ja Pasi Ikonen.

Vuosi sitten sekä naiset että miehet epäonnistuivat ja jäivät tylysti kärkikymmenikköjen ulkopuolelle. Tuota ennen etenkin miesten menestys oli todella vakuuttavaa: viiden vuoden aikana kolmesti kultaa ja kahdesti hopeaa. Myös naiset ovat hieman pidemmällä aikavälillä yltäneet kolmeen Suomen-mestaruuteen.

SM-mitaleista kamppaillaan myös jo lauantaina, kun Salossa ratkotaan sprinttimatkan nopeimmat.


PR-joukkueet
D21
1. Eveliina Hirvonen, Katri Lindeqvist, Milja Väätäjä
2. Vieda Lusa, Salla Laitinen, Emma Silvennoinen

H21
1. Toni Saari, Frédéric Tranchand, Topias Arola, Pasi Ikonen
2. Daniel Stenlund, Lari Takanen, Jere Sipponen, Jonas Jern
Tweet