Paimion Rastille kolme keskimatkan kultaa

Suunnistuksen SM-kausi saatiin viimein käyntiin viikonloppuna keskimatkalla. Kilpailut Jyväskylän
Korpilahdella piti käydä jo keväällä, mutta koronaepidemia muutti aikataulut.

Paimion Rastin suunnistajat palasivat kisoista useita mukanaan nippu SM-mitaleja, joista peräti kolme oli
kultaisia. Inga Dambe otti melko odotetustikin omansa ja voitti D35-sarjansa yli kahden minuutin erolla.
Niin ikään nopein oli Katri Lindeqvist pykälää iäkkäämpien D40-sarjassa, joskin voittomarginaaliksi jäi
hänellä vain yhdeksän sekuntia.

Lindeqvistin perheen kultasunnuntaita täydensi aviomies Markus, joka jopa hieman yllätyksellisesti rutisti
nelikymppisten miesten mestariksi makoisalla kolmen sekunnin erolla. ”Mestaruusvyölle” kertyi monta
ennakkoon kovempaa ja kokeneempaa päänahkaa.

Topias Arola oli ennalta yksi H20-sarjan mestarisuosikeista. Nuorukainen pystyikin Päijänteen rantakallioilla
lähes täydelliseen suoritukseen ja nappasi kisasta SM-pronssin. Eroa kultamitalisti, Tampereen Pyrinnön
Mikko Eerolaan jäi tasan kaksi minuuttia.

‒ Suoritus oli ehkä kauden paras, virheetöntä tekemistä. Juoksukin tuntui hyvältä, joten oli hyvä mennä
suunnistus edellä. Eerola oli ihan omaa luokkaansa tänään, hän on parhaimmillaan älyttömän kova,
summasi Arola.

Naisten puolella vastaavassa D20-sarjassa Milja Väätäjä ylsi kuudenneksi. Meno ei ollut aivan parasta, ja
muutama pieni virhekin matkalle mahtui.

Omalla tavallaan ilahduttavinta menoa tarjosi miesten pääsarjassa Pasi Ikonen. Jo nelikymppinen vuoden
2001 maailmanmestari teki loistavaa työtä ja oli lähellä ottaa jopa mitalin, kunnes lopun pieni virhe pudotti
palkintokoroketaistosta. Tuloksena oli kuitenkin komea kuudes sija Suomen ykkösmiesten lomassa.

Miesten hyvää päivää täydensi Toni Saari 14. sijallaan. Naisten pääsarjan ainoa PR-finalisti Eveliina Hirvonen
sijoittui 18:nneksi.