Peimarin Rastit omatoimiperiaatteella koulujen alkuun saakka

Suunnistusmahdollisuudet heinäkuussa Ankkalammella, Hiekkahelmessä ja Luontopolulla

Erikoinen kevät ja tauko monissa harrastuksissa on saanut ihmiset innostumaan suunnistuksesta - joko uutena kokeiluna tai vanhasta muistista. Paimion Rastin kevään aikana omatoimiperiaatteella järjestämät Peimarin Rastit ovat houkutelleet runsaasti uusia harrastajia metsiin rasteja etsimään. Järjestäjien mukaan karttamenekki on ollut parhaimmillaan jopa tuplamäärä verrattuna edellisvuosien yhden illan osallistujalukuihin.

Kymmenen päivän ajalle venyvä suoritusaika on kuitenkin pitänyt ruuhkat poissa tapahtumapaikoilta. Hallituksen koronaohjeistuksessa on pystytty pitäytymään.
-Pakko todeta, että suosio on ylittänyt odotukset ja tullut selvästi uusia harrastajia, kertoo Paimion Rastin kuntosuunnistustapahtumia organisoiva Hannele Lehtinen.
Joidenkin ahkerimpien suunnistajien tiedetään kiertävän jopa kaikki viisi tarjolla olevaa rataa rastien kymmenen päivän aukiolon aikana.
-Tosin nyt kesäkuussa on huomattu, että Suomi on alkanut avautumaan. Kevään jälkeen kävijämäärät ovat vähän laskeneet.

Vaikka rajoituksia on viime aikoina purettu, on Paimion Rasti päättänyt jatkaa omatoimisesti tarjolla olevia suunnistusmahdollisuuksia vielä ainakin koulujen alkuun saakka. Heinäkuun aikana rasteille pääsee tutuissa paikoissa niin Ankkalammelta, Hiekkahelmeltä kuin Luontopolultakin.

Liukuvaa osallistumismahdollisuutta on kehuttu ja omatoimirastit jatkuvat jossain muodossa myös kesän jälkeen.
-Ihmiset ovat kiitelleet, kun voi tulla suunnistamaan silloin, kun itselle sopii sekä olleet todella iloisia, että olemme näitä rasteja ylipäätään järjestäneet näinä aikoina.

Tapahtumapaikkojen valinta aiheuttaa kuitenkin lisähaastetta.
-Pitää olla sellainen paikka, mihin voi omatoimisesti tulla milloin vain.
Järjestäjät jakavatkin vuolaat kiitokset kaikille myötämielisille maanomistajille, jotka mahdollistavat Peimarin Rastien järjestämisen.Tutustu lajiin; Suunnistusklinikka Peimarin Rastin yhteydessä

Suunnistus tarjoaa hienoja luontoelämyksiä kenelle vaan. Peimarin Rasteilla on aina mukana helppoja ratoja aloittelijoille ja vähemmän suunnistaneille.

Järjestäjät tarjoavat mahdollisuuden tulla tutustumaan lajiin Peimarin Rastien yhteydessä.
Suunnistusklinikka tarjoaa perehdytystä suunnistusharrastuksen aloittamiseen. Klinikka on avoin ja osallistumaan pääsee kaupan päälle - maksamalla Peimarin Rastien karttamaksun.

Suunnistusklinikka toteutetaan pienryhmissä. Ilmoittautuminen opastusryhmään tapahtuu Paimion Rastin nettisivujen kautta.
Klinikka kuuluu Varsinais-Suomen Liiton tukemaan Luontoliikunnalla kestävyyttä -hankkeeseen, jota vetää Milka Reponen Paimion Rastista.
Tweet