Koululaisille kolme SM-plakettisijaa

Koululaisten SM-suunnistuksissa Keuruulla Paimion Rastin nuoret saavuttivat yhteensä kolme palkintosijaa eli kahdeksan parhaan joukkoon sijoittumista. Lähimpänä mitalia olivat HD15-sarjan viestinviejät Jaana Haapala, Leo Haanpää ja Eelis Axelin, jotka olivat sijalla 4.

Viestiin tuo oman lisämausteensa se, että jokaisessa joukkueessa tulee olla vähintään yksi tyttö, mutta itse osuuksia ei ole mitenkään erikseen nimetty tytöille tai pojille. Tämä aiheutti osaltaan viestin tilanteessa varsin suurta eloa vaihdosta toiseen. Paimiolaisten joukkueessa Jaanalle oli osunut kova aloitusosuus. Osuus sujui kohtuullisesti: Jaana vaihtoi runsaan 40 joukkueen joukossa sijalla 17 muutaman minuutin kärjestä.

Toisella osuudella Leo Haanpää sai vauhdin päälle. Osuuden kärkiaika nosti paimiolaiset jo sijalle viisi. Tässä vaiheessa kaikki oli vielä auki, sillä koko kärkikahdeksikko vaihtoi 1,5 minuutin sisällä. Ankkurien tiukassa taistelussa Eelis Axelin hilasi itsensä kärkinelikkoon, joka lopulta ratkaisi mitalien kohtalot. Aivan mitaleille asti eivät rahkeet kuitenkaan tällä kertaa riittäneet, vaan pronssi jäi lopulta viiden sekunnin päähän.

Perjantain henkilökohtaisessa kisassa parasta paimiolaisvauhtia piti Jaana Haapala. Hän sijoittui tyttöjen 15-sarjassa komeasti kuudenneksi. Muutama sija olisi ehkä ollut täydellisellä juoksulla nostettavissa, mutta mitalistit menivät tällä kertaa parisen minuuttia kovempaa.

Kolmannen PR-plaketin toi kahdeksanneksi sijoittunut seuran tuore saksalaisvahvistus Lina Buchberger. Lina on tullut vaihto-oppilaaksi Suomeen ja opiskelee Kerttulin urheilulukiossa. Niinpä hän edusti tässä kisassa opiskelukaupunkiaan Turkua.

Kaikkiaan PR-edustajia oli mukana koulukuntiensa riveissä viiden viestijoukkueen ja 20 suunnistajan verran.