Katri kymppisakkiin Nordic Meetingissä

Katri kähersi hiuksensä maanedustustehtävän kunniaksi.Salon seudun nuoret suunnistajahuiput kiidättivät kunniakkaasti Suomen värejä Espoon Luukissa viikonloppuna järjestetyssä Nordic Meetingissä. Kyseessä oli lähinnä Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan B-maajoukkusuunnistajien kohtaaminen, joskin kisa oli houkutellut myös tukun huippusuunnistajia Sveitsistä ja Venäjältä. Paimion Rastista kutsun 15 henkisiin maajoukkueisiin olivat saaneet Katri Kerkola, Teemu Väre ja Markus Lindeqvist. Angelniemen Ankkurista maajoukkuepaitaa pääsi sovittamaan Juha-Pekka Andelmaa.

Lauantaina miesten 12 kilometrin kisassa kovinta vauhtia piti Norjan Jörgen Rostrup. Toukokuun PM-kisat sairastelun takia väliin jättänyt Rostrup sai seuraa palkintopallille toiseksi sijoittuneesta Venäjän Valentin Novikovista ja Suomen Simo Martomaasta. Vielä väliaikarastilla Suomen Tommi Tölkkö oli hyvin Rostrupin vauhdissa, mutta loppumatkan virhe tiputti miehen neljänneksi ja vain muutaman sekunnin Martomaan taakse. Paimion Teemu Väreelle kisaaminen aikuisten maajoukkueessa tuli tutuksi jo viime syksyn Tsekin Euromeetingissä. Lauantaina Teemu suoriutui erityisesti radan loppuosasta vauhdikkaasti. Väliajoissa 18:sta sijan tuntumassa roikkunut Teemu puristi itsensä loppumatkasta 14:sta. Myös yleensä pikamatkoilla kunnostautunut Markus Lindeqvist sai tällä kertaa lupaavan suorituksen myös normaalimatkan kisassa. Loppusijoitus oli Markuksella 23:s. Andelmaan suoritus päättyi loukkaantumiseen, kun miehen polvi vääntyi.

Naisissa vahvin oli Sveitsin Vroni König-Salmi. Suomen naisten osalta Riina Kuuselo ja juniori-ikäinen Anni-Maija Fincke olivat ilahduttavasti toinen ja neljäs. Kolmannen sijan suomettarien välistä otti hyvää juoksukuntoa epäonnnistuneiden Norjan PM-katsastusten jälkeen esittänyt Norjan Ingunn Fristad. Katri Kerkola ei täysiä pisteitä suoritukselleen antanut, mutta oli erittäin tyytyväinen sijoitukseensa kovassa kansainvälisessä seurassa. Ja syystäkin, kun sija oli peräti yhdeksäs. Voittaja Vroniin eroa kertyi 6 minuuttia 8,5 kilometrin radalla.

Sunnuntaina jatkettiin kaksipäiväistä kisarupeamaa lyhyen matkan takaa-ajolähtökisana. Rostrupin takaa 1.54 minuuttia lähtenyt Novikov hoiti itsensä voittajana maaliin. Voittotaistelussa oli kuitenkin mukana peräti viisi miestä, kun myös Suomen Martomaa, Tölkkö ja Launiainen tavoittivat kärjessä matkanneen Rostrupin. Paimion Rastin Väre joutui päästämään neljä miestä ohitseen ja otti 18:sta sijan päivän kisassa. Markus LIndeqvist petrasi sijoitusta yhden pykälän.
- Hyvä suoritus. Tällä tasolla menestyminen on kuitenkin vaikeaa, kun kisassa on myös monta muuta samanlaiseen suoritukseen yltävää miestä. Päivän kärkiaikoihin en olisi kuitenkaan kyennyt, Markus arvioi kisan jälkeen.

Naisten maaotteluvoiton pokkasi Vroni König-Salmi selvällä kolmen minuutin erolla seuraaviin. Suomen Anni-Maija Fincke jatkoi siitä mihin edellispäivänä jäi ja kiristi toiselle sijalle ohi Ingunn Fristadin ja Riina Kuuselon. Katri Kerkola putosi sijan, mutta oli erittäin tyytyväinen juoksuunsa.

Nordic Meetingin yhteydessä juostiin myös Suunto Games -kansallinen kilpailu. Naisten kokonaiskisan voitto matkasi Milla Vehkaojan mukana Paimioon. Lauantaina toiseksi sijoittunut Jaana Röytiö ei enää sunnuntain kisaan lähtenyt mukaan. Miehissä Janne Virtanen oli toinen, Juha Suominen neljäs ja Mika Lyytikäinen kahdeksas. Kun vielä lauantain kisassa Matti Tahvonen otti kuudennen sijan, näyttää Paimoin Rastin tilanne ensi viikon Jukolan Viestiä ajatellen hyvältä. Vielä ennen suurta Jukolan viestiä kokoontuu rastikansa torstaina kansainvälisiin Kännykkäkisoihin Urjalaan.
Tweet