Halikko-viesti ja lasten Halikko-juoksu

Salon Halikossa, tarkkaan ottaen Salakalliolla, suunnistetaan viikonloppuna kahtena päivänä Halikon Syystuplassa. Lauantaina juostaan perinteinen Halikko-viesti jo 30:tta kertaa ja sen yhteydessä lasten ja sen yhteydessä Lasten Halikko-juoksu. Sunnuntaina puolestaan kilpaillaan samasta kilpailukeskuksesta - mutta pitkälti eri maastossa - erikoispitkänmatkan Suomen-mestaruuksista.

Paimion Rastilla on kiikarissa Halikko-viestin neljäs voitto vuosien 2012, 2014 ja 2015 jatkeeksi. Viime vuonna Fredolla oli ankkuriosuudella jo käsissään kuuluisat voiton avaimet, mutta niin vain tuli isoa koukkua, ja tulokseksi tupsahti kolmossija MS Parman ja Hiidenkiertäjien takana.

PR:n ykkösjoukkue on lähes paras mahdollinen. Poissa toki ovat mm. Ausseihin muuttokuormanssa raahanneet Fredo ja Saara sekä Norjaan jo palannut Olav. Muutenkin sen verran Halikossa koetaan vuotuista vaihtuvuutta, että "vain" kuusi 15:stä vei viestiä ykkösjoukkueessa myös vuosi sitten. Ankkuroinnin hoitaa Fredric, joka sunnuntain SM-erikoispitkällä suunnistaa viimeisen kisansa PR-paidassa!

"Porren" ehti suunnistaa Paimion Rastissa seitsemän kautta (2011–14 & 2016–18). Suomen-mestaruuksia kertyi tänä aikana kuusi. Seuraviesteissä paras tulos PR-paidassa on luonnollisesti viime kesän Jukolan viestin kolmossija. MM-kisoissa parhaat sijoitukset ovat keskimatkan 10. ja viestin 5. EM-tasolla hän ylsi parhaimmillaan pitkällä matkalla yhdeksänneksi. Portin jatkaa nyt täysipäiväisenä suunnistusvalmentajana ja siirtyy samalla edustamaan jatkossa Pargas IF:ää.
Tweet