Topiaksen EM-kisasaldona sijat 5 ja 11

Topias Arolan saldona nuorten EM-suunnistuksista Slovakiasta oli viides sija pitkältä matkalta ja 11. sija sprintissä. Vaativissa maastoissa Topias ei onnistunut tekemään aivan täydellisiä huippusuorituksia, mutta kärkitaisteluun hän ylsi silti jokaisella matkalla.

Paras suoritus tuli odotetusti pitkältä matkalta, jossa Topias puolusti viime vuoden hopeaansa. Tällä kertaa tuloksena oli komea viides tila ja mitali jäi runsaan minuutin päähän.

- Maasto oli tosi mäkinen ja rinteet olivat jyrkkiä. Välillä taas oli melkoista pusikkoa. Niinpä minulla oli vaikeuksia löytää sellaista sujuvaa juoksuväylää ja tehdä hyviä reitinvalintoja. Parilla rastilla tein pienet virheet, kuvaili Topias kriittisenä suunnistustaan keski-eurooppalaisessa vuoristomaisemassa.

Suomalaismaisemista poikkesi myös sprintti Banska Stiavnican vuoristokylässä. Reitinvalinnoilla ja umpikujilla ei kikkailtu. Sen sijaan kokonaisnousua tarjottiin 2,5 kilometrin matkalla peräti 145 metriä. Topias selvitti vauhdikkaan kisan sarjansa parhaana suomalaisena sijalle 11.

- Mäissä pystyin pitämään aika hyvin vauhtia yllä, mutta varmaan vieläkin rohkeammin olisi tarvinnut lähteä liikkeelle. Yhdellä rastilla juoksin hieman risteyksen ohi. Siinä meni muutama sija, kertasi Topias kisan antia.

Viestissä 16-sarjan joukkue oli koko ajan mukana mitalitaistossa, vaikka yksikään pojista ei selvittänyt runsasrastisia ratoja ilman virheitä. Maalissa ehdittiin jo hetki tuulettaa pronssimitaleja, kunnes selvisi, että ankkuri, pitkän matkan hopeamitalisti Leo Matinheikki oli jättänyt vahingossa yhden rastin väliin.

Maiden välisessä pistetaulukossa Suomi oli kisojen toiseksi paras maa niukasti Unkarin takana.