Topias Arolalle suunnistuksen SM-kultaa

Paimion Rastin Topias Arola oli todellinen kuningas suunnistuksen pitkän matkan SM-kisojen nuorimpien 15-vuotiaiden poikien sarjassa ottaen kultaa ylivoimaisella suorituksella. Päivä oli PR:lle muutenkin loistava – parhaimpina muista Fredric Portinin ja Milja Väätäjän SM-pronssit.
Arolan meno oli todella sujuvaa eikä juuri ylimääräiseen aikaa kulunut. Voittomarginaali – yli neljä minuuttia Lounais-Hämeen Rastin Akseli Julkuseen – kertoo paljon Topiaksen ylivoimasta Kirkkonummen Meikon vaativissa maastoissa.

– Yhdellä rastilla tulin vierestä ohi kun se oli piilossa, siinä meni ehkä 20–30 sekuntia. Tänään oli fyysisestikin hyvä päivä, tossullakin varmaan sain jonkin verran tehtyä eroa muihin, kertasi Topias.

Tyttöjen vastaavassa sarjassa Milja teki myös hienoa työtä, josta palkintona oli SM-pronssia. Kärkikaksikon menoon ei ollut saumoja vastata, mutta kolmas sija oli täpärällä: vain neljä sekuntia erotti Miljan kisan nelosesta.

Tuore Suomen MM-edustaja Fredric lähti miesten pääsarjaan yhtenä ennakkosuosikeista, ja hän pitikin kärkipaikkaa viime kilometreille asti. Sitten iski armoton väsy.

– Alku meni hyvin, mutta lopussa väsähdin täysin ja viimeiset rastit suorastaan ryömin maaliin. Kroppa tuntui ihan hyvältä, mutta ehkä MM-urakka verotti lopussa. Yksi virhe, muuten suunnistin ihan hyvin, paketoi Fredric kisansa.

Miesten pääsarja oli kaikkiaan melkoista PR:n tason näytöstä: neljä miestä 15 parhaan joukossa. Ranskalaisässä Frédéric Tranchand oli viides, komeasti suunnistanut Jesse Laukkarinen yhdeksäs sekä Daniel Stenlund 13:s. Kulta meni naapuriseura Angelniemen Ankkurin niin ikään MM-kilpailuissa esiintyneelle Miika Kirmulalle.

Pääsarjan naiset eivät jääneet juurikaan miehiä huonommiksi, sillä PR sai 15 parhaan joukkoon kolme nimeä. Heistä parhaana Inga Dambe oli seitsemäs. Eveliina Hirvonen ja Saara Norrgrann joutuivat tyytymään niukasti kymmenen parhaan ulkopuolelle sijoilla 11 ja 12.

Syksyn SM-kausi jatkuu parin viikon kuluttua Etelä-Pohjanmaalla sprinttimatkalla ja viesteillä.
Tweet