Neljä PR-suunnistajaa mukana EM-kisoissa

PR:llä on hieno edustus lauantaina alkavissa suunnistuksen EM-kilpailuissa, sillä mitaleista ja muista kärkisijoista taistelee neljä seuran suunnistajaa. Suomen joukkueeseen kuuluvien Fredric Portinin ja Jesse Laukkarisen lisäksi mukana ovat Inga Dambe Latvian ja Frédéric Tranchand Ranskan väreissä.

Suomen ykkösmieheksi maastopuolella tituleerattu "Porren" Portin on todella vahvassa iskussa, mistä viimeisimpänä osoituksena on huippujuoksu Tiomilan pitkällä yöosuudella viime viikonloppuna. Sen sijaan sprinttimatkoille osallistuvalla Jessellä viimeistely on ollut hieman erilainen, kun Tiomilan avausosuus vaihtui viime hetken kuumeilun vuoksi autokuskin rooliin. Nuo ongelmat ovat nyt takana, ja mies on enemmän kuin valmis kisoihin.

– Hieman jumissa ollut selkäkään tuskin vaikuttaa vauhtiin, ja lepäilyjakso on herkistänyt kunnon esiin. Sijoitustavoitteiden sijasta päämääränä on tehdä samanlaiset suoritukset kuin missä tahansa kisassa, siis ilman yliyrittämistä, kertoo Jesse.

Porren on ensi kertaa tulessa heti avauspäivänä lauantaina sprinttiviestissä. Jessen vuoro koittaa sunnuntaina henkilökohtaisessa sprintissä.

EM-kilpailut käydään Tšekin Jeseníkissä aivan Puolan rajan tuntumassa. Heti viikonloppuna kilpaillan henkilökohtainen sprintti ja sprinttiviesti, maastomatkat ovat vuorossa ensin viikon puolella. Luvassa on sprinttereille pikkukaupunkien vauhdikkaita katuja ja puistoja sekä maastosuunnistajille Keski-Euroopan tyypillistä suurta rinnettä paikoin runsaine kulku-urineen ja haastavine reitinvalintoineen.
Tweet