Kilpailuohjeet

XXX Silja-Rastit
World Ranking Event, Huippuliiga ja EM-katsastus Paimiossa sunnuntaina 17.4.2016


Nämä kilpailuohjeet ovat alustavat. Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä paikan päällä kilpailukeskuksessa.

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton kilpailusääntöjä ja näitä järjestäjien ohjeita.

Kilpailukartta
Painettu kartta 1:10 000 vuodelta 2016, käyräväli 5 m, koko A4-A4S. Lasten radat H/D14 ja nuoremmat tulostekartta mittakaavassa 1:10000 A5- ja A4- koossa. H/D60 ja vanhemmat tulostekartta mittakaavassa 1:7500 A3- ja A4-koossa. Mallikartta on nähtävillä lähtöpaikoilla.

Maasto
Kilpailumaasto on varsinaissuomalainen kalliomaasto. Kansallisen kilpailun radat ja WRE-sarjat H/D21EB/C käyvät osittain viime vuoden Jukolan maastossa. Kaikkia Jukolassa muodostuneita uria ei ole merkitty karttaan.

Kielletyt alueet
Kielletyn alueen merkillä merkityt alueet sekä nk. pistepellot ja piha-alueet ovat kiellettyjä alueita. Kielletyille alueille meneminen johtaa kilpailijan hylkäämiseen. Kilpailumaastoon ei saa mennä muulloin kuin oman kilpailusuorituksen aikana.

Rastit, leimausjärjestelmä ja Emit-kortit
Mallirasti on nähtävillä opaspaalun vieressä.

Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta. Maastoon ei päästetä kilpailijaa, jonka Emit-kortti ei toimi. Kilpailija, joka lähtee maastoon muulla kuin lähtölistaan merkityllä Emit-kortilla, hylätään, jollei muutoksesta ole ilmoitettu infoon ennen lähtöä.

Samaa Emit-korttia saa käyttää kilpailussa vain kerran. Tarkista Emit-korttisi toimivuus mallirastilla.

Toimivia Emit-kortteja on mahdollisuus vuokrata infosta hintaan 5 €. Emit-kortteja on vuokrattavana rajallinen määrä. Emit-numeron muutos infossa maksaa 3 €.

Tarkista Emit-numerosi lähtöluettelosta ja tarvittaessa käy vaihtamassa Emit-numerosi infossa ennen lähtöpaikalle lähtöä.

Vuokratut Emit-kortit on palautettava infoon kisan jälkeen. Palauttamatta jätetystä Emit-kortista peritään 60 €.

Huom! Näytöllinen Emit-kortti voi näyttää eri koodia kuin mitä rastipukissa on.

Ensiapupaikat
Ensiapupiste löytyy kilpailukeskuksesta. Maastossa ei ole ensiapupisteitä, mutta tarvittaessa voi ottaa yhteyttä lähtöpaikoille.

Lähtöluettelot
Lähtöluettelot ovat nähtävissä tulostauluilla ja lähtöpaikoilla sekä Internet-sivuilla www.paimionrasti.fi. Tarkista, että Emit-korttisi numero on sama kuin lähtöluettelossa; jos ei ole, ilmoita muutokset kilpailutoimistoon. SSL:n säännön 11.518 mukaan suoritus hylätään, jos kilpailija on käyttänyt muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia.

Lähdöt
Ensimmäinen lähtö klo 11.00. Huippuliigan lähtö nro 4 on kilpailukeskuksessa. Lähtöjen 1, 2 ja 3 viitoitukset alkavat opaspaalulta. Viitoitukselta ei saa poiketa. Suurelta osin viitoitus on tien reunassa. Opastus tieltä eri lähtöihin tapahtuu opaskyltein ja opasnauhoin. Muistakaa oman turvallisuutenne vuoksi kulkea viitoituksen osoittamassa tien reunassa. Lähdöistä ei ole varusteiden kuljetusta kilpailukeskukseen.

Lähtö 1: matkaa 0,5 km; viitoituksen väri tulee tarkistaa opaspaalulta
Sarjat: H18, H20, H21EB, H21EC, H21A1, H35, H40, H45, H50, D18, D20, D21EB, D21A1, D35

Lähtö 2: matkaa 0,8 km; viitoituksen väri tulee tarkistaa opaspaalulta
Sarjat: H15, H16, H21B, H55, H60, H65, H70, H75, H80, H85, H90, D15, D16, D21B, D40, D45, D50, D55, D60, D65, D70, D75

Lähtö 3: matkaa 0,6 km; viitoituksen väri tulee tarkistaa opaspaalulta
Sarjat: H10, H10RR, H12, H12TR, H13, H14, D10, D10RR, D12, D12TR, D13, D14
Huom! Lähdön 3 suunta kilpailukeskuksesta on eri kuin lähtöjen 1 ja 2.
Lähdön 3 reitti kulkee metsään raivattua uraa myöten eikä sinne pääse lastenvaunuilla. Lisäksi reitti risteää Huippuliigan ratojen kanssa; risteyskohdassa tulee lähtöön menijän väistää Huippuliigan suunnistajia.

Lähtö: kuntosuunnistus, matkaa 0,4 km

Kilpailunumerot, Emit-tarkistuslipukkeet ja rastinmääritteet
Vain Huippuliiga-sarjat (H/D21E) käyttävät kilpailunumeroita.

Emit-tarkistusliuskat ovat lähdössä.

Rastinmääritteet on painettu karttaan. Lisäksi rastinmääritteitä on saatavilla lähdöissä. Rastinmääritteitä varten ei ole kiinnitystarvikkeita tai suojuksia.

Huippuliigan lisäohjeita, koskee sarjoja H/D21E
Huippuliigassa on lähtökynnys. Lähtökynnykselle on matkaa n. 250 m. Lähtökynnys avautuu klo 10.30 ja sulkeutuu klo 11.00.

Lähtökynnyksellä sijaitsee Huippuliigan esilähtö. Esilähtö on 5 minuuttia ennen lähtöä.
Lähtökynnykseltä kilpailija saa verryttelykartan, jonka alueella verryttely on sallittu. Lähtökynnyksellä on katettu teltta ja muutama WC. Kilpailualueen vanhan kartan ja kännykän
käyttö on lähtökynnyksellä kielletty.

Lähtökynnykseltä on varustekuljetus. Varusteet ovat noudettavissa kilpailun jälkeen maalin vierestä.

GPS-seurantalaitteet saa lähtökynnykseltä.

H21E: 6,5km, 21 rastia, nousua 245 m, ei juomaa
D21E: 5,5km, 17 rastia, nousua 190 m, ei juomaa

WRE:n osalta mahdollisen valituksen (complaint) tuloksiin liittyen voi jättää itkumuurilla maalin läheisyydessä viimeistään 15 minuuttia sarjan tulosten valmistuttua. Tämän jälkeen jätettyjä valituksia ei käsitellä.

Myös H21EB, H21EC JA D21EB ovat WRE-sarjoja.

Lähtöjen 1 ja 2 toiminta
Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan neljä minuuttia ennen lähtöaikaansa.

Kolme minuuttia ennen lähtöä tehdään Emit-kortin nollaus. Emit-kortin nollaus on kilpailijan vastuulla.

Kilpailukartta on nähtävillä kaksi minuuttia ennen lähtöä.

Minuuttia ennen lähtöhetkeä kilpailija siirtyy oman karttansa viereen.

Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Lähdöstä on viitoitus K-pisteelle

Lähdön 3 toiminta
Lähdöstä 3 lähtevät sarjat H/D14 ja nuoremmat sarjat. Lähtöön on matkaa 600 m osin tietä pitkin. Osa viitoituksesta on raivattu metsään eikä sinne pääse esim. lastenvaunuilla. Viitoitus alkaa opaspaalulta.

Kilpailunumeroita ei käytetä. Emit-tarkistusliuskat lähtöpaikalla. Rastinmääritteet on painettu karttoihin. Lisäksi erilliset rastinmääritteitä on lähtöpaikalla.

5 minuuttia ennen lähtöaikaa kilpailija kutsutaan nimellä ohjausasemalle, jossa H/D10RR-, H/D10- ja H/D12TR-sarjojen kartat ovat näkyvillä ratoineen, ja muiden sarjojen karttoihin on piirretty K-piste (ei koko rataa). Ohjausasemalla on opastaja, joka neuvoo tarvittaessa ja ohjaa tutustumaan mallikarttoihin.

4 minuuttia ennen lähtöaikaa nollataan Emit-kortti.

3 minuuttia ennen lähtöaikaa tarkistetaan lähtöaika ja Emit-kortti.

2 minuuttia ennen lähtöaikaa H/D10RR- ja H/D10-sarjalaisille annetaan kilpailukartta ja heitä opastetaan. H/D12TR-sarjalaiset saavat oman kilpailukarttansa. Muilla sarjoilla on nähtävillä mallikartta, johon on merkitty K-piste.

1 minuutti ennen lähtöaikaa H/D12-14-sarjalaiset saavat itse ottaa kilpailukarttansa sarjatunnuksella merkitystä ämpäristä ja katsoa sitä. RR- ja TR-sarjojen kilpailijat voivat edelleen tutustua rataansa.

Lähtö tapahtuu K-pisteeltä, eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla.

Rastireitti- ja tukireittisarjojen erillisohjeet
Rastireittiradoissa (RR) on karttaan merkitty viitoitus, jonka varrella rastit ovat. Maastoon tämä viitoitus on merkitty yhtenäisellä valkoisella nauhalla. Viitoitukselta saa poiketa. Rastit ovat mallirastin mukaisia, ja rastilipuissa on joka sivulla tunnukset (RR1, RR2 jne.). Myös leimasinlaudassa on tämä sama tunnus. Rastit on leimattava numerojärjestyksessä.

Tukireittiradan (TR) viitoitus on sama kuin rastireitin viitoitus. Rastit ovat hieman erillään viitoituksesta ja ne on merkitty tavallisin numerotunnuksin. Tarkista rastinmääritteistä numerokoodien vastaavuus.
Viimeinen rasti on sama kaikilla kilpailijoilla. Rastilla on useita leimasimia, joissa yhdessä on RR-tunnus ja muissa numerotunnus. Voit leimata millä tahansa viimeisen rastin leimasimista. Viimeiseltä rastilta maaliin johtaa kaikille yhteinen viitoitus, jota on noudatettava. Maaliviivalla suoritetaan vielä maalileimaus. Kustakin virheellisestä tai puuttuvasta leimauksesta RR-sarjalaisen aikaan lisätään 10 minuuttia, eikä suoritusta hylätä. Tukireitillä (TR) virheellinen leimaus johtaa hylkäykseen.

Maali
Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus maaliin, jossa on maalileimaus. Sen jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen, jossa Emit-kortti luetaan. Epäselvät suoritukset selvitetään heti itkumuurilla. Maali suljetaan klo 15.30.

Keskeyttäminen
Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava maalissa tai välitettävä tieto keskeytyksestä maaliin.

Palkinnot
Palkinnot jaetaan sarjoittain tulosten selvittyä. Palkintojenjaon aikataulusta ja palkittavien määristä ilmoitetaan tulostaululla. H/D14 ja tätä nuorempien sarjojen jaetaan järjestäjien toimesta kuulutuksen mukaisesti. H/D15 ja tätä vanhempien sarjojen palkinnot noudetaan itse palkintopöydältä tulostaulun ohjeiden mukaisesti. Noutamatta jääneitä palkintoja ei toimiteta jälkikäteen.

Pukeutuminen ja varusteet
Pukeutuminen ja pesu ovat kilpailukeskuksessa kenttäolosuhteissa. Kilpailussa piikkareiden käyttö on kielletty.

Käymälät ja jätteenkäsittely
Käymälät ovat kilpailukeskuksen läheisyydessä, lähtöjen 1 ja 2 viitoituksen varrella. Lähdöissä ei ole erillisiä WC:itä.

Jätteidenkeräyspisteitä on kilpailukeskuksessa. Jätteiden lajittelu tapahtuu omatoimisesti.

Muksula
Kilpailukeskuksessa on muksula lapsille.

Ravintola
Kilpailukeskuksessa on ravintola, jossa tarjolla kahvia, sämpylöitä ym. vastaavia. Ei ruokatarjoilua.

Kuntosuunnistus
Mahdollisuus kuntosuunnistukseen klo 11.00–13.00. Radat helppo 3 km ja vaativampi 5 km. Ilmoittautuminen kuntosuunnistukseen kuntosuunnistuksen lähdössä; karttamaksu 10 €/rata, alle 16-vuotiaat 5 €/rata.

Kuntosuunnistuksen lähtöön on matkaa 0,4 km. Maali sijaitsee kilpailukeskusalueen läheisyydessä. Kuntosuunnistuksen maali on erillään “normaalista” maalista. Kuntosuunnistajat eivät saa juosta “normaaliin” maaliin.

Mahdollisuus myös vuokrata Emit-kortti hintaan 5 €/päivä. Emit-kortteja on vuokrattavana rajallinen määrä. Kuntosuunnistuksen lähtö on avoinna klo 11.00–13.00.

Muuta
Reitti toiselta pysäköintipaikalta kilpailukeskukseen ja lähtöpaikoille 1 ja 2 kulkee ristiin maaliviitoituksen kanssa. Paikalla on vahdit, mutta risteyskohdassa on noudatettava erityistä varovaisuutta. Metsään lähtevillä ja maaliin tulevilla on tässä kohdassa etuajo-oikeus, eikä heidän suoritustaan saa häiritä.

Toimihenkilöt
Kilpailunjohtaja: Jyrki Laine, 0400 823895
Varajohtaja: Markku Sipponen, 044 2380851
Turvallisuuspäällikkö: Esa Pajunen, 040 7231911
Tiedottaja: Hilla Lamminpää, 0400 471154
Info: Helena Reponen, 040 5157 550
Tulospalvelu: Niko-Petteri Salo, 040 570 5672
Ratamestariryhmän johtaja: Timo Lindi, 050 5382464
Kilpailun valvojat: Rauno Kivelä (RaPi), 050 4079174
ja Vesa Elovaara (AngA / WRE-sarjat), 050 5579068

Tuomarineuvoston puheenjohtaja: Erkki Haavisto
Tuomarineuvosto, jäsen:
Maalituomari: Heikki Pajunen, 050 5165 888

Paimion Rasti ry toivottaa kilpailuonnea ja erinomaista kevätpäivää!