Tranchand viestin MM-pronssille

Frédéric Tranchand, tuttujen kesken Fredo, suunnisti MM-pronssia Ranskan viestijoukkueessa keskiviikkona Skotlannin Invernessissä. Kolmantena ankkuriosuudelle päässyt Fredo oli pitkään vahvasti kiinni hopeatilassa, kunnes virheen seurauksena Norja pääsi viimeisellä kilometrillä edelle. Ranskan muita osuuksia viestittivät Vincent Coupat ja tuore keskimatkan hopeamies Lucas Basset. Ylivoimaiseen mestaruuteen suunnisti Sveitsi.

Lauantaina kisat avanneessa sprinttiviestissä Fredo suunnisti kärkiajan toisella osuudella Ranskan joukkueessa, joka päätyi lopulta seitsemänneksi. Seuraavan päivän henkilökohtaisessa sprintissä hän epäonnistui pahasti päätyen sijalle 33.

Viestipronssi on Fredon kolmas mitali MM-tasolla. Viime vuonna hän oli mukana niin ikään pronssille yltäneessä Ranskan viestijoukkueessa, ja vuonna 2010 hän ylsi samaiselle pronssisijalle sprinttimatkalla. Lisäksi palkintokaapista löytyy kaksi viestimitalia EM-kilpailuista.

MM-kisojen toinen PR-suunnistaja Inga Dambe suunnisti viestissä toisen osuuden yltäen Latvian joukkueessa mainiolle seitsemännelle sijalle, joka samalla sivuaa Ingan parasta MM-tasolla. Sprinttiviestissä Inga oli Latvian joukkueen mukana 19:s ja keskimatkalla 28:s.


Ranskan viestijoukkue: Vincent Coupat (vas.), Lucas Basset ja Frédéric Tranchand. Kuva: www.WorldofO.com.


Tweet