Paimion Rasti kovin tavoittein 10Milaan

“Menestystä pitääkin tulla!”

Paimion Rastin naiset ja miehet tavoittelevat tulevana viikonloppuna menestystä Ruotsin perinteisessä suurviestissä Tiomilassa. Tänä vuonna viesti käydään lähellä Tukholmaa, miltei Arlandan lentoaseman naapurimaastossa.
PR-suunnistajat eivät sattuneesta syystä pääse tänä vuonna Jukolaa juoksemaan, joten joukkueiden motivaatio juosta hyvin Tiomilassa on tavallaan kaksinkertainen.

Paimion Rastilla on asettaa iskukykyiset joukkueet molempiin viesteihin.

– Mieluusti teemme tulosta molemmissa viesteissä, koska joukkueidemme laatu kestää vertailun kärkiseurojen kanssa, kertoo PR-taitovalmentaja Jukka Oksa.

Sekä miesten että naisten joukkueesta löytyy sopivassa suhteessa sekä nuorta nälkää että kokenutta rauhallisuutta, joten lähtökohdat joukkueiden rakentamiseen ovat olleet erityisen herkulliset.

Viime kauden jälkeen ryhmä menetti Fredric ja Laura Portinin norjalaiseen huippuseura Haldeniin, mutta samalla ovenavauksella tilalle saapuivat sprintin suomenmestari Jesse Laukkarinen sekä hiihtosuunnistuksen viime talven maailmanmestari Milka Reponen.

– Molempien joukkueiden ikärakenne on muuttunut parissa vuodessa nuorempaan suuntaan, mikä on erittäin hyvä asia. Olemme taas kehittyneet vuodessa paljon, joten lähdemme haastamaan kärkijoukkueita nyt tosissaan. Seura tukee urheilijoitamme ja edustusryhmäämme todella merkittävästi, joten menestystä pitääkin tulla, täräyttää Oksa.

Naiset jahtaavat mitalisijaa

Naisten viestissä Paimion Rasti voi loistavana päivänä ottaa vaikka voiton. Viime vuonna jouduttiin tyytymään niukasti kymmenen parhaan ulkopuolelle, kun sijoitus oli vasta 11. Tänä vuonna naisten viestiin tuo eloa neljäs osuus, joka on pituudeltaan selvästi viestin pisin ja suunnistetaan ilman hajontaa.

Naisten lauantai-iltapäiväisen viestin ennakkosuosikkia on vaikea nimetä, kun viime vuosien superjoukkue tanskalainen OK Pan Århus on heikentynyt, mutta ainakin Halden SK ja ruotsalainen Järla taistelevat varmasti voitosta.

PR 1:
1 (7,3 km) Eveliina Hirvonen
2 (6,0 km) Emma Silvennoinen
3 (7,2 km) Salla Fagerudd
4 (10,5 km) Inga Dambe
5 (8,6 km) Saara Norrgrann

Miehet tavoittelevat paikkaa kymppijoukkoon

Miehet pysyivät viime vuonna Tiomilan kärkitaistelussa aina kuudennelle osuudelle asti, jolloin kohtalo puuttui peliin yölampun hajottua eteläruotsalaiseen kuusikkoon. Tänä vuonna lauantain iltahämärissä alkavan viestin yöosuuksille 1–7 on satsattu kovasti.

Tiomilan klassikko, ”långa natten” eli pitkä yöosuus, on tällä kertaa vuorossa jo kolmantena osuutena. Pitkä yö on samalla yksi kolmesta osuudesta, joilla ei ole lainkaan hajontaa.

Miesten viime vuoden voittajan joensuulaisen Kalevan Rastin päänahkaa tavoittelee useampikin joukkue – etunenässä norjalainen Halden SK sekä Tukholman lähiseuduilta tulevat IFK Lidingö, Södertälje-Nykvarn ja Järla. Paimion Rasti kuuluu edellä mainittujen takana isoon ryhmään, jotka taistelevat sijoista kymmenen parhaan joukkoon.

PR 1:
1 (13,1 km) Jesse Laukkarinen
2 (10,4 km) Kim Fagerudd
3 (16,5 km) Lasse Suonpää
4 (8,6 km) Markus Lindeqvist
5 (11,4 km) Sami Valkama
6 (7,5 km) Toni Hartvik
7 (10,2 km) Janne Nieminen
8 (12,6 km) Daniel Stenlund
9 (8,5 km) Jere Sipponen
10 (17,5 km) Frédéric Tranchand

Kisatapahtumia voi seurata webissä osoitteessa www.10mila.se. Tarjolla on mm. reaaliaikainen tulospalvelu sekä suorat tv-lähetykset sekä naisten että miesten viesteistä.

Paimion Rasti osallistuu tällä kertaa myös nuorten viestiin. Joukkue on täynnä lahjakkaita juoksijoita, mutta matkalle lähdetään hakemaan arvokasta oppia tulevia vuosia varten.
Tweet