Niinalle plaketti SM-pitkiltä

Ykkösryhmän SM-pitkämatka kilpailtiin viikonloppuna Pudasjärvellä Syötteen komeissa tunturimaisemissa. Paimiolaisista parhaiten menestyi Niina Reponen, joka nappasi plaketin D17 sarjassa ollen 8. Pitkään neljännestäkin sijasta taistellut Niina harmitteli kilpailun jälkeen Facebook seinällään paria pummia, mutta oli kuitenkin tyytyväinen saatuaan plaketin kaulaansa.

Pääsarjan naisista kaikki viisi juoksijaa ottivat paikkansa sunnuntain A-finaalista. Miehissä finaaliin saatiin neljä edustajaa. Tuulia Vibergin yllätysvoittamassa naisten kisassa parhaasta PR sijoituksesta vastasi Salla Fagerudd, joka suunnisti sijalle 16. Inga Dambe oli hankalan kilpailun jälkeen 21. Ensimmäistä vuottaan naisten pääsarjassa suunnistavat Emma Silvennoinen ja Eveliina Hirvonen olivat sijoilla 28 ja 31. Signe Dambe täydensi finaali kvintetin 37. sijallaan. Thierry Gueorgioun dominoimassa miesten kisassa Teemu Väre teki pikkunätin suorituksen ollen 20. ja samalla nopein rastilainen. Täpärästi karsinnan selvittänyt Teemu sadatteli useita pieniä rastinottovirheitä, mutta tasainen suoritus hilasi sijoitusta lopulta mukavasti ylöspäin. Daniel Stenlund porhalsi pitkään parhaana paimiolaisena, mutta taipui lopun virheen jälkeen Teemulle 34 sekuntia. Daniel oli lopulta 23. ja Markus Lindeqvist 41. Ensimmäiseen väliaikaan plakettivauhtia paukuttanut Kim Fagerudd, joutui jättämään leikin kesken kisan puolivälin tienoilla telottuaan pohjettaan.

H20 sarjassa karsinnan lupaavasti juossut Jere Sipponen joutui jättämään finaalin väliin sairastumisen vuoksi.

Ensi viikolla R1:n SM-kisoja jatketaan Äänekoskella ja Saarijärvellä keskimatkan ja viestin merkeissä. SM-viestissä puolustettavina ovat viime vuoden pronssimitalit sekä naisten, että miesten pääsarjoista.