Viikonloppuna mitaleja ja metalleja

Viikonloppuna starttasivat syksyn SM-kisat, niin R1 kuin R2 puolella, menestystä saatiin molemmista. Pitkän matkan suomenmestaruuskisat käytiin R1 osalta Yläneellä, R2 kamppaili puolestaan Kankaanpäässä.

R1 maasto oli mitä vaativinta ja erot kasvoivat kisan aikana suuriksi, vaativuudellaan maasto koitteli suunnistajia kisasuorituksne alusta loppuun. Kuitenkin myös Hyviä juoksuja saatiin. Naisten pääsarjassa plaketeille ylsivät sekä Katri Lindeqvist (5.), että Inga Dambe (9.). Inga teki aivan radan alussa yhden suuremman virheen, mutta kiri silti hienosti kymmenen parhaan joukkoon. Maalissa Inga jäi voittajalle, Merja Rantaselle yli 8 minuuttia, Katri jäi Rantaselle melkein 6,5 minuuttia. Naisten puolelta saatiin vielä kolmas plaketti, kun Niina Reponen oli 10. D15-sarjassa, Niina jäi sarjan voittajalle Anna Haatajalle reilun 9 minuuttia. Sarjassa D20 Emma Silvennoinen oli 14. ja SM-debyyttinsä juossut Eveliina Hirvonen 20.

Miesten puolella finaalissa ei pärjätty karsinnan tavoin. Pääsarjan paras mies oli Kim Fagerudd ollen 19. Markun Lindeqvist oli 22., Fredric Portin 36. ja Teemu Väre 38. Metalleja sen sijaan kantoivat kotiin junnut Janne Nieminen ja Jere Sipponen. Janne oli H20-sarjassa 10. ja Jere H18-pojissa 8. H20-sarjassa lisäksi Henri Kalve juoksi sijalle 16.

Tämän viikonlopun kirkkaimmat kotiinviemiset tulivat Paimioon kuitenkin tällä kertaa R2 kisoista. Helena Mannervesi voitti suomenmestaruuden reilulla puolella minuutilla D65-sarjassa. Samoin teki Tero Heikkilä, joka puolestaan voitti sarjan H40 melkein kahden minuutin turvin.

Onnea voittajille ja plaketisteille! Seuraavaksi suomenmestaruuksista kisataan parin viikon päästä keskimatkan ja viestin merkeissä!