AMAZING O-RACE, VUODEN 2009 KISA KISATTU ! Paimiolaiset jälleen kärjessä!

Järjestyksessään jo kolmas Amazing O-Race kisattiin lauantaina 7.11 Turussa. Mukaan oli taas haastettu naapuriseura AngA:n nuoret, jotka lähtivätkin kisaan kahdella joukkueella. Paimiolaisista saatiin kasattua neljä kisaan innolla mukaan lähtenyttä joukkuetta.

Kisan startti tapahtui klo 11.00 Paavo Nurmen stadionilta. Yleisen ohjeistuksen ja joukkuemateriaalin jaon jälkeen joukkueet pääsivät tositoimiin. Suunnistajista, kun on kyse, niin ensimmäisenä tehtävänä oli kunnon sprintti tyyppinen suunnistus stadionin maastossa. Rasteilta piti hakea tavuja ja niistä saada aikaiseksi lause: Tervetuloa Paavo Nurmi Stadionille. Kolmen hengen joukkueella oli käytössään kaksi karttaa ja tehtävän toteutus oli vapaa.. Ankkuri – joukkueiden yhteistyösopimus sinetöitiin heti kisan alussa ja ainoana tavoitteena oli paimiolaisten voittaminen ja rastit haettiin joukkueiden välisillä parivaljakoilla. Paimiolaisittain omaperäisin toteutus oli Nooralla, joka näytti ensimmäisessä tehtävässä joukkueen pojille kaapin paikan ja laittoi pojat, Jeren ja Ilarin, hakemaan rasti jääden itse lähtöpaikalle odottelemaan. Tasaisesti rastit stadionilta löytyivät ja joukkueet pääsivät pienin eroin suorittamaan seuraavaa tehtävää.

Seuraavaksi joukkueet hankkivat itselleen 24h bussiliput ja matkasivat Hirvensalon laskettelukeskukseen. Paimiolaisten kärkikaksikko osui samaan bussiin ja yhteistyö sekä avunantosopimus oli valmis. Joukkueiden tehtävänä oli vierittää tennispallo alas pitkin alamäkiautorataa. Tehtävä sujui vauhdilla ja kärkijoukkueet olivat jo matkalla suorittamaan seuraavaa tehtävään muiden vasta saapuessa Hirvensaloon. Viimeinen joukkue Hirvensalossa oli tuhlannut aikaansa turhaan aikataulu ja reittikartaston ostoon. Sannan kertoman mukaan pojat eivät olleet katsastaneet joukkuemateriaalia kunnolla, eivätkä olleet aikataulua huomanneet, bussia odotellessa hiukan ihmeteltiin, että missähän muut ovat? Tehtävän alkuvaiheessa Angan joukkueella, Sanni, Anni ja Joonas, olisi ollut mahdollisuudet kärkeen. Joukkueen tutkaillessa bussipysäkillä aikatauluja, bussi meni seläntakaa ohi.

Hirvensalosta matka jatkui kirpputorille ostoksille ja s-market Wiklund herkun info-taulun kautta kävelykadun Onnenhevoselle. Onnenhevosella vuorossa oli pantomiimiesitystä. Suunnistuskisoihin lähtö aamulla, kun tavarat pakkaamatta ja herätyskellokaan ei soinut. Tarinan päähenkilöinä, äiti, Marja 15-v ja perheen Turre-koira. Mukaan piti saada myös kirpparilta 2€ hankittu suunnistusaiheinen tavara. Innokkaasti kaikki pantomiiminsa esittivät, ja yleisöäkin riitti. Sivukorvalla kuultuna meidät jostain syystä suunnistajiksikin tunnistettiin. Kirppari hankintoina oli trikoita, hiuspantoja ym. Erityismaininta tuli joukkueelle, Emma, Lassi, Werkku, Ellu,joka oli hankkinut polkupyörän korjaussarjan ja esityksessään paikkasivat polkupyöränkumin, ennen pyöräilyä kisapaikalle.

Sitten Hansakorttelin postilaatikon kautta pääkirjastolle ja syömään. Postilaatikkoon valmiiksi kirjoitetut kortit ja kirjastosta selvittämään muumipeikon uhkaajat ja mitä Suomessa ja maailmalla olikaan 30v sitten tapahtunut. Ruokarastia käytettiin samalla pienenä tasoitusrastina ja syömästä joukkueet lähtivät reilun 10 minuutin sisällä toisistaan.

Seuraavaksi kohti Yo-kylää. Opastaulun kautta Vilpun taikka Emmiinan oven taakse hakemaan vihjettä ja sitten lähdettiin porrastelemaan. Porrasreitillä laskettavana oli yhteensä 500 porrasta, joka oli joukkueille täysin ylivoimainen tehtävä ja Forum Marinumilla vastassa olleet rastivahdit saivatkin miettiä sakkokierrokset uusiksi. Pitikö laskea ylös ja alas vai vain yhteen suuntaa, vai miten se oli? Tässä olisi Emmalla, Lassilla, Werkulla ja Ilkulla ollut iskun paikka, mutta porrasmäärä jäi tuplaamatta, joten sakkokierrokselle Turun Linnaa kiertämään.

Joukkueet alkoivat lähestyä maalia ja seuraavalla rastilla (taivaalliset vaunut, kaupunginteatterin vieressä) Hanneli ja Leena pohtivat päänsä puhki, miten hiukan pidentää kisaa? Joukkueet nimittäin olivat melkeinpä tunnin laskettua aikataulua edellä. Onneksi takataskussa oli yksi Kaijan suunnittelema rastitehtävä, joten Jaana ja Niko rastivahdeiksi Kupittaan liikennekaupunkiin ja kilpailijat laskemaan suojatien merkkejä. Kunhan olivat ensin viittomalla esittäneet joululaulun, Joulu on taas. Viittomat olivat hanskassa ja laskutkin osuivat kohdalleen, joten matka jatkui Suunnistajan kaupalle. Ikkunasta piti bongata kartta ja maali ympyrä. Maalitoimitsijatkin saivat kynttilät juuri syttymään ensimmäisten joukkueiden saapuessa maaliin.

Ilta jatkui vielä saunoen ja uima-altaassa loikoillen sekä tietenkin syöden. Palkinnot saatiin jaettua, ja tietystikään ei jaettuihin sijoituksiin ollut varauduttu, joten osa palkinnoista tulee jälki junassa. Mutta näinhän kisoissa välillä käy…

Paljon saatiin toiveita ensivuodelle ja sitä jäädäänkin mielenkiinnolla odottelemaan. Miten, missä ja mitä Amazing O-Race 2010 tuo tullessaan

Tulokset:

1.PR Jere, Noora, Ilari
2.PR Eve, Erno, Niina
3.AngA Sanni, Anni, Joonas
AngA Emma, Aino, Lilia
5.PR Emma, Lassi, Werkku, Ellu
6.PR Sanna, Teemu, Janne H


Kiitos kaikille kisailijoille ja rastivahdeille! Ensivuonna kisaillaan taas
Tweet