Otteluselostukset ja pelaaja-analyysit

Nuoremmat juniorit:

PR-TuS 10-1
Ottelu alkoi PR:n kovilla tehoilla. Kun 5 min oli pelattu, PR oli laukonut monta kertaa ja niistä tuli 3 maalia. Lassi, Matias ja Ilari pommittivat alakulmia ja tulos oli tuhoisaa. Kun vielä 6 min kohdalla Joni vapautti Matiaksen, oli tilanne jo 4-0. TuS teki vielä maalin ja tauolle mentiin 4-1 tilanteessa.
Toisella puoliajalla Lassi teki 4 maalia, joista 2 Matiaksen ja 1 Ilarin syötöstä. Ilari ja Juho tekivät vielä maalin ja näin lopputulos Paimiolle 10-1.

PR-AngA 12-2
Minuutti pelattu ja Elina vapautti Lassin, josta 1-0. AngA tasoitti 3 min kohdalla ja heti perään Elina tykitti alakulmaan 2-1. Tilanne oli 10 min kohdalla 2-2. Sitten Lassi teki 2 maalia ja Matias Juhon syötöstä yhden. Näin puoliajalle mentiin 5-2 johdossa.
Toinen puoliaika Paimiolle 7-0. Maalit Lassi 4, Tobias 2 ja Juho 1. Jälleen tasaisempi peli kuin mitä numerot näyttävät. Ilari pelasi maalissa hienosti ja näin vastustajan tehot jäivät huonoiksi.

PR-MS Parma 5-5
Parma johtoon kun 44 sek oli pelattu. 3 min kohdalla Lassi tasoitti. Parma johtoon taas. kun oli pelattu 5 min. Lassi tasoitti Matiaksen vaparin jälkitilanteesta 6 min kohdalla. PR siirtyi johtoon kun ottelua oli pelattu 7 min Lassin komealla yläkulmavedolla. Parma tasoitti jälleen 11 min ja Lassi vei taas 12 min kohdalla Paimion johtoon. Parma tasoitti juuri ennen erätaukoa. Näin tilanne tasan 4-4, kun nuoret pääsivät huilaamaan. Valmentajat antoivat ohjeita nuorille väsyneille pelaajille ja ei muuta kun kentälle taistelemaan. Tiedossa oli nimittäin, että PR:lle riittää turnausvoittoon tasapeli maalieron ansiosta.
Parma aloitti jälleen tehokkaasti. Kun 30 sek oli pelattu, Parma meni johtoon. Paimio tasoitti parin minuutin kuluttua, kun Ilari veti kovan laukauksen alakulmasta sisään. Loppu oli huikean jännä. Yleisö eli mukana ja maalipaikkoja oli molemmilla joukkueilla. Valmentajat antoivat tilanteesta riippumatta kaikille peliaikaa (hienoa). Ottelu loppui tasan 5-5 ja näin Paimiolle turnausvoitto. Onnittelut pelaajille ja valmentajille.

Elina Helin: pelin rauhoittaja, jonka maltillinen ja varma pelityyli tarttui muihinkin. Paljon tarkkoja syöttöjä ja nyt myös tiukkaa puolustusta. Ratkaiseva pelaaja AngA pelin alkuvaiheessa, jolloin joukkue oli vaikeuksissa.
Ilari Korsimo: hoiti hienosti maalivahdin roolin. Myös kentällä tärkeä pelaaja. Suunnistuksesta saatu hyvä kunto auttoi jaksamaan koko turnauksen. Maalivahdin rooli on nimittäin raskaampi miltä näyttää. Teki ratkaisevan maalin viimeisessä pelissä.
Jenna Vainio: kyllä olivat vastustajat ihmeissään kun heitä pienikokoisempi Jenna kävi kimppuun kuin ampiainen. Vei vielä usein pallonkin mennessään ja aina tavoitteena syöttö omille. Uskomaton suoritus.
Joni Kemppainen: nuori pelaaja, jonka taisteluinto kesti koko turnauksen. Osasi pelata omaa pelipaikkaansa ja hallitsi tekniikan ikäisekseen yllättävän hienosti. Kesti hyvin lopussa käyneen pienen loukkaantumisenkin.
Juho Vainio: Osasi pelata paikkoja muille. Pelaajasta tuli väkisin mieleen jääkiekosta maestro Raipe Helminen. Antaa mieluummin kaverille syötön, kun tekee itse maalin. Hallitsi parhaiten pallottoman pelin, eli osasi hakea vapaata paikkaa, jonne kaveri voi syöttää. En nähnyt yhtään sokkosyöttöä Juholta!!
Lassi Malin: joukkueen taitavin maalintekijä. 16 maalia on uskomaton määrä. Teki paljon muutakin kun maaleja. Paljon hyviä syöttöjä ja kovaa puolustuspeliä. Aina kun Lassi sai pallon oli vastustajalla vaikeuksia, ei tiennyt mistä kaveri livahtaa ohi. Tärkeä pelaaja myös vanhempien joukkueessa.
Matias Arola: mailataituri, joka osaa pelata kaikkien kanssa hyvin yhteen. Tarjoilee muille hienoja syöttöjä ja antaa mieluummin kaverille maalipaikan kun tekee itse. Osaa kyllä itsekin maalinteon.
Hymy huulilla, eikä varmasti hermostu helpolla.
Mikko Kemppainen: kova liikkumaan ja erittäin hyvä puolustamaan. Kunto tuntui riittävän loppuun asti, koska vauhti vain lisääntyi loppua kohti. Kun sai vastustajalta pallon pois, niin yleensä pystyi syöttämään omille. Tärkeä pelaaja joukkueessa.
Tobias Arola: rauhallinen pelaaja, jonka vahvuudet ovat tekniikka ja hyvä syöttötarkkuus. Isoveljen elkeitä siis. Todellinen joukkuepelaaja. Tulevaisuudessa tärkeä pelaaja joukkueelle.
valmentajat Jonna Helin ja Teemu Salo: joukkueen suuri vahvuus oli valmentajat. Saivat joukkueen pelaamaan kaunista syöttöpeliä, jota oli mukava katsella. Myös vanhemmat joukkueet mukaan lukien, tämä joukkue pelasi parasta syöttö- ja joukkuepeliä. Kaikki saivat paljon peliaikaa ja hyvän mielen. Kaikesta näki, että Jonna ja Teemu ovat toimineet paljon nuorten ohjaajina.

Vanhemmat juniorit:

PR-TuS 9-2
Paimio karkasi heti alussa karkuun. 1. erässä Janne H teki 3 maalia, Jere yhden ja joukkueen uusi pelaaja Petteri Munkki myös yhden. Tilanne siis 1. erän jälkeen 5-0.
Toisen erän alkuun TuS teki 2 maalia, mutta sitten PR karkasi 9-2 voittoon. Jere teki 3 maalia ja Noora yhden.

PR-AngA 6-4
AngA:n joukkue tiedettiin pahaksi vastustajaksi ja sitä se todella oli. Ottelu oli hyvin erikoinen. Valmennuskaksikko määräsi taktiikan, jota ei ollut kovin mukava katsella. Kuitenkin on todettava, että sillä voitettiin. Jere toimi alakerran lukkona ja pelasi pitkää ylös. Jatkopelaaminen ylhäällä ei sujunut aivan niin kuin oli tarkoitus. Ideana oli, että ylin hyökkääjä hakee vapaata paikkaa ja toinen tulee tukemaan. Myös Jeren oli tarkoitus nousta, mutta kun vastustaja vei usein pallon ei systeemi toiminut. Muutaman kerran homma toimi ja tulosta tuli.
AngA aloitti vahvasti ja teki maalin 6 ja 7 minuutin pelin jälkeen. Jere kavensi ja tasoitti 12 ja 13 min kohdalla.
Toinen puoliaika alkoi vastustajan maalilla. Kun noin 20 minuuttia oli pelattu Jere teki 2 maalia ja menimme johtoon. 22 min kohdalla AngA tasoitti. Kun 24 min oli pelattu Jere veti komean rannevedon ylänurkkaan ja tilanne meille 5-4. Loppu oli tosi tiukkaa vääntöä. AngA painosti lopussa tiukasti, mutta 30 sek ennen loppua Janne ratkaisi maalillaan pelin ja voitimme 6-4.
Saattaa olla, että tätä taitavaa joukkuetta vastaan olisimme hävinneet, jos oltaisiin pelattu perinteistä syöttöpeliä. Valmentajat ratkaisevat pelitaktiikan ja sillä saatiin voitto. Taktiikka ei kesken peliä vaihtunut sivullisten kritiikistä huolimatta ja siinä valmentajat tekivät oikein.
Lassi ja Ilari vahvistivat joukkuetta ja olivat tärkeitä pelaajia kovalla taistelullaan.

PR-Parma 3-4
Alku oli Parman painostusta ja tilanne oli 8 min jälkeen jo 0-3. Kun 13 min oli pelattu Jere teki tärkeän kavennuksen. Puoli minuuttia ennen puoliaikaa Lassi teki Jeren syötöstä 2-3 ja tilanne tuli jännäksi.
Toinen puoliaika oli kovaa taistelua. Joukkueet pelasivat hyvää peliä ja puolustivat rajusti. PR:n tytöt kävivät vastustajan isompiin poikiin rohkeasti kiinni ja heidän pelaamisensa vaikeutui. Nooran taklaukset aiheuttivat jo kriittiäkin vastustajilta, kun pelaajia alkoi lennellä pois kentän reunan yli.
Kritiikki oli turhaa, juuri noin kuuluu pelata, tuomarit puuttuvat tilanteeseen jos on tarvetta.
Lopussa Lassin pelaamista vaikeutti isojen puolustajien voimakas pelaaminen, josta PR:n valmentajat eivät pitäneet. Outoa oli, ettei vapareita tullut. Antti Rousku ratkaisi lopussa pelin MS Parmalle ja Paimio jäi hopealle. Tämä peli oli tasokas ja sitä oli mukava katsella. Tasapeli olisi riittänyt Paimiolle voittoon, kun AngA ja Parma olivat aiemmin pelanneet tasan.

Erno Korsimo: kova päivä, kun joutui vielä auttamaan pienempien joukkuetta välillä maalivahdin roolissa. Helppoja maaleja ei mennyt ja loistokkaita torjuntoja paljon. Avausheitot olivat hyviä ja lähes aina omille. Kunto kesti loppuun asti, vaikka väsymys alkoi näkyä viimeisessä pelissä kun töitä oli paljon.
Janne Holmijoki: ei ole pelannut kovin paljon ja siihen nähden loistava suoritus. Joutui toteuttamaan vaikeaa taktiikkaa alussa. Peli parani kun siirryttiin ns. normaaliin peliin. Teki tärkeän maalin AngA pelin lopussa.
Jere Sipponen: joukueen ehdottomasti paras pelaaja. 11 maalia, vaikka pelasi paljon puolustajanakin. Pelannut paljon pallopelejä ja se näkyi kaikessa. Pelasi Lassin kanssa hienoja hyökkäyksiä Parma pelissä. Vastustaja oli jatkuvasti vaikeuksia Jeren kanssa. Aina kun sai pallon vastustajan maalivahti sai olla valppaana. Varmasti koko turnauksen paras pelaaja.
Noora Salo: pelasi hyvän turnauksen ja sai valmentajilta paljon peliaikaa. Puolusti omaa maalia rajusti ja Parman pojat saattoivat nukkua seuraavan yön hieman huonosti, kun muistelivat Nooran ”halauksia” unissaan. Käynyt ahkerasti salilla pelaamassa ja se näkyi!
Petteri Munkki: muutakin menoa olisi ollut, mutta Petteri tuli pyynnöstä auttamaan joukkuetta. Sen hän myös teki ja pelasi hyvä turnauksen.Rauhallinen pelityyli ja pyrki aina syöttämään omille. Hieno maali vielä eka pelissä.
Tiia-Maria Helminen: oli tärkeä pelaaja puolustuksessa. Kävi vastustajan kimppuun rohkeasti. Pallo pois ja syöttö omille, siinä selvästi tavoite, joka onnistui useimmiten.Valmentajat peluuttivat usein kahta tyttöä kentällä. Molemmat puolustivat hyvin ja siinä varmaan syy. Hyvä suoritus.
Werner Sillanpää: pelasi lähinnä puolustuksessa ja piti paikkansa hyvin. Rauhallinen pelaaja ja tärkeä pelaaja tulevina vuosina. Kävi rohkeasti kiinni usein paljon isompiin vastustajiin, eikä luovuttanut vaan taisteli hienosti.
valmentajat Henri Kalve ja Janne Nieminen: molemmat taitavia pelaajia kentällä ja palloilutausta eri lajeista. Taktiikan luominen oli varmasti vaikeaa kun miettii millainen on joukkueen kokoonpano. Jere on pelannut paljon joukkueessa ja taidoltaan ylivoimainen. Muut kyllä pelanneet, mutta ei salibandya joukkueessa. Kaikki kovia taistelemaan ja tekemään töitä joukkueen eteen. Ilmeisesti ratkaisut olivat oikeita kun saatiin hopeaa ja kultakin jäi vain maalin päähän. Etukäteen arvioiden oli veikattu pronssia. Hyvä suoritus pelaajilta ja valmentajilta.

Hienosti meni ja TuS onnistui järjestelyissään mainiosti!
Ensi vuonna on meidän vuoro järjestää turnaus ja sen varmaan teemme.