H16 pojat kuudensia Smålannissa

Paimion Rastin nuorten koko kauden jatkunut nousujohteinen kulku sai arvoisensa päätöksen viikonloppuna Smålandskavlenissa, Ruotsissa. Rastin nuoret miehet Janne Nieminen, Henri Kalve, Jere Sipponen ja Tommi Reponen sijoittuivat kisassa parhaana suomalaisseurana kuudenneksi.

Kilpailu alkoi nuortenviesteissä harvinaisella yöosuudella. Janne juoksi hienosti 5.2 kilometrin osuuden pedaten loistavat asetelmat päiväosuuksien juoksijoille. Henri suoriutui osuudestaan hyvin pitäen sijoituksen kymmenen tuntumassa eron kärkeen kuitenkin tuplaantuessa. Kolmas osuus oli viestin lyhin. Tälle osuudelle irti päästettiin joukkueen nuorin menijä Jere. Rastit löytyivätkin vauhdikkaasti ja ero kärkeen pysyi lähes samana sijoituksen noustessa muutamalla sijalla. Joukkueen ankkurilla Tommilla oli siis todella hyvät asetelmat nostaa joukkue mukaan taistelemaan sijoista kymmenen parhaan joukossa. Tommi juoksi hallitsevan Suomen mestarin varmuudella ja ylitti maaliviivan kuudentena. Viestin voiton vei Hagaby ennen OK Skogsfalkenia. Paimion pojat olivat paras suomalaisjoukkue jääden voittajalle 11 minuuttia.

Paimion Rastin naisten joukkue Satu Tahvonen, Mirkka Salmelin, Salla Fagerudd ja Inga Dambe sijoittuivat myös komeasti sijalle 7. Kovana yömenijänä tunnettu Satu avasi pelin varmalla suorituksella jääden kärjestä reilu viisi minuuttia. Ensimmäisellä päiväosuudella Mirkka aloitti paimiolaisten nousun kohti kymppisakkia hinaamalla sijoituksen jo sijalle 13. Salla juoksi tasaisesti pitäen sijoituksen ja eron kärkeen samana tarjoten todella kovassa syyskunnossa olevalle Ingalle mahtavat iskupaikat ankkuriosuudelle. Inga viilettikin lähes kahdeksan kilometrin osuuden 50 minuuttiin nostaen sijoituksen seitsemänneksi. Viestin voitto meni IFK Lidingölle ennen OK Linnetä. Tampereen Pyrintö oli parhaana suomalaisseurana juuri ennen Paimiota sijalle kuusi.

Miesten sarjan voitto meni Södertälje-Nykvarnille ennen suomalaisseuroja Deltaa ja Kalevan Rastia. Paimion miesten tasainen juoksu riitti sijalle 15. Myös Paimion kakkos joukkue pääsi hyväksytysti maaliin sijalla 99.