Peimarin Rastien 25 -vuotisjuhlaa Hiekkahelmessä

Valokuva

Valokuva


Valokuva

Paimion Rasti (aikaisemmin Paimion Urheilijat) ja Sauvon Urheilijat ovat järjestäneet kuntosuunnistuksia Paimion seudulla aina vuodesta 1981 asti. Kuluva Peimarin Rastien kausi on järjestyksessään 25:s. Historian aikana suunnistuksen harrastus on Paimion seudulla lisääntynyt rajusti. Kun vuoden 1982 kävijämäärä oli 1 200 henkeä, ylletään nykyään vuosittain yli 4 000 suoritukseen. 70 000 kävijän raja rikottiin syksyllä 2003. Keskimäärin viikottain osallistujia on noin 130.

Aurinko ja mukavan kesäinen sää kunnioittivat läsnäolollaan Peimarin Rastien 25 -vuotisjuhlatapahtumaa torstaina Hiekkahelmessä. Juhlarastit houkuttelivat paikalle huikean suuren osanottajamäärän, kun maastossa radan kiersi peräti 296 pihkaniskaa. Juhlarastit tarjosivatkin osanottajille juuri sitä mistä Peimarin Rastit tunnetaan: laadukkaat radat ja järjestelyt Paimion suunnistukseen mainiosti sopivissa metsissä. Tarjolla oli myös virvokkeita suorituksen jälkeen ja osanottajien kesken arvottiin palkintoja.

Kuvapankissa on nähtävillä valokuvia juhlatapahtumasta.

Ensi viikon Peimarin Rasteilla Husossa tarjolla vaikkapa Jukolakunnon testaamiseen pitkä, noin 12 km:n rata, jolle voi lähteä klo 17-18.
Tweet