Silja-rasteilla pelataan Superkaksaria

Maailman mestareita molemmissa pääsarjoissa

Vaikka suunnistus ei vielä koskaan ole yltänyt kovin suuriin pelivaihtoihin, on suunnistusta kuitenkin nähty säännöllisesti Veikkauksen pelilistoilla. Vuosittain pelattavia kisoja ovat perinteisesti olleet keväiset Silja-rastit, Forssan Kännykkäkisat, Jukolan Viesti ja mahdolliset puistosuunnistuksen Park World Tourin Suomen osakilpailut. Viime vuonna myös Suomessa järjestetyt PM- ja MM-kisat löytyivät listalta. Paimion Rastin Silja-rastit on muutaman vuoden ollut kauden ensimmäinen pelattava suunnistuskohde. Tänä vuonna Silja-rasteilla veikataan miesten ja naisten pääsarjojen voittajaparia Superkaksarissa.

Kisamaasto Sauvossa tarjoaa varsinais-suomalaiseksi maastoksi poikkeuksellisen suuria korkeuseroja. Ratamestari Juha Suomisen mukaan voittajalta vaaditaankin hyviä fyysisiä ominaisuuksia. Miesten kovimmaksi ennakkosuosikiksi voi tällöin nostaa Turun Suunnistajia edustavan norjalaisen Jörgen Rostrupin, joka viime vuonna rohmusi henkilökohtaisista kisoista kaksi PM-kultaa, yhden MM-kullan sekä yhden MM-hopean. Kisaan ilmoittautuneiden perusteella kovimman haasteen antavat TuS:n Janne Salmi, IkNV:n Marius Mazulis sekä alkukauden hyviä juoksuja esittäneet DELTA:n Jonne Lakanen ja MS Parman Petteri Muukkonen.

Naisten puolella alkukauden kansainvälisissä kisoissa tulosliuskan kärkipää on pysynyt tylsistyttävän samanlaisena. Sveitsiläiskaksikko järjestyksessä Simone Luder ja Vroni König-Salmi ovat hallinneet markkinoita. Silja-rasteilla ei Simone Luder ole paikalla, joten pöytä näyttää katetun Vroni König-Salmelle. Hiireksi pöydälle on kuitenkin vahvasti ehdokkaana Liedon Reeta-Mari Kolkkala, joka huhujen mukaan on viettänyt tuloksekkaan harjoituskauden. Juuri nämä naiset kävivät tiukan taiston voitosta Paimiossa järjestetyissä Isotonic-suunnituksissa viime vuonna. Tuolloin korkeammalle pallille nousi Kolkkala. Vastusta parivaljakolle tarjoaa lähinnä Tampereen Pyrinnön Liisa Anttila.[Esittely] [Yhteystiedot] [Kilpailut] [Peimarin Rastit] [Tiedotukset]
[Edustusryhmä] [Nuoret] [Verkkovihko] [Keskustelupalsta] [Linkit] [Etusivu]
webmaster@paimionrasti.fi