Siljarastit kuuluvat Jonne Lakasen kisakalenteriin

Nuorten maailmanmestari hakee kevään kisoista suunnistussujuvuutta


Jonne(vas.) niiaa palkinnot Mikko Heikelän "daamina"
poikien jaettua viime vuoden O-ringenin osakilpailuvoiton

Viime kesän Bulgarian nuorten MM-kisojen kaksinkertainen kultamitalisti Jonne Lakanen kuuluu lupaavimpiin nuoriin suomalaissuunnistajiin. Paimion Siljarastit ovat nummelalaiselle perinteinen aloitus uuteen suunnistuskauteen.

Kuinka monesti olet osallistunut Siljarasteille ja tuleeko mieleen hauskin muisto?
- Aina kun on ollut mahdollista. Varmaan joka vuosi eli about 20 kertaa. Se oli varmaan hauskin kerta, kun en muista mitään.

Viime vuosi varusmiehenä Lahden Urheilukoulussa ja nyt vietät ensimmäistä talvea Jyväskylässä fysiikan opintojen parissa. Miten talvikautesi on sujunut?
- Kautta aikain paras harjoittelukausi takana. Eläimellistä treeniä oikeassa suhteessa. Opiskelut ovat selkeästi jääneet vähemmälle painolle, koska jo leirejäkin kertyi noin 5 viikkoa.(mm. Lappi ja Lanzarote) Hiihtokilometrejä tuli noin 1400 km ja treeniä 12 viikossa 200 tuntia. Olen ollut viisas enkä ole sairastellut. (aivan turhaa) Jalat säilyneet ehjinä, koska olen säästellyt juoksuintoa. Jyväskylä erinomainen talviharjoittelupaikka suunnistajalle.

Siirryt täksi kaudeksi miesten sarjaan. Tavoitteet?
- Olla parempi kuin koskaan aikaisemmin. Pääkisat ovat MC-katsastukset ja SM-kisat.

Millä asenteella lähdet kevään ensimmäisiin kilpailuihin; hyviä taitoharjoituksia vai heti palkintopalli silmissä siintäen? Kuinka tärkeitä kevätkisat ovat?
- Keväällä haetaan suunnistussujuvuutta. Pyrin vähentämään harjoitusmääriä ja keskittymään laatuun. Mieluummin kovia, ajatuksella tehtyjä suorituksia kuin hapottavaa mättöä. Kevään kisat harjoituksellisesti tärkeitä, mutta eivät päätavoite. Ei se voitto vaan hyvä fiilis!

Mikä vetää kilpailemaan Paimioon Siljarasteille? Maastot? Radat? Kartat? Sijainti? Vähälumisuus?
- Kaikki edellämainitut sekä hyvin järjestetty tasokas kisa.

Siljarastien etusivu

AntRy


[Esittely] [Yhteystiedot] [Kilpailut] [Peimarin Rastit] [Tiedotukset]
[Edustusryhmä] [Nuoret] [Verkkovihko] [Keskustelupalsta] [Linkit] [Etusivu]
webmaster@paimionrasti.fi