FinnSpring ratamestarien kuulumisia helmikuussa 2013

Finnspring 2013 lähestyy kutkuttavasti ja on tilannekatsauksen aika. Ratamestariryhmän kokoonpanoksi muodostui syksyn 2012 aikana seuraava: ratamestariryhmän johtaja Jari Virtasen vastuualueena ovat nuoret, seniorit ja muut lyhyemmät radat, Jukka Oksa laatii Huippuliigan ja muut pitkät radat, Olli Axelin suunnittelee lasten radat ja Ilkka Aakula vastaa viestin radoista.

Lauantaina, huhtikuun 27. päivänä, juostavan henkilökohtaisen kilpailun ratasuunnittelu on pääosin tehty. Huippuliigan ja sitä myötä televisioinnin mukanaolo on tiedetty alkutalvesta lähtien. Jukka ja Jari ovat jo neljättä kertaa mukana Huippuliigan televisiointikuvioissa, joten se ei ole tuonut mitään yllättävää ratojen suunnitteluun. Uutta televisioinnin kannalta on se, että kyseessä on pitkän matkan kilpailu ja tätä myötä myös televisioitavia väliaikarasteja on enemmän. Maastoon viedään perinteisten kaapelikameroiden lisäksi myös kaksi satelliitin välityksellä toimivaa kameraa. Tästä huolimatta kaapeleitakin joudutaan vetämään yhteensä noin 3 km. Lasten ratojen suunnittelu on vielä kesken. Ne saadaan suurimmaksi osaksi hyväkulkuiseen ja polkurikkaaseen maastoon, mutta televisiokaapelit aiheuttavat tiettyjä haasteita lasten ratojen suunnittelulle.

Vaikka perinteistä avokalliomaastoa onkin runsaasti tarjolla varsinkin pidemmillä radoilla, niin hakkuilta ja eri-ikäisiltä taimikoilta ei säästytä. Myös sellaisia maaston osia on, joissa Tapani-myrsky 1,5 vuotta sitten mellasti pahasti, ja kulkukelpoisuus on sen vuoksi huonompi. Kaiken kaikkiaan maasto tarjoaa sekä taidollisesti että fyysisesti sopivia alueita eri sarjoille.

Henkilökohtaisen kilpailun valvoja, Markku Vesalainen, on kiertänyt maaston läpi ja kertaalleen kaikki rastipisteet. Kartta on Anssi Saarisen käsialaa ja tällä hetkellä siihen tehdään viimeisiä korjauksia. Lisäksi tehdään viimeisiä tarkennuksia ratapituuksiin, rastikuormituksiin ja juomarastien sijoitteluun, sekä rakennetaan rastipukkeja.

Sunnuntaina suunnistettavan viestikilpailun ratasuunnittelu on valmis ja rastipukeistakin suurin osa on jo tehty. Viestikilpailun valvoja, Mauri Sinnelä, on tarkistanut maaston sekä rastipisteet ja todennut valmistelujen olevan pitkällä. Myös viestikilpailussa käytettävä alue tarjoaa kaikkiin sarjoihin hienon maaston. Lapsille ja iäkkäämmille pystytään tarjoamaan helpompaa ja hyväkulkuisempaa maastoa. Pääsarjoille on puolestaan luvassa vaativaa suunnistusta.

Kilpailuun on enää kaksi kuukautta aikaa ja ratamestareiden näkökulmasta moni asia alkaa olla valmista. Kartat menevät painoon ja tulostukseen maaliskuun loppuun mennessä, mutta ratamestareilla riittää kuitenkin hommaa h-hetkeen asti. Jälleen kerran saadaan kuitenkin jännittää lumen sulamista ajoissa, mutta tällä hetkellä sitä on onneksi vain noin 30 cm.

Ratamestariryhmä

Takaisin FinnSpring etusivulle...

FinnSpring 2013

FS 2013 logo

Sunnuntai:

Tulokset
Väliajat:
Rasteille
Rastivälit
Online tulokset

Viestin lähtölista ja juoksujärjestykset
Kuva ja ääni

Reittihärveli

Lauantai:

Lopputulokset
Väliajat
Kuntosuunnistus tulokset
Kuntosuunnistus väliajat
Kuva ja ääni
Online tulokset lauantai

Reittihärvelit:

Huippuliiga  KMRH
Muut eliittisarjat ja H21A KMRH
Lähtö 1 muut KMRH
Lähtö 2   KMRH
Lasten radata KMRH
KMRH = Reittihärvelin epävirallinen "iPad/java appletiton" versio.

Ohjeet yms.

Kilpailukutsu
Kilpailuohjeet Tävlingsdirektiv Бюллетень
Ratapituudet длины дистанции
Lauantain ja sunnuntain kilpailukeskuskartta
Lähtöluettelo sarjoittain
Lähtöluettelo seuroittain
IRMA, juoksujärjestysten ilmoittaminen
Opastus ja kilpailukieltoalue
Sääennuste

Hätäilmoitusohje
Pelastussuunnitelma

Lehdistön ilmoittautumiskaavake


Muuta:
Harjoituspaketit Paimiossa
Training possibilities in Paimio
Seuramaja Rastitupa
Muita majoitusmahdollisuuksia Paimiossa
Accommodation
Paimion Rastin kartat
Paimion Rastin järjestämiä kilpailuja
Silja-rastit 2012

 

Järjestäjät:

Talkooluettelo