Kainuun Rastiviikko

Suunnistusviikon kaikki kilpailut pidetään samassa kilpailukeskuksessa, joka sijaitsee 14 km:n päässä Suomussalmen keskustasta Kiantajärven rantamilla arvokkaassa Hulkonniemen maastossa, Ilmari Kiannon maisemissa. Kilpailukeskuksessa toimii kilpailupäivinä ravintola, ilmainen muksula sekä useita alan myyntipisteitä.

Maasto on valtaosin nuorta mäntymetsää sekä vanhaa korpimetsää. Vastapainoksi on avoimia vaarojen lakeja sekä rinteitä avokallioineen, jyrkänteineen ja kivineen. Suurehkot korkeuserot. Soiden osuus on vähäinen. Kianta-järven säännöstelystä johtuen rantaviiva voi vaihdella.

Kuusiväriset suunnistuskartat ovat vuodelta 2004, maastokartoitus vuodelta 02-03. Kartan mittakaava on kaikissa sarjoissa 1:10 000. Karttoja ei kerätä pois maalissa. Torstain 8.7. kilpailussa lyhennetyt matkat (min. 20 %). Jokaisessa kilpailussa oma maasto pl. torstain lyhyen matkan kilpailu.

Alkuviikon osakilpailuissa parasta PR-kuntoa ovat osoittaneet Janne Nieminen ja Niko-Petteri Salo. Janne on voittanut molemmat osakilpailut H12-sarjassa. Yhteiskilpailussa tilanne oli vielä tiukka, sillä viisi poikaa on kolmen minuutin sisällä. Niko-Petteri voitti tiistaina H14A-sarjan ja yhteistilanteessa sija on 5. Jonna Helin (D14A) ja Sanna Helin (D12) ovat yhteiskilpailussa molemmat kymmenen parhaan joukossa. Kuntosarjoissa PR-laiset ovat nauttineet pitkään suomussalmelaisista maastoista.

Torstaina tarjolla oli pikamatka. Miesten H21E-sarjassa Juha Suominen suunnisti sijalle 7. Janne Nieminen otti 3. voittonsa. Yhteiskilpailussa etumatka on 2.17 min RasTiimin Risto Uusivirtaan. Niko-Petteri Salo putosi yhteistilanteessa sijan ja Helinin tytöt hieman enemmän. Perjantain päätöskisassa on vielä mahdollisuus parantaa tilannetta,

Perjantain päätöskisassa Janne Nieminen varmisti rastiviikkovoittonsa sijoittumalla toiseksi. TuS:n Mikko Huhtinen oli 36 sek nopeampi ja nousi samalla kokonaiskilpailun kakkoseksi. H14A-sarja päättyi niin kuin se oli alkanutkin; Säyneisen Salvan Antti ja Anton Pendikäinen veivät kaksoisvoiton viimeisenä päivänä ja kokonaiskilpailussa. Päätöspäivä mullisti melkoisesti sarjan tulosluetteloa. Niko-Petteri Salo nousi hienosti kokonaiskisan kolmanneksi. PR:n ikäihmisistä parhaiten viikon selvittivät Päivi Laitinen ja Lauri Röytiö. Pääsarjoissa kävi kuten kevään Huippuliigakisoissakin, avopari vei molemmat voitot. Nyt vuorossa olivat TuS:n Salla Sukki ja Kim Fagerudd.

PS 1. Mielenkiintoinen yksityiskohta: Tiistain osakilpailussa Niko-Petterin jälkeen toiseksi sijoittui Harri Luchsinger ja Jannen sarjan kakkonen oli Tommi Luchsinger, molemmat norjalaisesta Kongsberg OL-seurasta. Poikien äiti Pirjo o.s. Koivula edusti aikoinaan TuS:ia ja Liedon Parmaa.

PS 2. Säyneinen on entinen kunta, joka on liitetty Juankosken kaupunkiin. Sijainti Kuopion ja Nurmeksen välimaastossa.

Suora linkki tuloksiin ja reitinpiirtohärveliin.