Tampere Games ja EM-katsastukset

Viikonloppuna ratkottiin paikat suunnistuksen EM-kisoihin Tanskaan. Tampere Gamesien yhteydessä juostut katsastukset olivat kaksipäiväiset. Lauantaina suunnistettiin keskimatka ja sunnuntaina normaalimatka. Paimion Rastista katsastussarjoissa nähtiin miesten puolella Markus Lindeqvist, Juha Suominen, Matti Tahvonen, Janne Virtanen ja Teemu Väre. Naisissa paimiolaisväriä kisaan toivat Inga Dambe, Katri Kerkola, Jaana Röytiö ja Mirkka Salmelin.

Katri Kerkola 11:s lauantain keskimatkalla

Lauantain kisa käytiin sateisessa säässä. Maasto oli odotettua ja luvattua hitaampaa, vaikka Hämeen maastoissa oltiinkin. Hakkuuaukot ja sateen liukkaaksi kastelema kivinen pohja tekivät etenemisen vaikeaksi. Naisten 3,8 km:n matkalla Heli Jukkola otti omansa eli voitti sarjan minuutin erolla seuraavaan. Kakkoseksi juoksi Paula Haapakoski ja kolmanneksi Minna Kauppi. Maajoukkueen kärkinaiset pitivät siis pintansa. Kymppisakin yllättäjä oli vanha rouva Sanna Nymalmin sijalla 7. Paimion Katri Kerkola teki hyvän suorituksen. Hän sijoittui kisassa sijalle 11. Tappiota kärkeen kertyi kolme, toiseen sijaan kaksi minuuttia ja neljänteen sijaan vain reilu minuutti. Paimion Rastin muista naisista Inga Dambe oli 21:s, Jaana Röytiö 38:s ja Mirkka Salmelin 46:s.
 46.   Mirkka Salmelin             PR                    35.53     +10.22

Myös miesten puolella ennakkoon vahvat maajoukkuemiehet korjasivat palkintosijat. Pasi Ikonen voitti Jarkko Huovilan yhdeksällä sekunnilla. Mats Haldin oli kolmas, eroa kärkeen 22 sekuntia. Muut maajoukkuemiehet epäonnistuivat enemmän tai vähemmän. Petteri Muukkonen oli 11:s, Janne Salmi 22:s ja Jani Lakanen vasta 31:s. Paimion ylpeys Janne Virtanen oli kisassa 25:s. Markus Lindeqvist oli Jannen vanavedessä 26:s. Kaksikko hävisi Ikoselle nelisen minuuttia. Matti Tahvonen jatkoi siitä mihin SM-sprintissä jäi ja otti hyvän sijan 34. Teemu Väre oli vasta 55:s. Juha Suomisen suoritus päättyi emit -kortin häviämiseen tiheikössä.
 55.   Teemu Väre                  PR                    38.05      +9.12
       Juha Suominen               PR                     Hyl.

Sunnuntain normaalimatkalla vaisumpi tulossato, Janne Virtanen 16:s

Sunnuntaina keli muuttui aurinkoiseksi. Naisten sarjassa Heli Jukkola oli häikäsevän ylivoimainen. Hän otti voiton peräti yli kuuden minuutin erolla Minna Kauppiin, joka sijoittui toiseksi. Paimiolaisia ei nähty 20:n parhaan joukossa. Jaana Röytiö oli parhaana 22:s. Muiden sijoitukset olivat: Inga 26:s ja Mirkka 28:s. Lauantaina hyvin juossut Katri teki ykkösrastilla suuren virheen ja keskeytti lopulta suorituksen.
 28.   Mirkka Salmelin             PR                  1.32.09     +23.30
       Katri Kerkola               PR                    Kesk.

Miehissä kisan viimeinen lähtijä Jonne Lakanen nousi voittoon. Voittomarginaali repesi yllättävän suureksi. Toiseksi tullut Pasi Ikonen oli 2,5 minuuttia Jonnea hitaampi. Kolmas oli Jonnen perässä maaliin tullut Jarkko Huovila. Janne Virtanen petrasi lauantain sijoitusta ja oli 16:s. Muut Paimion miehet jäivät puolen välin huonommalle puolelle. Teemu oli 43:s, Matti 44:s, Markus 48:s ja Juha 51:s.
H21E : 15,83 km
 (Lähti: 56, Keskeytti: 3, Hylätty: 1)