AM-kisoista mitalisadetta


Viikonlopun helteisessä säässä juostiin sekä aluemestaruuspika- että pitkät matkat. Lauantaina Rymättylän perukoille kokoontui suuri joukko PR:laisia taistelemaan päivän AM-mitaleista. Kisa juostiin hienolla avokallioalueella ja mukavan lyhyillä matkoilla hellekään ei päässyt pahemmin haittaamaan.
Miesten pääsarjassa rastilaiset näyttivät taitoaan vallaten seitsemän paikkaa kymppisakista. Päivän voittajalle, Turun Suunnistajien Janne Salmelle, ei voitu mitään, mutta seuraavat kolme sijaa menivätkin Paimiolle. Markus Lindeqvist oli toinen häviten 25 sekuntia Salmelle, Janne Virtanen oli kolmas ja Juha Suominen neljäs. Naisissa voiton vei Johanna Seppinen. Rastilaisista Jaana Röytiö ja Mirkka Salmelin ottivat sijat 3 ja 4. Molemmat harmittelivat virheitään.
Myös nuorissa ja ikämiehissä saatiin runsaasti mitaleita. H12-sarjassa pojat ottivat mallia miehistä, kun yhdeksän joukossa oli neljä rastilaista, parhaina Janne Nieminen 3. ja Tommi Reponen 4.. Muissa sarjoissa mitaleille pääsivät D12:ssa Sanna Helin, D14:ssa Henna Reponen, D18:ssa Jaana Grönholm, D20:ssä Hanna-Maaret Ahlqvist ja H20:ssa Oskari Heiskanen.
Vanhemmissa AM-mitaleille suunnistivat Eija Sipponen (D40), Helena Mannervesi (D55), Mika Mannervesi (H35), Ilkka Aakula (H45) ja Arto Lassila (H75) .

Sunnuntaina Aurassa pikamatkat vaihtuivat pitkiin. Helle jatkui yhä ja teki varmasti kisasta fyysisesti vaativan. Osanotto oli huomattavasti pienempi kuin lauantaina, mutta mitaleita kertyi rastilaisille edelleen. D16-sarjassa vasta 14-vuotias Henna Reponen teki kovan juoksun ja sijoittui hienosti toiseksi. Muita päivän mitalisteja olivat Mika Mannervesi (H35), Arto Lassila (H75), Matias Vanhanen (H20), Eija Sipponen (D40) ja Helena Mannervesi (D55).

Kuvapankissa laaja kokoelma kuvia AM-pikamatkan viimeisen rastin tuntumasta. Pääsitkö itse kuvaajan linssiin?

Tweet