Smålandskavlen

Viikkoa aikaisemmin sataneesta paksusta lumikerroksesta ei ollut Smålandskavlenin kisanäyttämöllä tietoakaan viikonloppuna. Jönköpingin kaupungin lähistöllä pidetyssä kisassa maasto oli nopeakulkuista ja "kumpuilevaa". Viesti avattiin lauantai-iltana yöosuuksilla ja sunnuntaina jatkettiin yön tulosten perusteella.

Paimion Rastin joukkueet rukattiin viime hetken sairastumisten takia täysiin uuteen uskoon. Jaakon, Markuksen ja Matin ollessa sivussa aukkoja paikkasivat Antti ja Maik. Yöosuuksien jälkeen viestiä johti Ikaalisten Nouseva-Voima Mazuliksen ja Vainionpään hyvien juoksujen ansiosta. Paimion Rasti oli sijalla 30. Eroa kärkeen oli noin 12 minuuttia. Yöllä juosseet Maik ja Janne harmittelivat pieniä virheitään. Janne jopa risti juoksunsa itselleen heikoimmaksi esiintymiseksi Smålannin yössä. Kakkosjoukkueessa viestiä veivät Lyde ja pikahälytyksen starttiviivalle saanut Kari. Eroa ykkösjoukkueeseen tuli noin 7 minuuttia.

Päiväosuuksilla nähtiin dramatiikkaa, kun ensin KR:n Antti Harju erehtyi kiertämään rataa väärään suuntaan ja sen jälkeen selvässä johdossa olleen Haldenin Huovila otti väärän leiman nelososuudella. Näin Hakarpspojkarna pääsi tuulettamaan toista peräkkäistä voittooan. Delta oli parhaana suomalaisjoukkueena toinen Jonne Lakasen hienon ankkuriosuuden jälkeen. Antti, Juha ja Teemu toivat PR ykkösen maaliin sijalla 30. Kakkosjoukkue ei saanut joukkuetta täysmiehiseksi. Toisen kerran omalla joukkueella viestiin osallistunut TapKe joutui myös hylättyjen listalle leimavirheen takia.

Naisissa IKHP varmisti tuplavoiton. Paimion sija oli 43. Myös naisten joukkue oli varanaisinen, kun Jaana jäi sairastamaan Suomeen. Joukkueessa juoksivat Milla, Annamaria, Heli ja Eija. PR:n D16-sarjan joukkue joutui keskeyttämään viestin, kun virus iski Sipposen Jaanaankin.

Tweet