Ennakkoa suunnistuksen välirankista

Suunnistusliiton tämän vuoden uutuuspalveluun OnLine-rankiin on nyt lisätty kaikki välirankiin mukaan tulevat kilpailut. Netissä on siis nähtävissä lähiaikoina julkaistavan kauden kakkosrankin järjestys. Välirankille otetaan mukaan suunnistajan kauden neljä parasta kilpailua. Rankia käytetään SM-normaalin ja SM-pikan karsintojen lähtölistojen laadinnan pohjana. Perinteisesti kakkosrankiin vaikuttaa vahvimmin Suomessa juostujen rastiviikkojen kisamenestys ja tänä vuonna pääsarjassa Ruotsissa juostut MM-katsastukset.

Paimion Rastin miehistä Janne säilyi parhaana, joskin sijoitus putosi ykkösrankilta neljä sijaa 33:ksi. Markus on 44:s (ykkösrankilla 42.), Juha 47:s (45.), Teemu 59:s (63.), Lyde 74:s (57.), Antti 77:s (72.) ja Matti 110:s (69.) Ainut nousija on siis Teemu. Jarkko Huovila jatkaa rankin ykkösenä. Jani Lakanen on noussut toiseksi ja Petteri Muukkonen pudonnut kolmanneksi.

Naisissa Minna Kauppi on noussut rankikärjeksi mm. hienon MM-katsastusjuoksun ansioista. Kakkonen on Liisa Anttila ja kolmas MM-pronssimitalisti Heli Jukkola. Paimiolaisista Katri on 33:s (21.), Jaana 36:s (34.), Milla Vehkaoja 43:s (39.) ja Inga Dambe 52:s (46.).

Kevään rankilla kolmantena tyttöjen 20-vuotiaissa komeillut Anna on pudonnut kesän aikana sijalle kuusi. H35:ssä Aki on petrannut yhden sijan ja tulee olemaan tuoreella rankilla 7:s.

Tiedot ovat tarkistamattomia, mutta vahvasti suuntaa antavia.

Tweet