Suomen mitalisaldo jäi kahteen

Heli oli  Suomen ainut henkilökohtainen mitalistiJukkola pronssille keskimatkalla
Pikamatkan tilalle tullut keskimatka sai perjantaina ensimmäiset vakuuttavat mestarinsa. Naisissa Simone Luder otti jo kisojen kolmannen henk.kohtaisen mitalinsa ja miesten puolella Ranskan Thierry Gueorgiou juoksi häikäisevän ylivoimaiseen voittoon.

Naisten kisassa kärkeen suodattautui selvä kolmen kärki. Luder voitti Norjan Hanne Satffia vain 17 ja Suomen Heli Jukkola 52 sekuntia. Seuraava eli Ruotsin Jenny Johansson jäi voittajasta jo 2.28 min. Suomen muista naisista MM-ensikertalainen Minna Kauppi oli hyvin 11:s. Reeta-Mari Kolkkalan sijoitus oli vasta 26:s. Kova viikon urakoinut PR:n Inga Dambe oli 43:s.

43. DAMBE Inga                     LAT     46:07   +  13:27

Miesten kisa oli jo karsinnassa väläytelleen "Tero Korkin" näytöstä. Gueorgiou hallitsi suvereenisti kisaa alusta loppuun. 2,6 km:n kohdalla ero oli jo yli minuutti seuraavaan ja maaliin tullessa ero oli kasvanut tasaisesti 2.37 minuuttiin. Huikea esitys nuorelta 24-vuotiaalta ranskalaiselta! Muista mitaleista käytiinkin kiihkeämpi taistelu, jossa oli myös suomalaisväriä mukana. Pasi Ikosen kohtalokas virhe viimeisillä rastiväleillä tiesi mitalin menetystä. Norjalaiset Björnar Valstad ja Öystein Kristiansen rynnivät ohi mitalipallille. Ikosen neljännen sijan lisäksi Janne Salmi oli yhdeksäs, Juha Peltola 13:s ja ensimmäiselle radiorastille kovaa aloittanut Petteri Muukkonen 15:s.

Suomen miehet hopealla viestissä
Lauantaina viikon päättäneessä viestissä pääsivät länsinaapurin miehet viemään kalapuikkomiehen johdolla kirkkaimmat mitalit Suomen nenän edestä. Suomi joukkueella Lakanen, Huovila, Haldin jäi voittaneesta Ruotsista 45 sekuntia. Lakanen aloitti vauhdilla ja saapui vaihtoon kärjessä laahaten perässään Ranskan joukkueen aloittajaa, Francois Gononia. Huovila ei toisella osuudella onnistunut. Ohi pääsi viisi joukkuetta. Haldin kiri vielä sijoja kiinni, mutta ero Ruotsin Wingstedtiin oli liian suuri. Kolmanneksi kisassa ylsi Iso-Britannia.

Miesten viestin kulku graafisesti

Naisissa Sveitsin naiset ottivat odotetun mestaruuden ja Luder niiasi neljännen kullan kaulaansa. Tiukan vastuksen antoi Ruotsi, joka sijoittui lopulta hopealle. Norjan oli kolmas ja Suomen joukkue hylättiin neljänneltä sijalta. Syynä oli toisen osuuden juoksijan Terhi Holsterin puuttuva leima juomarastilta. Suomen joukkueessa juoksivat Kolkkala, Holster ja Jukkola.

Holster oli tyrmistynyt myös viime syksyn Paimion Rastin järjestämän V-S-viestin leimoja tarkastettaessa.