MM-kisat alkoivat Sveitsissä

Suunnistuksen MM-kisat alkoivat maanantaina normaalimatkan karsinnalla. Hellesäät, ylipitkät karsintamatkat ja rankat nousut ottivat heti ensimmäisenä päivänä urheilijasta mittaa. Paimion edustajat Ranskan Francois Gonon ja Latvian Inga Dambe hoitivat itsensä hienosti jatkoon. Frank oli komeasti karsintalohkonsa neljäs. Voittaja Mamleeville kertyi eroa 1.08 minuuttia. Taakse jäi mm. Suomen Mats Haldin, joka oli viides. Inga oli sarjansa kahdeksas. Samassa sarjassa juossutta Suomen Liisa Anttilaa Inga jätti 40 sekuntia.

Kaikki Suomen juoksijat pääsivät helposti keskiviikon normaalimatkan finaaliin. Jarkko Huovila oli 8., Jani Lakanen 3., Paula Haapakoski jaettu 1. ja Terhi Holster ja Liisa Anttila 10.

Järjestäjien tulosseuranta ei toiminut odotetusti, mutta onneksi sentään tulokset ilmestyivät kisan jälkeen nopeasti näytille. Reaaliaikaisen seurantajärjestelmän on luvattu toimivan huomisessa sprintissä. Sivuilla on myös muuta infoa kisoista ja urheilijoista. Esim. voit lähettää fanipostia urheilijoille, kuten vaikkapa Frankille ja Ingalle!

Viikon ensimmäiset mestaruudet ratkaistaan huomenna tiistaina sprintissä. Suomelta on pelissä Tampereen MM-hopeamies Pasi Ikonen ja Petteri Muukkonen sekä naisissa Tampereen vitonen Reeta-Mari Kolkkala ja Minna Kauppi. Lähtölistan mukaan Ingakin on mukana. Keskiviikkona on normaalimatkan finaali. Perjantaina suunnistetaan aamupäivällä keskimatkan karsinta ja illansuussa on vuorossa finaali. Viikon päättävät lauantain viestit.

Samaan aikaan järjestettävään 6-päiväiseen Swiss O Week -tapahtumaan osallistuu Mika Lyytikäinen. Mikan "seurana" on tällä kertaa Pasi Ikonen Fan Club. Mika matkustaa kisapaikalle oululaisten bussissa ja lähtöaika-arvontojen kannalta on kätevämpää edustaa samaa seuraa.