Varsinais-Suomen mestaruuskilpailut, yösuunnistus

Paimion Rastista parhaat

yösuunnistajat Laitilassa
VEIJO VIITANEN

Länsi-Suomi, Laitila

11.9.2003Paimion Rastista löytyivät pääsarjojen parhaat yösuunnistajat Varsinais-Suomen mestaruuskilpailuissa Laitilassa tiistai-iltana. Ranskan maajoukkueeseenkin kuuluva Francois Gonon voitti miesten sarjan ja hyvän juoksuvireen treenannut Katri Kerkola oli ylivoimainen naisissa.

Miesten yökilpailu Laitilan keskustan lähellä, Ilvesvuoren maastoissa oli harvinaisen hyvätasoinen. PR:n Gonon voitti 41 sekunnin erolla Tussin Janne Salmen ja parin minuutin kaulalla seurakaverinsa Mika Lyytikäisen.

- Olen hyvin tyytyväinen kilpailuuni. Tuli vain yksi isompi minuutin virhe ja pari pienempää koukkausta, kertoi Sveitsin MM-kisoissakin kesällä tykittänyt Francois Gonon.

- Kivikkoinen ja risukkoinen maapohja ei minua häirinnyt. Käytin aika paljon kiertäviä reitinvalintoja, polkuja ja tieuria.

Ranskalaisen seurakaveri, pronssille suunnistanut Mika Lyytikäinen tunnusti mestarin juoksuvoiman. Gonon kulki tarjotut pitkät rastivälit selkeästi muita vauhdikkaammin.

- En pummannut rasteja, olihan niissä hyvät heijastimet. Mutta vauhdinpito oli ongelma. En osaa pimeässä juosta riittävän kovaa, tunnusti hopealle jäänyt pitkän linjan maajoukkuemies, Turun Janne Salmi.

- Oli mäntytaimikoissa todella tiheää, hidasta. Lyhyilläkin rastiväleillä jopa reitinvalintaa, ei kannattanut puskea suoraan, kiitteli Salmi Jyskeen ratamestari Jukka Suomisen oivalluksia.

Mielenkiintoista

reitinvalintaaMiesten yhdeksällä kilometrillä lymyili peräti 22 rastia ja naisten 6,5 kilometrin lenkin varteen oli sijoitettu 14 lippua. Siinäkin haasteeksi mielenkiintoista reitinvalintaa.

- Olipa hyviä reitinvalinnan välejä tarjonnut rata. Suunnistus sujui hyvin ja nyt tuntui juoksuvirekin löytyneen, sanoi naisten mestari Katri Kerkola Paimion Rastista.

Hän suunnisti yli kahden minuutin eron Maarian ikätyttöön Auli Hovikorpeen. Mestari käytti varmistelun taktiikkaa, jossa ehkä hukkui sekunteja, mutta saattoi säästyä minuutteja. Vain kolmosrastin nenällä tuli metsässä pieni virhe.

Tampereen Pyrinnöstä tänä vuonna Paimioon siirtynyt Katri Kerkola kertoi tulevien viikonloppujen SM-tavoitteiden olevan korkealla. Näin myös Hinnerjoen SM-yössä, vaikka siellä liikutaankin aivan eri tyypin maastoissa.

Tweet