PR-viestimiehille jälleen FinnSpring-voitto

Paimion Rastin miesten joukkue Frédéric Tranchand, Jesse Laukkarinen ja Olav Lundanes oli melko odotetustikin väkevin FinnSpring-viikonlopun viestissä sunnuntaina. Kolmikko vei Espoon Vesipuisto Serenan maastoissa voiton vajaan minuutin erolla Tampereen Pyrintöön.

PR johti ensimmäisessä ja toisessa vaihdossa, ja ankkuri Lundanes pääsi eroon Pyrinnöstä jo ykkösrastin hajonnan jälkeen. Voitto ei kuitenkaan ollut tässä vaiheessa läpihuutojuttu.

– Muutamia pieniä virheitä tuli. Arvelin olevani kärjessä, mutta erosta en matkan varrella tiennyt, kertasi norjalainen.

Paimion Rastin kolmosjoukkue sijoittui mukavasti 17:nneksi ja kakkosjoukkue sijalle 32. PR-miehet voittivat viestin myös viime vuonna. Tänä vuonna joukkuemäärä oli erityisesti pääsarjoissa huomattavasti viime vuosia suurempi, sillä viesti oli samalla tähän kauteen uudistuneen Viestiliigan osakilpailu.

Naiset eivät aivan kärkeen yltäneet. Ina Westerlund ja Emma Silvennoinen hoitivat homman mallikkaasti, ja Saara Norrgrann pääsi ankkuritaistoon iskuasemista runsaan minuutin kärjen takana.

Norrgrannin päivä oli kuitenkin kaikkea muuta kuin paras. Kärki karkasi jo alkumatkasta, ja loppuradan isohkojen virheiden johdosta takaa-ajava letka tuli kiinni. Tuosta joukosta naapuriseura Angelniemen Ankkurin Sanni Kivelä pystyi lopulta Norrgrannin ohittamaan, joten tuloksena naisille oli neljäs sija SK Pohjantähden vietyä voiton. PR:n kakkosjoukkue sijoittui 16:nneksi.

Palkintopallivauhtia esitti myös poikien H15–18-sarjassa odotetun vahva kolmikko Jarkko Rantoja, Klaus Haanpää ja Topias Arola, joka nappasi hopeasijan. Aloituksessa tuli hieman liikaa takkiin, joten edes Arolan ankkuriosuuden hurjastelu ei riittänyt nostamaan voittokamppailuun.

Jos viestipäivästä tulikin PR-miesten juhla, oli lauantain henkilökohtainen kilpailu kaikkea muuta. Vuosi sitten vastaavassa kisassa kolmoisvoittoa juhlineesta triosta Lundanesilta loppui täysin energia ja mies joutui keskeyttämään, Fredric Portin puolestaan päätyi pitkälti varmuuden vuoksi samaan pyöräytettyään hieman nilkkansa. Tranchandilta löytyi vauhtia mutta myös monia virheitä, ja ranskalainen joutui tyytymään viidenteen sijaan selvästi kärjen takana.

Kilpailu toimi samalla viimeisenä EM-näyttökisana. Maanantaiaamuna julkistettuun Suomen joukkueeseen valittiin jo aiemmin paikan saaneen Portinin lisäksi Jesse Laukkarinen, joka pääsee Sveitsin Ticinossa viivalle sprinttimatkalla. Lisäksi muiden muassa Lundanes on itseoikeutetusti mukana Norjan ja Tranchand Ranskan EM-joukkueessa.

Naisten puolella ilahdutti Emma Silvennoisen meno: hyvää kevätvauhtia esittänyt nainen suunnisti tasaisesti selviten muutamalla pikkuvirheellä, ja tuloksena oli yhdeksäs tila eliittisarjan kilpailussa. Kolme muutakin naista pinnisti 20:n parhaan joukkoon, kun Saara Norrgrann oli 15:s, Ina Westerlund 16:s ja Inga Dambe 18:s.

Kärkisijoja hätyytteli 18-vuotiaiden poikien eliittisarjassa Topias Arola neljännellä sijallaan. Milja Väätäjä oli vastaavassa tyttöjen sarjassa 15:s. Essi Hölsö ylsi sarjaa nuorempien eli 16-vuotiaiden eliitissä mukavasti viidenneksi.

12-vuotiaiden poikien tukireittisarjassa Aatos Axelin ylsi yhdeksänneksi ja 10-vuotiaiden tyttöjen rastireitillä Sofia Fingerroos 15:nneksi. H14-sarjassa PR-kaksikko Eelis Axelin ja Leo Haanpää suunnisti sijoille 11 ja 12. Juniori-ikäisten ulkopuolella sarjavoittoon ylsi Toni Hartvik H21A-sarjassa ja kakkoseksi Salla Laitinen D21EB-sarjassa.