Täydellinen kevätsää Silja-Rastien tukena

Kevään toistaiseksi lämpimin päivä sattui suunnistajien näkökulmasta juuri sopivasti kohdilleen, kun Paimion Rasti isännöi lauantaina Paimion Mäntyrinteellä perinteisiä Silja-Rasteja. Mukana viiletti kaikkiaan runsaat 1000 eri-ikäistä suunnistajaa nautiskelemassa juuri lumista eroon päässeestä kolmen vuoden takaisen Louna-Jukolan maastosta sekä ratamestarien Sami Valkaman ja Signe Damben radoista.

Silja-Rastit on perinteisesti toiminut myös televisioidun Huippuliigan avauskisana. Tällä kaudella liiga on kuitenkin tauolla, mikä osaltaan vaikutti myös siihen, että osallistujien kokonaismäärä lauantaina jäi selvästi parhaiden vuosien luvuista.

Pääosa isäntäseuran väestä toimi talkoohommissa, mutta nuoret pääsivät tuttuun tapaan kisaamaan. Parhaana Paimion Rastin junnuna Hugo Hannula kiri kolmanneksi 12-vuotiaiden poikien tukireitillä, ja Topi Virtanen oli saman sarjan viides. 14-vuotiaiden sarjassa Leo Haanpää ylsi neljänneksi, ja samaan sijaan ylsivät myös Aaro Lahdenperä poikien ja Reetta Mulari tyttöjen 10RR-sarjassa.

Sunnuntaina hieman sateisemmissa olosuhteissa Halikon puolella käydyillä Ankkurirasteilla edellä mainituista kärkisijoille ylsivät Topi Virtanen (2.) ja Reetta Mulari (3.). Muita kärkikolmikkoon kiilanneita olivat Jaana Haapala (3. D14), Essi Hölsö (2. D16) ja Milja Väätäjä (3. D18).

Aikuisten eliittisarjat toimivat keskimatkan näyttökilpailuna ensi kuun EM-kilpailuihin. Kisoihin jo aiemmin valittu Fredric Portin jäi voittaja Olli-Markus Taivaiselle runsaan minuutin ja oli kuudes. Paimion Rastin muista miehistä Mikko Huhtinen ylsi sijalle 13 ja Jesse Laukkarinen sijalle 23. Tämän hetken Suomen ykkösnaisen, Marika Teinin, voittamassa naisten kilpailussa Ina Westerlund oli mukavasti 12:s, Emma Silvennoinen 14:s ja Saara Norrgrann 18:s.

Perjantain sprintin näyttökisassa Helsingin Lauttasaaressa Portin oli vahva ja ehti kolmanneksi 20 sekuntia kärkeä hitaampana. Portinin lisäksi ainakin Jesse Laukkarisella on hyvät saumat EM-kisalippuun, sillä mies kiri sprintissä kuudenneksi. PR-naisten parhaana Emma Silvennoinen sprinttasi sijalle 16. EM-joukkue valitaan ensi viikonlopun FinnSpring-kilpailun jälkeen.