SM-viesteistä plaketteja

Matleena nosti joukkueensa plaketeilleR1:n SM-viestit juostiin sunnuntaina Rajamäellä. Miesten viestiin PR sai kokoon kovan joukkueen, kun Francois lensi viikonlopuksi piipahtamaan Suomeen. Frank aloitti viestin ja oli ottaa vaihdossa ykköspaikan. Viimeisellä rastilla tuli kuitenkin koukku ja mies saapui vaihtoon 19:sta 38 sekuntia keulasta.

Toisella osuudella Janne ei päässyt kärkiryhmän mukaan ja eroa kertyi johdossa viilettäneeseen Deltaan 3.17 min. Sijoitus oli 11:s. Lyhyellä kolmososuudella Markus paranteli asemia ja saapui viimeiseen vaihtoon pitkässä letkassa, jonka ensimmäinen joukkue oli pronssisijalla. Sijoitus oli 7:s ja kärkipariksi muodostuneeseen Delta-MS Parma eroa tuli 50 sekuntia lisää. Teemu teki heti ensimmäisellä rastilla virheen, jonka aikana muut ankkurit karkasivat. Maalissa Paimion miesten sijoitus kipusi juuri kymmenen joukkoon, kun KR ja TP 1 hylättiin edestä. Voiton vei Miika Hernelahden ankkuroima Delta ja Juha Peltolan MS Parman oli tyytyminen jälleen hopeaan. Kolmannen sijan kiri itselleen Terö Föhr Vehkalahden pelipaidassa. Angelniemen Ankkurin nuori joukkue yllätti viidennellä sijallaan. PR 2 oli 18:s ja PR 3 45:s.

Toisesta paimiolaisplaketista vastasi viime vuoden tapaan 16-vuotisten tyttöjen joukkue. Joukkue juoksujärjestyksessä Jaana Sipponen, Jaana Grönholm ja Matleena Lindeqvist paransi viime vuotista sijaa yhdellä ja oli siis 9:s. Voiton vei Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkue. Pyrintö sai peräti kolme joukkuetta plaketeilla, kun TP 2 oli 8:s ja TP 3 10:s.

Naisten pääsarjassa kultaa nappasi PIF ehkä hieman yllättäen. Hopea meni KR:lle ja pronssi LiePa:lle. PR:n ykkösjoukkue Milla, Eija ja Jaana oli 19:s. D20-sarjassa paimiolaistytöt jäivät jälleen harmittavasti ulos plaketeilta. Tällä kertaa eroa kymmenenteen tuli vain sekunti! Joukkueessa juoksivat Annamaria, Pia-Maria ja Heli.

SM-viesteissä erot olivat tänä vuonna pieniä ja lähes jokainen sarja oli jännittävänä tasainen loppuun asti. Tosin letkajenkasta päätellen ja kilpailijoiden komnnettien mukaan hajonnoissa oltiin säästelty tai ainakin ne olivat lähekkäin. Ensi vuonna SM-viestit juostaan Paimiossa.
Tweet